Liefde voor de foute kersttrui

Het moment waarop ik voor de eerste keer in mijn leven een foute kersttrui zag kan ik me nog goed herinneren. Ik was een jaar of acht en een tante uit Amerika was op bezoek. En dat betekende dat iedereen cadeautjes kreeg. Foute cadeautjes. Amerikaanse petten en t-shirts met afzichtelijke prints, souvenirs van de plaatselijke bezienswaardigheden en andere spulletjes die je in die tijd alleen in Amerika kon krijgen.Waaronder ook twee foute kersttruien. En wanneer ik fout zeg, dan bedoel ik ook echt fout.

Totaal niet te vergelijken met de exemplaren die tegenwoordig in de winkel hangen. Nog veel fouter dan je je ooit kunt voorstellen in je ergste nachtmerrie. Compleet met glanzende, plastic parels in allerlei kleuren en een hoeveelheid pailletten waar je duizelig van werd. Het mooiste was niet eens de kersttrui, maar het gezicht van mijn oma. Dat op allerlei manieren sprak:’ wat moet ik HIER nou weer mee?!’.

Ik denk dat die twee kersttruien echt de meest geweldige en foute kersttruien waren, die ik ooit in mijn leven heb gezien. Ik heb geen idee waar ze gebleven zijn, ik vind het tot op de dag van vandaag nog altijd jammer dat ik ze nu niet meer heb. Met die twee truien zou ik namelijk iedere foute-kersttrui-challenge winnen. Met gemak.

Ongeveer een week voor kerst ontving ik een andere toffe (foute) kersttrui. Hetzelfde exemplaar als waar een vriendinnetje van mij al weken in rondliep. Op het eerste oog ziet de kersttrui niet eens zo verkeerd uit, zeker niet wanneer ik de trui vergelijk met die van vroeger. De tekst op de voorkant is daarentegen wel een beetje fout…

Het dragen van een foute kersttrui is een trend die is overgewaaid vanuit Amerika. Een erg leuke trend als je het mij vraagt :-). En wat ontzettend jammer dat we deze vrolijke truien niet gewoon het hele jaar door kunnen dragen. Misschien dat ik volgend jaar ga proberen om één van de foute kersttruien uit mijn herinnering na te maken. Inclusief plastic pareltjes in alle kleuren van de regenboog en duizenden pailletten.

Steun met jouw foute #kerstlook het goede doel. Want voor iedere ingezonden foto doneert Wehkamp €1 aan het Ronald McDonald Kinderfonds én maak jij kans op een wehkamp cadeaukaart t.w.v. €200.

1. Maak een foto van jouw foutste kerstoutfit.
2. Stuur de foto als reactie op dit bericht.
3. Wehkamp doneert €1 aan het Ronald McDonald Kinderfonds én jij maakt kans op de cadeaukaart.

Check voor meer foute kerstoutfits en de voorwaarden van deze actie op: www.wehkamp.nl/specials/jouw-foute-kerstlook.

 

Draag jij ook een foute kersttrui met kerst? xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

Zoek je iets?