Maak zelf een kaartje | #aanwiedenkjij

Tijdens de feestdagen is er één iemand die ik ontzettend ga missen: mijn lieve opa. Hij overleed in januari en ik mis hem nog iedere dag. Deze kerst zal ik hem niet kunnen knuffelen en kunnen we niet meer gezellig met elkaar kletsen. Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn. Een groot gemis voor mij en rest van de familie.

Ik ga mijn opa missen tijdens de aankomende feestdagen, maar ik ben niet alleen. Er zijn in Nederland duizenden ouderen die tijdens de feestdagen alleen zijn en daarom wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik ging aan de slag en maakte een aantal kerstkaartjes om naar deze ouderen toe te sturen. Een mooie actie van het Ouderenfons in samenwerking met PostNL.

Maak zelf een kaartje

Ik wilde er eigenlijk nog veel meer maken, maar ik heb niet zoveel tijd als ik eigenlijk graag zou willen. Het maakt me wel verdrietig als ik eraan denk dat er ouderen zijn die zich met de feestdagen alleen en vergeten voelen. Niemand verdient het om zich zo te voelen. Ik hoop dat ik met mijn kaartjes een glimlach kan toveren op de gezichten van de ontvangers.

DIY ouderenfonds

Ondanks dat we allemaal niet veel tijd hebben in deze periode van het jaar, wil ik jullie allemaal vragen om even 5 minuten de tijd te nemen om een kaartje te sturen naar een van deze ouderen. Dit kan via deze link en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt ook – net zoals ik – zelf kaartjes schrijven / maken en ze sturen naar het volgende adres: Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik. De actie loopt tot 22 december.

IMG_0579IMG_0569IMG_0568IMG_0566

Meteen een goede reden om zelf creatief aan de slag te gaan! Deze post is overigens niet gesponsord of wat dan ook, deze actie spreekt me gewoon erg aan. Al kreeg ik wel een geweldig leuke kerstman-ballon die me nu zit aan te staren als ik ‘s avonds tv zit te kijken.

IMG_0588

Kerstmis is voor iedereen een feest, een klein gebaar kan voor iemand anders al het verschil maken <3! 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

10 Reacties

 1. 18 december 2015 / 22:45

  Wat een leuke kaartjes heb je gemaakt! Ik weet zeker dat je een aantal ouderen hiermee blij maakt:-) Ook ik heb meegedaan aan de actie, mooi initiatief van PostNL

 2. 17 december 2015 / 13:47

  Oeh, super leuk! Ik moet er nogal veel, dus ik heb geen tijd (meer) om ze zelf te maken hihi.

 3. Lydia
  16 december 2015 / 22:53

  Had al van deze actie gehoord, en via internet zo’n kaartje verstuurd! Maar eigenlijk veel leuker om een zelfgemaakt kaartje te sturen, dat maakt het toch wel persoonlijker!

 4. 16 december 2015 / 13:44

  Wat een ontzettend mooie actie! Goed om hierbij stil te staan. Ik vind jouw kerstkaartjes trouwens prachtig geworden. Ik ga de actie op de site van PostNL binnenkort even wat uitgebreider bekijken.

 5. Marjan
  15 december 2015 / 16:31

  Wat leuk! Ik heb een kaartje verstuurd via de link :)

 6. Elise
  15 december 2015 / 15:48

  Gedaan! Tof dat je hier aandacht aan schenkt!

 7. 15 december 2015 / 15:18

  Echt een toffe actie ook. Shifra (acupoflife) had ook een kaartenstuur actie voor de eenzame ouderen en daar heb ik al wat kaartjes naar gestuurd. :)

 8. 15 december 2015 / 14:34

  Hele goede actie vind ik dit, er zijn zo veel ouderen die helemaal geen bezoek krijgen. Ik heb digitaal al een aantal kaartjes gestuurd en ben nog kaartjes aan het verzamelen en maken met vrienden en familie. We gaan deze opsturen naar het Ouderenfonds of zelf naar een bejaardencentrum in de buurt brengen.

 9. 15 december 2015 / 14:19

  Ah wat een geweldig idee! Fijn dat je dit doet voor mensen die eenzamer zijn met kerst. Ik ben zelf van plan om kerstkaartjes rond te brengen naar bejaardentehuizen in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?