DIY | Customized Mugs

Hello honey-buns! Aan het genieten van jullie vrije zondag? Vandaag heb ik weer een leuke DIY voor jullie. Eentje die heel makkelijk te maken is en je kunt er alle kanten mee op. Wellicht ook leuk om cadeau te geven – de feestdagen staan immers op de deur te bonken. Zelf heb ik voor grappige teksten gekozen, maar je zou er ook een cheesy tekst op kunnen zetten. Voor je vriendje bijvoorbeeld.

inspiratie

Voor de teksten op mijn mokken liet ik me inspireren door foto’s die ik vond op Pinterest. Ik heb overigens geen doseringsprobleem hoor, maar een wijntje zo op z’n tijd: daar zeggen we geen nee tegen. De teksten zijn een soort van sarcastisch cq. grappig bedoelt. Het is niet mijn bedoeling om een verkeerde indruk te wekken, mensen aan het drinken te zetten of iets dergelijks. Ik weet niet helemaal waarom ik dit uitleg, maar wil het eventjes gezegd hebben.

Welke materialen hebben we nodig voor deze DIY:

1.) Lege mokken (leeg als in: zonder opdruk (al is het natuurlijk handig als ze ook echt leeg leeg zijn)) – deze zijn afkomstig van Xenos (99 cent per stuk)

2.) De quotes die je wilt gaan gebruiken afgedrukt in spiegelbeeld

3.) Transferpapier

4.) Zwarte porseleinstift – €3,95 bij Pippoos

Voordat ik begon aan deze DIY, had ik een toch wel een iets ander resultaat in mijn hoofd zitten dan dat het daadwerkelijk geworden is. Het idee was om de tekst er met speciale porselein-verf op de mokken te schilderen. Dit bleek echter een vervelend klusje en het was ontzettend lastig om de tekst er mooi op te krijgen. Ik heb een vrij vaste hand qua schilderen, maar dit lukte me gewoon niet. Mede omdat de verf niet dekkend was – ondanks dat er op het potje stond ‘dekkend zwart’. Ik raad dus eigenlijk aan om voor de stift te gaan en niet voor de verf. Tenzij je hier al heel, heel veel ervaring mee hebt.

werkwijze

1.) Voordat ik begon met schilderen, heb ik de mok eerst goed schoongemaakt en ontvet.

2.) Om mezelf een soort van richtlijn te geven, heb ik de tekst op de mok gedrukt met transferpapier. Vervolgens heb ik de tekst overgetrokken met de porseleinstift. Dit kan een beetje lastig zijn, omdat de textuur van de mok zo glad is. Omdat ik niet meteen tevreden was over het resultaat heb ik het nog twee keer opnieuw gedaan. Als de mok nog niet in de oven is geweest, kun je de stift nog prima verwijderen. Dat is wel fijn, zo kun je nog verbeteringen aanbrengen.

3.) Wanneer je tevreden bent met het resultaat, kunnen de mokken in de oven. Bij deze stift moeten de mokken ongeveer 70 minuutjes op 150 graden in de oven. Dat kan bij andere stiften / verf anders zijn. Kijk hiervoor goed naar de beschrijving en vraag eventueel duidelijkheid in de winkel waar je de stift / verf koopt. De medewerkers hebben meestal verstand van de producten – zo voorkom je dat het mis gaat.

En dan is dit het uiteindelijk resultaat. Anders dan ik wilde – ik had liever mooiere letters. En niet mijn hanenpoten. Maargoed, het is toch anders om met een gladde stift op glad porselein te schrijven, dan dat je bijvoorbeeld met pen een briefje schrijft. Wel verstandig om daar rekening mee te houden :-)! En wie weet hebben jullie wél een prachtig handschrift en is het resultaat daardoor automatisch mooier.

Behalve deze twee teksten kun je er echt alle kanten mee op. Minder tekst, of juist meer tekst. Gewoon een leuke aanhef, of een liefdesverklaring. Laatst zag ik bij Xenos mokken met: ‘Mr. Right’ en ‘Mrs. Always Right’. Die vond ik ook onwijs leuk! Misschien ook een leuk idee.

Ik ben in ieder geval benieuwd naar jullie creaties – stuur vooral jouw creatie door via Twitter, IG of e-mail (te vinden bij contact in het menu).

Have a lovely sunday all!

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

21 Reacties

 1. 19 november 2013 / 23:53

  Superleuke DIY, die ga ik even opslaan in mijn favorieten! Enne…..hanepoten? Ik zie ze niet! Je hebt een mooi handschrift :)

 2. 18 november 2013 / 13:49

  De foto’s bovenaan het artikel zijn supermooi !:D

 3. 18 november 2013 / 09:52

  Wat een geweldige foto’s! Ik vind de mok erg leuk geworden; geweldige tekst!

 4. 17 november 2013 / 21:56

  Super leuk!

 5. 17 november 2013 / 21:39

  Wat een leuk idee, dit ga ik zeker eens doen binnenkort! En wat een leuke teksten haha!

 6. 17 november 2013 / 20:28

  Aaah dat is zo leuk! Wil ik zeker nog eens gaan doen ^^

 7. 17 november 2013 / 19:46

  Ziet er super leuk uit! :D

 8. 17 november 2013 / 19:38

  Goed idee voor Sint! Ik wilde al langer zoiets maken, maar wist niet dat er watervaste stiften voor op mokken bestonden. Of nou ja, dat wist ik wel, maar dacht dat ze €20,- zouden zijn ;). Ik vind het resultaat misschien juist leuk omdat het je eigen handschrift is. Maakt het des te persoonlijker! Misschien erger je er zelf aan (iedereen ergert zich aan z’n eigen handschrift), maar voor andere is het juist leuk!

 9. 17 november 2013 / 15:08

  Wat leuk zeg!

 10. 17 november 2013 / 13:42

  Heel erg leuk idee! :)

 11. 17 november 2013 / 13:39

  oeh super leuk :D

 12. 17 november 2013 / 13:34

  Wat ontzettend leuk. Zeker met de aankomende feestdagen. By the way… Je handschrift is prachtig.

 13. 17 november 2013 / 13:26

  Wat ontzettend leuk! Vooral voor een cadeautje vind ik dit idd een heel leuk idee!

 14. 17 november 2013 / 11:12

  Super leuk idee, ik heb ooit snorrenmokken gemaakt voor op de blog haha super leuk!

 15. 17 november 2013 / 10:49

  Grappig haha! Leuke DIY.

 16. 17 november 2013 / 10:08

  Leuk die eerste foto’s!

 17. 17 november 2013 / 09:35

  Heel leuk gedaan!

 18. 17 november 2013 / 09:23

  Aaaah super leuke DIY! Heel gaaf om te zien; love it! Echt mooi eindresultaat!

 19. 17 november 2013 / 07:25

  Leuk bedacht hoor! Zo maak je er echt je eigen mok van :)

 20. 17 november 2013 / 01:55

  Super leuke diy, zo kan je een hele persoonlijke mok maken voor bijv een verjaardag ofzo

 21. 17 november 2013 / 00:52

  Hanenpoten? Je hebt een super leuk handschrift!!


Zoek je iets?