DIY | piepschuim ballen versieren met parels

Soms koop ik materialen zonder dat ik meteen weet wat ik ermee wil gaan maken. Zo kocht ik laatst ballen van piepschuim in verschillende maten. Later kwam ik thuis nog een heleboel parels tegen en dit leek me een perfecte combinatie om een (kerst)bal met parels van te maken. Het was dan ook de bedoeling dat het een kerstbal zou worden, maar ik ben bang dat ‘ie binnen drie seconden uit de boom zou zijn gevallen. Hij is namelijk nogal zwaar geworden. Dat neemt niet weg dat het resultaat erg leuk is.

Welke materialen heb je nodig voor deze DIY?

1.) Korte kopspeldjes – die zonder gekleurd bolletje

2.) Ballen van piepschuim

3.) Parels – deze kocht ik bij Xenos

werkwijze

Deze DIY is niet moeilijk, maar kan wel wat tijd in beslag nemen. Je gaat namelijk de parels een voor een in de piepschuim bal steken door middel van de kopspeldjes. Totdat de hele bal bedekt is met parels. De parels die ik gebruikt heb waren aan de zware kant, waardoor er af en toe eentje niet goed bleef zitten. Deze heb ik met lijm vastgeplakt.

resultaat

Hierboven zien jullie mijn parel bal! Ik vind het toch wel een leuk gezicht, ondanks dat ik de bal niet in de kerstboom kan hangen (lees: te zwaar). Hij ligt nu gewoon op een glazen schaaltje en dat ziet er ook gezellig uit. Dus dat is verder prima. Toen ik de loszittende parels aan het vastplakken was, bedacht ik me dat ik ook gewoon álle parels had kunnen vastplakken. Dan had je de speldjes niet zien zitten. Misschien een idee voor de volgende keer.

Have a lovely DIY all – xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

10 Reacties

 1. 24 december 2013 / 18:13

  Heel leuk gedaan, mooi!

 2. 19 december 2013 / 21:56

  wauw :D gaaf en pretty!

 3. 19 december 2013 / 20:46

  Leuk is dit :)! Heel classy!

 4. 19 december 2013 / 16:50

  Ik vind het juist wel mooi dat je die speldjes ziet, anders zou je toch een gat zien zitten? Ik vind het heel mooi staan in de schaal en ook op de waxinelichtjeshouder. Best wel chic :)

 5. 19 december 2013 / 10:14

  Dit ziet er echt super uit! Lijkt me heel mooi bij een wit interieur.

 6. 19 december 2013 / 09:49

  Staat erg mooi, ik ben gek op parels. Zoiets zou ik nog wel eens willen maken!
  Liefs

 7. 19 december 2013 / 08:46

  Ziet er schattig en ook chique uit.

 8. 19 december 2013 / 08:45

  Leuke DIY! Ziet er heel classy uit :)

 9. 19 december 2013 / 01:32

  Mooi gedaan! Ik vind het juist heel leuk met die speldjes :-)

 10. 19 december 2013 / 00:32

  Wat mooi en creatief gedaan! En niet eens moeilijk.


Zoek je iets?