10 benefits of having a dachshund

10 benefits of having a dachshund

Liefkozend noem ik mijn Juup altijd ‘my little bundle of joy’. En dat is hij ook echt – ik zou me mijn leven niet kunnen voorstellen zonder hem. Neemt niet weg dat teckels van nature eigenwijze monsters zijn met een totaal eigen wil. Juup heeft dit in het kwadraat. En ondanks dat ik hem daardoor wel eens achter het behang zou willen plakken, ben ik heel erg gek op mijn lieve eigenwijze fluffy monster op vier poten. Vandaag deel ik tien voordelen van het hebben van een teckel.

10 benefits of having a dachshund

 • Diner voor twee! Want je eet nooit alleen. Er staat altijd een soort van stokstaart naast je te bedelen.
 • Altijd een extra reminder dat zojuist de deurbel is gegaan – door middel van een blaf-concert.
 • Je bent überhaupt nooit alleen. Want hij moet altijd bij je, op je, naast je, tegen je of tegenover je zitten of liggen.
 • Je staat iedere ochtend met je voet op een piepbeest, die liggen verspreid door het hele huis. Dat zorgt er dan weer voor dat je meteen klaarwakker bent.
 • Het is een mooie reden om een fijne wandeling te maken! Want het beestje moet natuurlijk ook zijn behoeften doen.
 • Er is altijd iemand blij dat je thuiskomt. En met altijd, bedoel ik echt altijd. Of je nou te laat bent,  een week weg bent geweest, twee dagen bent weggeweest of alleen even boven bent geweest. Hij is altijd blij.
 • Verstoppertje spelen krijgt een nieuwe betekenis. Vooral wanneer hij onvindbaar is, paniek uitbreekt en hij dan vervolgens als een oerwurm onder de dekens blijkt te liggen. Slapend.
 • Altijd een warme, fluffy knuffelbeer. Want zo af en toe is het wel fijn om gewoon even te knuffelen met mijn fluff-bal.
 • Middagslaapjes of zonnebaden doe je nooit meer alleen. Voor je het weet ligt de fluff-bal alweer naast je, tegen je of op je.
 • Je verveelt je nooit! Zelfs niet wanneer hij voor de tiende keer zijn balletje weer onder dezelfde kast induwt en vervolgens net zolang gaat zeuren, totdat je het balletje weer onder de kast uit komt halen. Want dat kan hij zelf niet.

En zo kan ik nog wel honderd dingen opnoemen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat Juup een ietsiepietsie klein beetje aan de verwende kant is. Bepaald gedrag hebben we dan ook helemaal zelf gecreëerd. Zelfs met al zijn eigenwijsheid, zou ik niet zonder hem kunnen <3! En ik geloof ook wel dat veel teckels (lees: en andere honden) ongeveer dezelfde trekjes hebben.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. 25 augustus 2015 / 21:59

  Wat mooi om te zien en te lezen! Ik ben eigenlijk een beetje bang voor honden, maar mijn vriend is er dol op. Misschien eindigen we nog wel met een hondje in huis, maar dan wel een kleinere! ;p

 2. 25 augustus 2015 / 16:51

  Zo herkenbaar! Sinds dat ik verhuisd ben zie ik Floris (onze hond) niet iedere dag en soms is dat best wel saai, want een hond in huis brengt heel veel leven en plezier met zich mee ( en natuurlijk beweging). Gelukkig komt hij nog regelmatig op visite :)

 3. 25 augustus 2015 / 11:34

  Aaah wat zijn jullie een leuk stel samen ;-) Wat een mooi beestje en wat heb je er veel plezier mee. Een maatje voor het leven. Ik wil ook een woefje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?