Zelf een bloemenlamp maken

De laatste tijd merk ik dat ik het weer steeds leuker vind om creatief bezig te zijn. Veel van de DIY’s die ik in het verleden gemaakt heb, kom ik nu weer tegen en een aantal daarvan vind ik nog steeds ontzettend leuk. Vandaag deel ik mijn zelfgemaakte bloemenlamp met jullie, omdat ik het idee nog steeds heel tof vind.

Het idee

Heel wat tijd geleden kwam ik een foto van een vergelijkbaar lampje tegen op een Amerikaanse blog. Ik bewaarde de foto op mijn laptop en ging vele maanden later met het idee aan de slag. Het maken is niet moeilijk, het vergt alleen wat tijd.

De materialen

De materialen die ik gebruikt heb zijn niet lastig om te vinden. Ik gebruikte voor de bloemen een lapje gebroken wit stof en een lijmpistool. Stof kan gekocht worden op de markt of in een stoffenwinkel. Misschien heb je nog ergens een lapje stof liggen. Het hoeft ook niet persé wit te zijn, je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen.

Het lampje en de lamenkap kocht ik bij Action. In totaal kostte de materialen samen  ongeveer €10,00. Dat maakt deze DIY heel budgetvriendelijk.

Werkwijze

Zoals ik al zei is het creëren van dit bloemenlampje niet heel lastig. Je hoeft geen uitgebreide knutsel-skills te hebben, alleen wat handigheid met knippen en plakken. Ik geloof dat iedereen dit kan maken.

  1. Om te beginnen ga uit de lap stof allemaal bloemen knippen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, je knipt gewoon simpele vormpjes met vier blaadjes. Zoals je als kind ook een bloem tekende.
  2. Wanneer je een heleboel bloemen hebt geknipt, kun je beginnen met het beplakken van de lampenkap. De hoeveelheid bloemen is moeilijk aan te geven, doe dit gewoon naar eigen inzicht. Mocht je te weinig hebben, knip er dan gewoon een aantal bij.
  3. Het beplakken van de lampenkap gaat vrij snel: je plakt één voor één de bloemen op de lampenkap met het lijmpistool. Maak er een soort propje van en plak de bloem met een punt op de lampenkap.
  4. Wanneer je alle bloemen kort bij elkaar plakt, ontstaat er een soort patroon. Ga net zolang door totdat je de hele lampenkap vol hebt geplakt.

Al met al zal je hier ongeveer een uur mee bezig zijn.

Resultaat

Persoonlijk vind ik het resultaat nog altijd heel tof. Ondanks dat het zelfgemaakt is, ziet het er niet overdreven geknutseld uit. De lamp heeft een speelse maar toch chique uitstraling. Ik weet zeker dat het resultaat met zwart stof ook heel tof zal staan.

Wanneer je een felle kleur stof gebruikt, blauw of roze, dan misstaat de lamp zeker niet op een kinderkamer.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om na lange tijd weer eens wat creativiteit op mijn blog te zien. Over deze DIY maakte ik lang geleden een bijpassende video, deze staat voor het gemak in dit artikel. In de aankomende weken zal ik regelmatig DIY’s (her)plaatsen.

Vinden jullie het leuk om vaker DIY’s te zien op mijn blog? xA

BewarenBewaren

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 3 december 2017 / 1:41 pm

    het ziet er echt super gaaf uit ;D mooi gemaakt!