web analytics
Aussie Hair: Aussome Volume shampoo + conditioner • Miss Murphy - Miss Murphy

Aussie Hair: Aussome Volume shampoo + conditioner

zaterdag 24 december 2011 | beauty | geen reacties
 
Mijn haar is één van de dingen aan mijn uiterlijk waar ik heel blij mee ben en ik zou mijn lange, donkerbruine haar dan ook nooit willen missen. In het verleden heb ik ze nog wel eens een stukje korter geknipt, maar de laatste jaren gaan er steeds maximaal vijf cm af bij de kapper. Ik vind mijn kapsel prima zo en ik heb geen behoefte om er iets totaal anders van te maken. Soms laat ik er een aantal laagjes of een korte lok in knippen….and that’s it. Veel verder ga ik niet. Toen ik eerder dit jaar het belachelijke idee kreeg om mijn haar rood te verven, liep dit uit tot een groot fiasco. Dus, dat gaan we niet meer doen.
 
Mijn haar is best makkelijk en heeft niet veel verzorging nodig. Ik was mijn haar om de drie dagen, omdat het best snel vet is. Dit komt omdat er ik best veel met m’n handen in zit, aangezien ik het eigenlijk altijd los draag. Ik vind het wel prettig om mijn haar zo vaak te wassen, dan voelt het lekker schoon en ruikt het lekker fris. 
 
Het enige waar ik me bij mijn haar aan erger is het volume. Of eigenlijk meer het volume dat er dus niet is. Dramatisch slap en futloos haar. Het glanst mooi en valt ook heel mooi stijl langs mijn gezicht, alleen dat wil ik dus niet. Ik wil BIG, hoog, vol Hollywood-haar. Ieder moment van de dag. Als ik ‘s ochtends opsta wil ik dat mijn haar rechtop staat en dat ik het moet temmen. Niet dat ik een half uur bezig ben met poeder en haarlak. Ik heb heel veel haar, maar het is helaas te dun om veel volume te hebben.
 
 
Ik heb inmiddels al heel veel verschillende ‘volume’ shampoo’s geprobeerd. Soms was ik met conditioner, vaak ook zonder conditioner (dit zou je haar zwaarder maken en dus volume tegen gaan). Daarnaast gebruik ik regelmatig volume poeder (osis), maar hier wordt mijn haar extreem vet van. Vaak gebruik ik een beetje haarlak, maar na de eerste beste windvlaag kakt mijn haar dan weer helemaal in. Wanneer ik het föhn wordt het vooral heel zacht, maar niet echt vol. Groot dilemma dus, waar ik me vaak aan stoor.
 
Door dit ‘probleem’ heb ik al veel volume shampoo’s geprobeerd en ik heb nu eigenlijk steeds een ander merk. Toen mijn vorige shampoo op was, besloot ik eens voor iets totaal anders te gaan. Dus geen Andrelon, Nivea, Elvive en John Frieda meer. Nee, ik besloot om eens voor een totaal ander en voor mij nog onbekend merk te gaan: Aussie. Natuurlijk heb ik er al veel over gelezen op diverse beautyblogs, maar de shampoo was lange tijd niet overal verkrijgbaar. Sinds een tijdje wordt Aussie gewoon bij Etos verkocht en dit is heel fijn.
 
Looking for gravity-defying volume? You’ve come to the right place. This lightweight lovely perks up limp hair and takes it to new and greater heights of, er, height. Your hair will think it’s the star of a TV ad and you’ll feel as uplifted as one of those overly happy yoga hippies. (Do they ever get down?
 
 
 
 
 
Voor zover ik bij Etos gezien heb, verkopen ze vier verschillende varianten. Uiteraard ben ik voor de volume shampoo gegaan, die ze liefkozend: Aussome Volume noemen. Een naam met een echt Australisch tintje. Natuurlijk om het een Australisch merk is. Daarbij kocht ik de bijbehorende conditioner. Ondanks dat het haar zwaarder hiervan wordt, heb ik vaak wel echt conditioner nodig bij mijn haar. Anders heb ik teveel klitten en krijg ik het heel lastig geborsteld. 
 
De verpakking van de shampoo is een ecru met paarse en groene details. Het groen staat voor de volume-variant, andere varianten hebben namelijk een andere kleur bij het paars. De paarse details zitten er altijd in omdat dit de kleur van Aussie is. Er zit 300ml in een fles. De condtioner zit in ongeveer dezelfde fles, alleen is deze wit met een ecru etiketje. Wederom met paarse en groene details. De verpakking vind ik er mooi uitzien en zeker kenmerkend voor Aussie. Er zit 250ml in een fles. Beide verpakkingen hebben een handige dop waardoor de shampoo/conditioner makkelijk te doseren is. Na de eerste keer wassen verdwenen wel een aantal letters van de shampoo-fles, geen idee hoe dat kan. 
 
 
 
De geur van beide producten is echt heel erg lekker en vooral zoet. Dit had ik al op veel blogs teruggelezen. Velen omschrijven het een beetje als snoep-geur, maar ik vind de geur van de volume variant vooral heel erg naar winter en kerst ruiken. Volgens mij zit er iets van gember en kaneel in en dit ruikt echt hemels. Ik hou van die geur! De werking van de shampoo is echter minimaal. Mijn haar krijgt er echt geen extra volume van, het wordt zelfs nog slapper. Dit vind ik wel een beetje jammer. 
 
Daarnaast lijkt het wel of mijn haar veel sneller vet wordt na gebruik van deze shampoo. Dit kan natuurlijk aan mijn haar liggen en hoeft niets met de shampoo te maken te hebben. Mijn haar gaat er wel mooi van glanzen en dit komt denk ik vooral door de ‘Australian Hops’ die erin zitten. Hop zit namelijk ook in bier en bier is heel gezond voor haar. Het gaat ervan glanzen.
 
Ik weet niet of ik deze shampoo opnieuw zou kopen. Vanwege de geur en leuke verpakking zeker wel, maar vanwege de werking hoef ik deze producten niet nog een keertje te kopen. Ik krijg er geen extra volume van, helaas. Soms wil je heel graag dat een product goed werkt en wanneer dit dat niet zo blijkt te zijn is dit best teleurstellend. De shampoo en conditioner kosten beiden 6,99 euro. Daarnaast is nog een bijpassend haarmasker te koop. 
 
Q: Welke ervaringen hebben jullie met Aussie haarproducten?
 
With love,
 

Laat een reactie achter