Sabon Body Butter | Vanilla Coconut

Vandaag ‘n review van één van de beste producten die ik de afgelopen jaren heb ontdekt <3! Niet omdat ik een Sabon meisje ben, maar seriously: BIG LOVE! Al jarenlang heb ik een soort voorkeur voor kokos. Die voorkeur gaat verder dan alleen overheerlijke chocolade vs. kokos repen (nom nom nom) – ik ben namelijk gek op verzorgingsproducten die naar kokos ruiken. Sinds kort heb ik een nieuw favoriet product, namelijk de body butter van Sabon. In de geur Vanilla Coconut. Liefde in een roze piepschuimen doosje <3!

De body butters van Sabon zitten in een roze doosje van piepschuim. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk is het de perfecte verpakking om deze body butter in te bewaren. Wanneer je de deksel van het doosje haalt zul je ook zien dat de body butter eigenlijk net ‘echte’ boter is. De body butter kan het beste bewaard worden in de koelkast (lees: in de zomer) of op kamertemperatuur. Bij teveel warmte zal de boter smelten.

De manier van insmeren is dan ook iets anders dan dat je bijvoorbeeld met vloeibare body lotion of body butter zou smeren. Zelf gebruik ik meestal een spatel om een beetje body butter uit het doosje te halen. Aangezien de huid na het douchen altijd nog wel een beetje warm is, smelt de boter snel en kan het makkelijk uitgesmeerd worden. Ietsje vettiger dan andere smeersels, maar daardoor heel voedend voor de huid.

De body butter is een heerlijke combinatie van shea boter, cacaoboter en bijenwas. Dit maakt het een rijke en vooral intense moisturizer die vooral geschikt is voor de droge en schrale huid. Ideaal voor de koudere dagen. Ik heb zelf een klein beetje van de body butter in een klein potje gedaan – die gebruik ik nu als lippenbalsem.

Na het insmeren duurt het eventjes voordat de body butter is ingetrokken. De geur is heel intens en dat is eigenlijk de voornaamste reden waarom ik zo van dit product houd. Naast dat het goede dingen doet voor mijn huid. Wanneer ik me heb ingesmeerd met dit goedje ruikt niet alleen mijn huid naar kokos, maar ook de kleding die ik draag. Ik hou ervan.

De body butters van Sabon zijn verkrijgbaar in de winkels van Sabon. Behalve deze geur zijn er meerdere geuren verkrijgbaar: Mango/Kiwi (ook echt heerlijk), Lemon Mint, Lavender en PLV (prijs: €14,95 – 100ml).

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

10 Reacties

 1. 11 januari 2014 / 21:14

  Oeww.. ik ben al zo benieuwd naar de producten van Sabon, en nu is het nóg erger, haha! Denk dat ik deze zeker zou aanschaffen als ik bij Sabon ben. Ik kan de geur al ruiken! <3

 2. Maya
  7 januari 2014 / 19:25

  Vind het erg jammer van de piepschuim verpakking.. Eerst kreeg je het inderdaad mee in een stukje folie, maar het kostte dan ook de helft!! (7.95)

  In een glazen potje zou veel mooier zijn…

 3. 6 januari 2014 / 21:54

  Ik heb eigenlijk veel te weinig ervaring met producten van Sabon. Dit klinkt ook weer hemels!

 4. me
  6 januari 2014 / 21:07

  Persoonlijk zou ik dan eerder voor een grote pot (biologische) sheaboter gaan, mis je (helaas wel de geur) maar krijg je wel veel meer voor de prijs.

 5. 6 januari 2014 / 13:48

  Oeh dit klinkt lekker

 6. 6 januari 2014 / 13:36

  Wauw, lijkt me heerlijk! Ik heb zelf nog nooit wat geprobeerd van Sabon, ben erg benieuwd.

 7. 6 januari 2014 / 12:07

  I love Sabon. Alleen heb nog nooit een Body Butter gekocht omdat de verpakking mij zo onhandig lijkt. Dus grijp eerder naar hun body lotion of een butter van TBS.

 8. 6 januari 2014 / 10:53

  Dat doosje is wel beter dan hoe je het eerst mee naar huis kreeg. Eerst kreeg je het in een onhandig papiertje, dat was het :’)

 9. 6 januari 2014 / 09:55

  ben benieuwd naar de geur :D

 10. 6 januari 2014 / 00:38

  Ik heb eigenlijk nog helemaal geen ervaring met Sabon maar vind het er wel heel interessant uitzien. Toch denk ik niet dat ik deze bodybutter niet snel zou aanschaffen omdat ik hem te duur vind op dit moment. Heb nog een hele kast vol met butters die eerst opmoeten.


Zoek je iets?