HOME | beleef 1001 nachten in je interieur

Voordat ik eigenlijk ging verhuizen heb ik veel tijd gehad om na te denken over de inrichting. Ik ben gaan rondkijken op internet en kwam echt onwijs veel leuke stijlen tegen. Uiteindelijk heb ik gekozen om het gewoon zo clean en wit mogelijk te houden, zonder teveel tierelantijntjes. Dat neemt niet weg dat ik bepaalde stijlen wel echt heel tof vind. Zoals bijvoorbeeld de trend  ‘1001 nachten bij tegels’. Heel exotisch en tegelijk heel classy. Ik hou er wel van.

1001 nachten

Heb je wel eens van cementtegels met een glazuurlaag gehoord? De populairste soorten hiervan zijn Marokkaanse en Portugese tegels. De tegels diende ooit als decoratie in was- en gebedshuizen, maar zijn inmiddels herontdekt. Door van deze tegels gebruik te maken in je interieur, geef je een warme en sfeervolle look aan je huis.

Wanden ‘1001 nachten’

Genoeg wanden in huis om deze prachtige tegels tegenaan te verwerken. In de keuken en badkamer worden al eeuwen tegels gebruikt in verband met de hygiëne. In plaats van de standaard, saaie tegels geef je nu in een handomdraai een sprookjesachtige look aan je huis. Maak gebruik van effen tegels in een speciale vorm of ga voor een kleurrijk, maar bijzonder patroon op vierkante tegels. Voor iedere stijl is een tegel te vinden.

Vloer ‘1001 nachten’

Marokkaanse en Portugese tegels zijn niet alleen geschikt voor op wanden, maar ook voor op de vloer. De tegels slijten op de grond sneller dan aan de wand, maar dat maakt de look wel af als je het aan mij vraagt. Deze bijzondere tegels zijn vooral populair in een kleine ruimte zoals het toilet, maar ook in de tuin worden ze regelmatig gebruikt. Denk eerst na over wat een stratenmaker kost, voordat je de tegels koopt. Misschien heb je wel een hele handige en knappe buurman die je kan helpen.

Tip: Vergelijk prijzen van meerdere specialisten die tegels leggen. Hierdoor bespaar je op de kosten en wordt het resultaat adembenemend.

Photo by Skyla Design on Unsplash

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?