Zelf een haarband maken

Zelf een haarband maken

Nu haarbanden weer helemaal hip zijn, besloot ik om er zelf een aantal te maken. Dit is niet moeilijk en je kunt er zelfs oude kledingstukken voor gebruiken. In dit artikel  (lees: met video) leg ik uit hoe je zelf haarbanden kunt maken.

Stof

Om een haarband te kunnen maken heb je een rekbare stof nodig, anders krijg je de haarband niet over je hoofd heen. Natuurlijk kun je altijd stof gaan kopen op de markt of in een stoffenwinkel, maar je kunt ook een oud kledingstuk gebruiken. Zoals ik al zei dient het stof rekbaar te zijn en er zijn veel stretch kledingstukken die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Dan heb ik het natuurlijk niet over je lievelingsjurk, maar gewoon iets dat je niet meer draagt. Zelf kocht ik bij H&M in de sale een vormloos shirt (€3,00), waarvan ik de stof heel tof vind. Daar maakte ik mijn haarband van.

Zelf een haarband maken

Verder gebruikte ik voor een tweede haarband een oude trui waar ik de mouwen van af heb geknipt. Heel handig, want de mouwen hebben eigenlijk al de perfecte vorm voor de basis van de haarband.

Materialen

Behalve het stof dat ik hierboven al beschreef, raad ik aan om een naaimachine te gebruiken. Natuurlijk kun je alles wat je met de naaimachine aan elkaar stikt, ook met de hand aan elkaar naaien. Je kunt dus ook naald en draad gebruiken, dit duurt alleen wel wat langer. Ik gebruikte papier om de vorm van de haarband uit te tekenen en een stofschaar om het stof te knippen. Daarbij gebruikte ik nog kopspelden.

Werkwijze

*Mocht je een bredere haarband willen, dan knip je uiteraard bredere stroken stof :-)

Resultaat

Voor nu maakte ik twee haarbanden: eentje van het shirt en eentje van de oude trui. Een aantal jaren geleden maakte ik al eens haarbanden van rekbaar stof en ik vind het heel leuk om te doen. Vooral ook omdat het zo simpel is en het resultaat er zeker mag zijn. Hieronder een aantal foto’s van het resultaat.

Zelf een haarband maken Zelf een haarband maken Zelf een haarband maken

Draag jij wel eens haarbanden? xA

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben negenentwintig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

1 Reactie

  1. 19 oktober 2017 / 11:16

    Oh wow, superleuk gedaan! Ik vind zulk soort haarbanden echt leuk.