Remedie tegen knellende schoenen

Toen ik op 31 december mijn nieuwe schoenen wilde gaan inlopen, kwam ik erachter dat ik toch net ietsje eerder had moeten beginnen. Ik kocht ze speciaal voor het feestje die avond en vanwege tijdgebrek was het me niet gelukt om ze goed in te lopen. Met als resultaat dat door het vele werken mijn voeten dikker waren en de schoenen niet helemaal lekker zaten. Eigenlijk deden ze gewoon vreselijk veel pijn. Ik was bang dat ik mijn speciaal voor nieuwjaar gekochte schoenen niet zo kunnen dragen. Gelukkig ken ik een trucje om knellende schoenen sneller uit te lopen en kon ik de hele avond én nacht op mijn mooie nieuwe schoenen feesten – zonder pijn. Lees snel verder om te lezen welke remedie tegen knellende schoenen ik bedoel.

Remedie tegen knellende schoenen

We hebben allemaal wel eens problemen met nieuwe schoenen. Ze knellen, zijn nog niet uitgelopen of zitten gewoon nog niet helemaal lekker. De remedie hiervoor is kleurloze alcohol. Dit kan van alles zijn: van whiskey tot een flesje van bij de drogist. Zolang het maar kleurloos is. Schenk een beetje alcohol op een watje en dep dit aan de binnenkant van de schoen op de plek waar de schoen pijn doet of knelt. Zorg ervoor dat het leer een beetje doordrenkt is en doe vervolgens de schoenen aan. Je hoeft er niet op te lopen, je kunt er ook gewoon mee voor de televisie gaan zitten. Zolang je de schoenen maar aan hebt.

Kleurloze alcohol

Door de warmte van je voet(en) in combinatie met de alcohol, zal de schoen zich naar jouw voet(en) gaan vormen. Na een tijdje merk je vanzelf verschil en zul je zien dat de schoenen geen pijn meer doen. Let wel op: de schoenen moeten van leer zijn. Bij andere materialen werkt dit trucje niet. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste schoenen wel van leer gemaakt en kan dit zeer handig zijn bij knellende schoenen. Zelfs schoenen die je al een tijdje hebt.

Tip: probeer eerst heel subtiel een klein stukje uit, zodat je zeker weet dat het leer niet gek reageert op de alcohol.

Ik kreeg een mailtje van Zalando of ik mijn meest handige lifehack wilde delen. Bij deze. Voor meer handige lifehacks kunnen jullie hier een kijkje nemen. Er staan echt handige en simpele dingen tussen die het leven toch wel iets makkelijker kunnen maken.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

9 Reacties

 1. Anne-Marie
  29 februari 2020 / 18:24

  Heb mijn nieuwe pumps net met gin behandeld, en het helpt. !!!!!

 2. 8 maart 2015 / 15:46

  Wat een super goed truckje! Ik heb ook wel eens gehoord dat je er natte kranten in moet doen, maar dat vind ik toch altijd wel een beetje eng. Deze ga ik zeker eens proberen!

 3. 8 maart 2015 / 09:48

  Wat handig! Dit wist ik helemaal niet! Had wel over een truckje gehoord dat je ze in de vriezer moet leggen, maar dat vind ik altijd een beetje gevaarlijk. Dit is veel handiger!

 4. Shirley
  8 maart 2015 / 09:39

  Zou dit ook werken bij (echt) suède laarsjes? Ik ben bang dat het uit gaat bijten…

 5. 7 maart 2015 / 17:57

  Wat ontzettend handig! Deze ga ik zeker eens uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?