Mijn eerste bestelling bij AliExpress

Toen ik pas begon met bloggen was het een soort trend om spulletjes zo goedkoop mogelijk bij Ebay te bestellen. Telefoonhoesjes, sieraden, kledingstukken en andere items (lees: die je vaak eigenlijk helemaal niet nodig had). Nadat je een bestelling plaatste was het altijd spannend: hoelang zou het verzenden duren? En hoe zou het product er in real-life uit zien? Ik zie op dit moment diezelfde ‘hype’ een beetje terugkomen, maar dan met AliExpress. Daarom besloot ik om ouderwets online te gaan shoppen in China.

Want dat is het land waar de meeste producten vandaan komen. Eigenlijk is AliExpress nog beter dan Ebay. De spullen lijken mooier, het aanbod is uitgebreider en goedkoper. Daarnaast staan er bij de meeste producten reviews, soms zelfs met foto’s erbij. Daardoor heeft het winkelen bij ome Ali niet zo’n hoog ‘oh-god-wat-zal-ik-nu-weer-krijgen’-gehalte. Ik ben sinds kort lid van een FB-groep waar mensen hun aankopen delen. Met daarbij tips, foto’s en hun mening. Ideaal!  Zo kun je stiekem al een beetje kijken of hetgeen dat je wilt bestellen wel oké is.

Omdat ik de laatste tijd zoveel (positieve) shoplogs voorbij zie komen op YouTube, zette ik mijn twijfels opzij en bestelde een aantal items die al een hele tijd in mijn winkelmandje lagen. Ik durfde nooit daadwerkelijk te bestellen, omdat ik altijd bang was dat ik een waardeloos product zou ontvangen. En ondanks dat het allemaal best goedkoop is, is het toch jammer wanneer je onnodig geld verspild hebt aan iets dat gewoon echt niet oké is. Zoals een te klein kledingstuk of een item dat op de foto’s toch net ietsje beter uit ziet dan in het echie. Je gaat er niet failliet van, maar toch…

Het Vogue-shirt heb ik al thuis in het wit, ik kreeg het ooit bij de eerste Nederlandse uitgave. Ik heb het shirt veel gedragen en het is inmiddels versleten. Daarom bestelde ik een nieuwe in het zwart. Het shirt kostte €2,99.

Ondanks dat ik geen flauw idee heb/had welke maat ik moest bestellen, besloot ik toch om nog meer kleding te bestellen. Waaronder dit rokje met vrolijke print. Ik vind de print heel tof. Aan de reviews van andere dames te zien zou een M wel moeten passen. Ik ben benieuwd. Dit rokje kostte €8,81.

Ik kies er de laatste tijd steeds vaker voor om een kleine tas mee te nemen in plaats van een grote. Daarom ben ik nog op zoek naar kleine schoudertasjes die makkelijk te combineren zijn. Dit rode ronde schoudertasje vond ik op de foto’s echt ontzettend leuk uit zien. Ik ben echt heel benieuwd naar hoe dit item er in het echt uit ziet (€3,51).

Omdat ik nieuwe t-shirts nodig heb, besloot ik om er eentje te bestellen waarvan ik de opdruk heel tof vind. Een soort spiegel met een tekst erin, gemaakt van lovertjes. Ik heb geen flauw idee wat ik kan verwachten, dus ik laat me maar verrassen. Het shirt kostte €6,96.

De laatste tijd vind ik het leuk om haarbanden te dragen. Ik kwam er op Ali Express een aantal tegen die ik wel heel leuk vind. Ze kostten beiden iets van 50 cent per stuk. Onwijs goedkoop – ik ben heel benieuwd.

Omdat ik de laatste tijd weer veel aan het knutselen ben, bestelde ik een aantal spulletjes om mee te knutselen. Waaronder groene kwastjes en sierband met pompoms. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, ik was vooral nieuwsgierig naar de kwaliteit. De groene kwastjes kostten 68 cent en de sierband met pompoms kostte €6,16.

Al een tijdje ben ik op zoek naar een mooie, rode jurk met bloemenprint. Op een of andere manier heb ik nog geen geschikt exemplaar kunnen vinden. Op Ali Express zag ik meerdere kledingstukken van Simply langskomen en ik moet zeggen dat alle items er onwijs leuk uit zien. Ik besloot om de rode bloemenjurk te bestellen. De jurk kostte €14,10.

Deze spijkerjurk ben ik op vakantie een aantal keren tegengekomen. De kwaliteit is niet fantastisch, maar ik vind de jurk wel heel leuk. Voor €6,87 besloot ik een gok te wagen. Voor die prijs kan ik er wellicht zelf iets aan veranderen. Op vakantie kwam ik de jurk voor €15 – €20 euro tegen.

Ik ben – zoals ik al vaker vermelde – heel benieuwd naar de items. Wanneer ik alles binnen heb gekregen zal ik een video opnemen waarin ik mijn eerste reactie laat zien.

Bestel jij wel eens iets bij AliExpress? xA

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 4 augustus 2017 / 3:22 pm

  Wat een leuke items allemaal! Ik ben erg benieuwd naar hoe ze er in het echt uitzien :)

 2. 1 augustus 2017 / 2:44 pm

  Wat een leuke items allemaal zeg! Ik ben echt super benieuwd naar hoe alles eruit ziet in het echt!

 3. 31 juli 2017 / 8:47 pm

  Leuke items! Vooral het Vogue shirt en het rokje!

 4. 31 juli 2017 / 4:03 pm

  Ik ben benieuwd naar je eerste indruk video. ik heb nog nooit iets besteld bij aliexpress om eerlijk te zijn. ik heb er altijd zo onwijs veel over gehoord maar nog nooit iets besteld eigenlijk.