7 x op een originele manier cadeautjes inpakken

cadeautjes inpakken

Cadeautjes krijgen is heel leuk, maar cadeautjes geven en cadeautjes inpakken vind ik eigenlijk nog veel leuker. Het is voor mij altijd een uitdaging om een zo leuk en passend mogelijk cadeautje uit te kiezen en het vervolgens op een originele manier in te pakken. Daarbij hou ik altijd in mijn achterhoofd of ik het zelf leuk zou vinden om het cadeautje te krijgen. Vandaag laat ik zeven leuke (en originele) manieren om cadeautjes in te pakken aan jullie zien.

cadeautjes inpakken

Bruin inpakpapier

Bruin inpakpapier is een perfecte basis van ieder ingepakt cadeautje. Eenvoudig en budget, maar daardoor niet saai. Je kunt er echt alle kanten mee op. Door er allerlei dingen aan toe te voegen, kun je er alsnog een verrassend leuk pakketje van maken. De eerste stap naar een origineel ingepakt cadeautje is in dit geval dus het cadeautje inpakken in bruin papier. Daarna kun je helemaal los gaan met versieren op allerlei verschillende manieren.

cadeautjes inpakken

Hartje

Ik ben gek op hartjes. Al van kleins af aan. Ze zijn zo lief en leuk en ze stralen altijd liefde uit. Love makes the world go ’round. Dus hoe meer hartjes, hoe beter. Het is een vrij simpele manier, maar daardoor niet minder leuk: maak een vrolijk hart en bevestig het met touw op de voorkant van het cadeautje. Simpel, maar leuk.

cadeautjes inpakken

Washi kaarsjes

Zodra je het cadeau in bruin papier hebt ingepakt, kun je door middel van washi tape een aantal kaarsjes gaan plakken op de voorkant van het pakketje. Hier kun je gekleurde tape voor gebruiken. Als kleine toevoeging kun je met zwarte stift kleine vlammetjes boven elk stukje washi tape tekenen. Et voila, kaarsjes :-)!

cadeautjes inpakken

Mini-slinger

Heel makkelijk te maken met washi tape en een stukje touw. Je vouwt een langer stukje washi tape dubbel om het touwtje en knipt er vervolgens een zwaluwstaartje van. Wanneer je er een aantal naast elkaar aan een touwtje bevestigd, krijg je vanzelf een mini-slinger. Met stempels kun je er woorden of teksten bijzetten.

cadeautjes inpakken

Polka Dots

Het leuke van bruin inpakpapier is dat je er echt alle kanten mee op kunt. Je kunt er van alles opplakken, je kunt het beschilderen, je kunt erop schrijven. ZOVEEL mogelijkheden! Toch is deze één van mijn favorieten: het bestippelen van het papier met polkadots. Heel simpel, maar het ziet er heel cute en leuk uit. Je kunt hiervoor de achterkant van een potlood gebruiken (lees: het gummetje), maar je hebt er ook speciale ronde (spons)kwasten voor die o.a. bij Action verkrijgbaar zijn.

cadeautjes inpakken

Wiebeloogjes

Deze kwam ik tegen op Pinterest en ik vond het idee meteen heel leuk! En vrij makkelijk te maken. Je tekent met zwarte stift / sharpie een soort van zwarte crackle op het inpakpapier. Net alsof er een soort van opening zit, maar dan niet echt natuurlijk. In het zwarte gedeelte kun je wiebeloogjes plakken. Zo ziet het eruit alsof er wezentjes in het cadeautje zitten.

cadeautjes inpakken

Prinsessen-cadeautje

Welk meisje wil er geen prinses worden? Toen ik klein was wilde ik in ieder geval écht wel prinses zijn. Wanneer je het cadeautje hebt ingepakt in bruin inpakpapier, kun je er met touw een toverstaf op vast maken. Hoe schattig is dit? Trouwens ook leuk voor de wat oudere prinsesjes onder ons!

cadeautjes inpakken

Washi tape

Het leuke aan washi tape is dat je het eigenlijk overal wel voor kunt gebruiken. Ook om jouw cadeautjes leuker te maken! Een aantal verschillende banen naast elkaar, met daarop een naamkaartje kan ontzettend leuk uitzien. En zo kun je het combineren met allerlei andere versiersels. Makkelijk en toch heel vrolijk!

Behalve deze zeven manieren zijn er nog talloze andere toffe manieren om cadeautjes op een originele manier in te pakken. Laat je fantasie de vrije loop en je komt er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

14 Reacties

 1. 13 oktober 2015 / 11:30

  Wat een mooie cadeautjes! Hier word ik spontaan blij van! :)

 2. 5 oktober 2015 / 10:05

  Ah zo leuk! Waar koop je dat bruine inpakpapier? :)

 3. sharon
  30 september 2015 / 22:38

  Kado’s geven is toch net zo leuk als kado’s krijgen!♡ Wat mooi! Op zoek naar bruin papier!

 4. 30 september 2015 / 18:22

  ZO veel leuke ideetjes! Die met de kaarsjes wil ik wel eens gaan uitproberen!

 5. 30 september 2015 / 11:21

  Wat een ontzettend leuke ideetjes! Ik ben ook gek op inpakken dus ik heb al jou tips meteen even opgeslagen bij mijn favorieten. Zo heb ik weer veel nieuwe inspiratie. Want met inpakken begint het feestje immers :)!

 6. 29 september 2015 / 22:51

  Wat super gaaf! Ik plak de boel altijd dicht met gekocht inpakpapier, maar dit is echt 1000x leuker. Vooral die met het ‘zwarte gat’ en die oogjes :D

 7. 29 september 2015 / 20:55

  Ahh de kaarsjes zijn super leuk! Dat ga ik een keer doen bij een cadeautje

 8. 29 september 2015 / 20:38

  Wat een superleuke ideeën! Ga hem snel op m’n Pinterest zetten. Ik vind het ook altijd leuk om nét even wat extra aandacht te besteden aan cadeau’s.

 9. 29 september 2015 / 20:08

  Ahh wat een geweldige ideeën!
  Vooral de kaarsjes vind ik ontzettend tof en ga ik zeker onthouden!

 10. 29 september 2015 / 19:54

  Hele leuke ideetjes allemaal :D Ik wist niet dat je op zoveel manier kunt inpakken. Die met vlagjes vind ik het leukste :D x

 11. 29 september 2015 / 18:05

  Ik vind het ook altijd leuk om cadeautjes op een aparte manier in te pakken. ZO heb ik eens een souvenir uit Parijs voor mijn vriendin ingepakt in de kaart van Parijs en daar een kartonnen Eiffeltorentje op geplakt met haar naam,

 12. 29 september 2015 / 16:42

  Ik vind ze er allemaal ontzettend leuk uitzien! Ga zeker een paar ideetjes onthouden :) Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?