Wanneer je je draai even niet kunt vinden.

Hee, daar ben ik weer. Terug van weggeweest. Zoals jullie zo’n beetje op mijn blog en social media hebben kunnen volgen zijn er de laatste maanden een heleboel dingen veranderd in mijn leven. Mijn leven is zo ontzettend anders dan drie maanden geleden En er blijven er dingen veranderen, waardoor ik het op dit moment soms wel lastig vind om mijn draai te vinden. Ik weet heel goed dat dit vanzelf wel weer goedkomt en ik moet zeggen dat ik ook wel merk dat ik er steeds meer aan begin te wennen. Vandaag deel ik mijn bevindingen in deze post.

Het mag er zijn.

Het eerste waar ik per direct mee ben gestopt is me schuldig voelen omdat ik me zo voel. Omdat ik mijn draai niet kan vinden. Dat ik af en toe uren lui op de bank zit te niksen, terwijl er zoveel is dat ik eigenlijk  zou kunnen doen. Zoveel dingen die ik me voorgenomen had om te doen. Op dit moment is het gewoon even zo en dat is prima. Doordat ik me daar zo schuldig over voelde, werd het alleen maar erger. Kon ik nog minder mijn draai vinden. Wanneer je accepteert. dat iets er gewoon ‘mag zijn’ dan wordt het automatisch een stuk minder erg.

Doen waar je wel zin in hebt

Forceren werkt bij mij voor geen meter. Wanneer ik ergens geen zin in heb, dan heb ik er gewoon ook echt geen zin in. Ik kan me dan ook meestal niet ertoe zetten om het toch te doen. Heel goed eigenlijk, want wanneer je dingen tegen je zin gaat doen dan heb je er uiteindelijk helemaal nooit meer zin in. En dan heb ik het niet specifiek over bloggen. Natuurlijk is het goed om af en toe te kijken of je zin kunt maken, maar wanneer dit mislukt: gewoon lekker doen waar je wel zin in hebt. En wanneer dit dan betekend dat je de hele avond op de bank gaat liggen, so be it.

Ook dit gaat wel weer over

Het leven is gewoon niet altijd zo makkelijk en vanzelfsprekend. Het is niet zo dat alles altijd meer soepel moet verlopen, er zijn een boel opstapelen en dingen die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je stilstaat. Dit lijkt alleen maar zo. Wanneer ik over een tijdje terugkijk naar deze situatie, zal ik zien dat ik juist gegroeid ben en dat ik volledig gewend ben aan de situatie. Stilstaan bestaat niet, ook al lijkt dat soms wel zo op het moment zelf. Als ik een ding geleerd heb door de jaren heen, dan is het dat alles over gaat. Nare gevoelens en je draai niet kunnen vinden dus ook.

Mooi moment

Ondanks de verwarring die heerst wanneer je je draai even niet kunt vinden, is het tegelijk een mooi moment om even alles op een rijtje te zetten. Wat wil je? Wat wil je NIET (misschien nog veel belangrijker)? Waarom kun je je draai niet vinden? Wat kun je eraan doen? Hoe zie je jezelf over vijf jaar? Zoveel vragen om over na te denken. Zoveel dingen om uit te zoeken. Neem er een notitieboekje bij, schrijf al je vragen op en begin gewoon te schrijven en na te denken. Zet voor en tegens naast elkaar en bekijk je situatie. Vaak helpt dit ook om dingen duidelijker te krijgen. Of juist niet, maar dan heb je er in ieder geval wel weer even goed over nagedacht.

Have a lovely day all! xA

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

3 Reacties

  1. 18 juli 2016 / 19:11

    Helemaal waar: het je af en toe niet oké voelen mag ook gewoon!

  2. 15 juli 2016 / 13:58

    ik snap precies wat je bedoeld! op dit moment zit ik ook wel een beetje in een zelfde soort situatie. het is tijd om even te ademen en na te denken over wat je echt wilt :) take your time honey!

  3. 15 juli 2016 / 10:41

    Forceren werkt inderdaad niet echt… gewoon lekker doen waar je zin in hebt, dat werkt het beste ;)


Zoek je iets?