zelf kerstballen met pailletjes maken

Door de jaren heen heb ik een heleboel creatieve spullen verzameld waar ik iets leuk van wil maken. Zo kocht ik een hele tijd geleden piepschuimen ballen in allerlei formaten. Van eentje maakte ik twee jaar geleden deze soort van kerstbal van parels. Door de hoeveelheid parels is hij uiteindelijk te zwaar geworden om op te hangen. Ik bedacht me dat pailletten een stuk minder zwaar zijn en daardoor eigenlijk meer geschikt om op dezelfde manier een piepschuim bal te versieren. Ik ging met dit idee aan de slag en in deze post leg ik de werkwijze uit.

Het afgelopen jaar heb ik een heleboel pailletten gekocht voor het versieren van mijn olifantjes. We hadden er ook nog een heleboel in huis van eerdere projecten. Bij Action verkopen ze tegenwoordig doosjes met acht verschillende kleuren voor nog geen 60 cent. Bij hobbywinkels kun je ze overigens ook kopen, net zoals je op Ebay een heleboel pailletten kunt vinden. Aanrader!

Welke materialen heb je nodig om deze kerstballen met pailletjes te maken?

 • piepschuim ballen – o.a. verkrijgbaar bij Wibra
 • pailletten
 • kopspeldjes zonder bolletje
 • stukje lint

De werkwijze ligt voor de hand lijkt me, het is geen hogere wiskunde zeg maar :-). Het stukje lint ga je eerst in de piepschuim bal steken – hieraan kun je ‘m later ophangen in de boom. Daarna ga je de pailletten één voor één met een kopspeldjes in de piepschuim bal steken. Probeer hierbij een klein beetje afstand te houden, anders komen er te grote gaten in het piepschuim en gaan de speldjes eruit vallen.

Het versieren is best leuk en je kunt er allerlei kanten mee op. Je kunt één kleur pailletten gebruiken, of juist meerdere kleuren door elkaar. Ook kun je een patroontje maken of een ombre-effect creëren. Ik maakte er een aantal en vind het resultaat erg leuk geworden. Zie hieronder een aantal foto’s van het eindresultaat.

Heel makkelijk om zelf te maken, maar ook heel tof. Deze kerstballen met pailletten zorgen voor meer bling bling in je boom!

Heb jij onlangs nog iets gemaakt om in de boom te hangen?

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

9 Reacties

 1. 22 december 2016 / 22:01

  Wat super schattig, echt lief!! Die roze vind ik natuurlijk het leukste ♥

 2. 19 december 2016 / 21:42

  Hahaha (of hohoho), het zit blijkbaar in de lucht. Afgelopen weekend heb ik dezelfde soort kerstballen gemaakt! Wel een langdurig werkje he?

 3. Chrystal
  19 december 2016 / 18:28

  Ontzettend leuk idee om zo eigen kerstballen te maken! Het eindresultaat is heel mooi.

 4. 19 december 2016 / 14:16

  Wat een priegelwerkje zal dat zijn geweest, maar het resultaat is wel echt heel erg mooi!

 5. 19 december 2016 / 12:24

  Oh wat zijn ze leuk! Leuke kleurtjes ook, die passen zo in mijn boom :)

 6. 19 december 2016 / 11:35

  Echt onwijs schattig, superleuk gedaan! Heb dit jaar geen tijd meer om te knutselen haha, maar voor volgend jaar zal ik ‘m zeker onthouden :)

 7. Marjan
  19 december 2016 / 11:07

  Ik heb vorig jaar een memory-decoratie gemaakt. Mijn dierbare oma is vorig jaar overleden, en ze was dol op kerst. We noemden ze opa en oma klokhuis, door de hoeveelheid klokken die in huis waren en afgingen. Dus heb ik van vilt een huisje gemaakt, gevuld en er allemaal klokken op gedaan. Ik heb hem dit jaar weer met veel plezier een mooi plekje in de boom gegeven :) wie weet kan je ook zoiets voor Juup doen, over een tijdje xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?