Wanneer je muur nog leeg is

Bij verhuizen komt ontzettend veel kijken. Het inrichten van mijn woning vond ik het leukst aan mijn verhuizing. Vooral de voorpret van het uitzoeken van meubels en het kiezen van kleurencombinaties. Daarbij heeft mijn home inspiration bord op Pinterest ontzettend geholpen. Hier pinde ik trouw al maanden allerlei foto’s en ideeën die ik inspirerend vond en wilde meenemen in mijn keuze. Uiteindelijk heb ik van oude en nieuwe meubels mijn inrichting samengesteld. En zelfs nu ik er bijna een jaar woon, ben ik nog niet helemaal klaar: de meeste muren zijn nog leeg. Persoonlijk vind ik dit toch wel het lastigste onderdeel, vooral omdat het naar mijn mening de boel kan maken of breken. Al is je inrichting nog zo mooi, wanneer de muren te druk of niet matchend zijn, sla je de plank volledig mis. Het is een kunst om een perfecte match te vinden en op die manier je interieur af te maken. Dat kan op verschillende manieren die ik in deze post toelicht.

 Fotolijstjes

Vaak een beetje cheesy, maar het blijft één van de leukste en meest persoonlijke manieren om een lege muur op te vullen. Fotolijstjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en verschillende prijsklassen. Het is vrij toegankelijk voor iedereen om een lege muur met fotolijstjes op te vullen. Daarin heb je verschillende mogelijkheden en je kunt er veel kanten mee op. Behalve foto’s, passen er ook mooie prenten, tekeningen of inspirerende quotes in fotolijstjes. Zo kun je een combinatie maken van mooie herinneringen en jouw favoriete quotes. Of je houdt het bij een soort wall of fame met allemaal foto’s van jouw favoriete momenten en personen. Zelf heb ik ook zo’n soort muur en daar ben ik nog altijd heel blij mee.

Schilderijen

Schilderijen zijn daarnaast ook een mooie manier om je muur op te vrolijken. Ook daarin zijn de mogelijkheden eindeloos. Je zou er zelf eentje kunnen maken. Alleen of juist met iemand samen (lees: met de kinderen of met je vriendje). Je kunt kiezen voor moderne kunst of iets ouderwets. Ouderwetse (lees: antieke) schilderijen zou je kunnen gaan zoeken op rommel- of antiekmarkten. Het kan best een uitdaging zijn om het perfecte schilderij te vinden en ook die zoektoch kan heel leuk en avontuurlijk zijn. Misschien heb je jouw perfecte schilderij al gevonden, maar moet je er nog even voor sparen.

Wandplank

Wanneer je liever iets met meer functie of volume wilt ophangen, dan zou je kunnen kiezen voor een plank. Je kunt hier dan je favoriete spulletjes op zetten. Ook hiervoor geldt weer dat het een soort van wall of fame zou kunnen worden voor spulletjes die een betekenis hebben of die je hebt meegenomen van een fijne reis.

Fotobehang

Wanneer je een volledige lege muur zou willen opvullen, dan is fotobehang een leuke optie. Je kunt dan de volledige lege muur behangen met een foto. Bij PIXERS heb je ruime keuze aan verschillende motieven en afbeeldingen die je op fotobehang zou kunnen laten afdrukken. Wanneer je zelf een foto hebt gemaakt die je graag levensgroot op je muur zou willen hebben, dan is deze mogelijkheid er ook. Je kunt de foto op verschillende manieren en formaten laten afdrukken. Wanneer je niet de volledige lege muur, maar wel een groot gedeelte van de lege muur zou willen opvullen, dan kun je ook kiezen voor een groot canvas met foto naar keuze. Of een foto uit het ruime assortiment.

Het leuke aan deze manier vind ik dat je een hele muur kunt opvullen en daarmee de hele sfeer in je woonkamer zou kunnen veranderen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?