Lovely: 4711 – Pink Pepper & Grapefruit

Wanneer ik aan 4711 denk, denk ik aan mijn oma. Want die gebruikte altijd – zolang ik me kan herinneren – eau de cologne. Iedere dag een klein beetje op haar zakdoek, waardoor altijd de hele omgeving naar oma rook. Het was voor mij dan ook een hele verrassing toen ik een modernere variant van de ouderwetse 4711 ontving: Pink Pepper & Grapefruit. Een heerlijk, fris geurtje in een erg mooie fles. Een pareltje om naar te kijken. Om meteen helemaal vrolijk van te worden.

stimulerende werking

Naast deze frisse, roze variant, heeft Acqua Colonia nog meer geurvarianten uitgebracht. Ieder met een andere werking en andere ingrediënten. De schoonheid van de natuur is de inspiratiebron voor deze geuren, elk met hun eigen karakter. De geuren hebben een stimulerende werking op ons lichaam, onze emoties en onze zintuigen dankzij de uitgekiende mix aan natuurlijke ingrediënten.

pink pepper & grapefruit

Pink Pepper & Grapefruit ruikt in ieder geval erg lekker. Een beetje kruidig en fris tegelijk.

Wat 4711 zelf schrijft over dit frisse geurtje: ”Fruitig-fris, kruidig en opwekkend zoals een avontuurlijke expeditie naar de tropische wouden van Zuid-Amerika. In de warme, vochtige lucht drijft de geur van bedwelmende roze peper die in dikke bosjes op de hoge Braziliaanse peperbomen groeit. Sappige grapefruit zorgt voor een levendig contrast en geeft de geur een verfrissend karakter. Het resultaat is een pure joie de vivre geur voor een instant gevoel van geluk.”

de verpakking

Het geurtje zit in een prachtig flesje van bewerkt glas. Verder is het flesje heel simpel, maar classy: een opvallend roze etiket op de voorzijde en een mooi bewerkt dopje. Als extraatje zit er een pompje in het doosje. Het is de bedoeling dat de dop vervangen wordt voor het pompje. Dit werkt natuurlijk iets makkelijker qua doseren.

Er zit maar liefst 170ml in deze fles, waardoor je extra lang plezier hebt van deze geur (en wat vaker kunt sprayen). De combinatie van de gebruikte ingrediënten zouden ervoor moeten zorgen dat je humeur een flinke boost krijgt. Naast het parfum is er ook een bijbehorende douche gel verkrijgbaar. Dit om het plaatje compleet te maken.

conclusie

Sinds ik het pakketje geopend heb, ben ik voortdurend aan het sprayen. Ik vind het een erg lekker en vooral erg fris geurtje. Niet direct geschikt voor de koudere maanden, maar wel perfect om de boel een beetje op te frissen. De verpakking vind ik echt geweldig mooi. Het flesje ziet er zo luxe uit, I like! Daarnaast vind ik het stiekem wel een leuk idee dat mijn oma ook altijd 4711 gebruikte – ik heb haar laatste flesje hier ook nog ergens staan :-)

De geurtjes van Acqua Colonia 4711 zijn verkrijgbaar bij de parfumerie.

Eau de Cologne Natural Spray – Pink Pepper & Grapefruit – 50ml – €18,95

Eau de Cologne Natural Spray – Pink Pepper & Grapefruit – 170ml – €35,95
Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Find me on: Facebook

Share:

4 Reacties

 1. 1 november 2013 / 07:51

  gave strakke productfoto’s ;D

 2. 1 november 2013 / 05:35

  4711 doet me ook altijd aan mijn oma denken. ben erg benieuwd naar de modernere versies

 3. 31 oktober 2013 / 23:02

  lijkt mij een hele lekkere geur om geheelde dag door te sprayen

 4. 31 oktober 2013 / 22:12

  Mooie prijs!