4 dingen die ik meeneem wanneer ik op reis ga

Twee weken geleden liep ik nog op het strand van Albufeira. Een onverwacht weekendje op reis. Het was ontzettend mooi weer en we hebben genoten. Eerder dit jaar zijn we samen een lang weekend naar Berlijn geweest. Een totaal andere plek, maar ook daar hebben we het heel fijn gehad. Ik hou van reizen en ik hoop dat we in de toekomst nog meer van zulke leuke weekenden gaan beleven. In deze post vertel ik over 5 dingen die je zeker mee moet nemen in je tas wanneer je op reis gaat.

Efficient werken

Hoe ontzettend ik ook van reizen houd, koffers en tassen inpakken vind ik iets minder leuk. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeet en negen van de tien keer is mijn koffer veel te zwaar. Toch merk ik dat ik steeds beter word in het efficient inpakken van mijn koffer. Een groot onderdeel daarvan is het goed selecteren van dingen die je juist wel en juist helemaal niet nodig hebt. Dit geldt ook voor hetgeen dat je tijdens de reis – wanneer je op pad gaat op de plaats van bestemming – in je tas hebt zitten.

Geschikte tas

Niet iedere tas is geschikt om mee te nemen tijdens het verkennen van een stad of het wandelen op het strand. Wanneer je een te grote tas meesleept, zul je na een halve dag last krijgen van je armen of rug. Een grote tas betekent vaak ook dat je meer meesleept. Daarom is het vaak beter om een kleine tas mee te nemen.

Wanneer je een tas over je schouder kunt hangen, heb je altijd je handen vrij. Iets dat tijdens een middagje winkelen of een citytrip heel handig is. Zelf gebruik ik op dit moment mijn nieuwe Lily-bag van Valentino. Een mooie, simpele crossbody. Het formaat is precies groot genoeg voor alle spulletjes die ik op reis wil meenemen. Ik vind het heel handig dat alle vakken met een rits kunnen worden gesloten. Dit is veiliger dan alleen een druksluiting.

Mijn Valentino is afkomstig van Brandfield – een webshop waar ze allerlei toffe accessoires verkopen. Niet alleen tassen, maar ook sieraden en zonnebrillen.

Door de neutrale kleur past ‘ie vrijwel overal bij. Het enige nadeel is dat mijn camera er niet in past, maar dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. We maken de meeste foto’s met onze smartphone en die past er wel prima in. Samen met de volgende items.

Zonnebrandcrème

Jezelf beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk en iets dat we allemaal niet mogen onderschatten. Zelfs in de schaduw kun je al flink verbranden. Daarom is het belangrijk om je altijd in te smeren wanneer je weet dat het een warme dag wordt en je in de zon gaat lopen. Smeer jezelf meteen in na het douchen en neem de zonnebrandcrème mee in je tas om zo nu en dan nog eens bij te smeren.

Zonnebril

Los van dat het gewoon heel fancy staat, is een zonnebril bedoelt om je ogen te beschermen tegen de zon. En om te zorgen dat je niet verblind wordt tijdens het lopen of autorijden. Ik ben gek op zonnebrillen en zodra de zon dagelijks begint te schijnen, heb ik er standaard eentje bij me. Op reis zeker onmisbaar als je het mij vraagt.

Mini-portemonnee

…omdat ik dan het gevoel heb dat een zakkenroller het minder snel kan stelen uit mijn tas. Deze heb ik overigens altijd bij me, niet alleen op reis. Het is voor mij zinloos om zo’n gigantisch ding mee te slepen, met honderd pasjes die je nooit gebruikt. Hoe groter de portemonnee, hoe groter de kans dat het op zal vallen en gestolen zal worden. Daarom heb ik een klein, eenvoudig beursje waar precies in past wat ik wel dagelijks (lees: en op reis) nodig heb.

Kaart

Ondanks dat we bijna allemaal een smartphone hebben tegenwoordig, vind ik het toch fijn om een kaart bij me te hebben op reis. Stel je voor dat je de weg kwijt raakt en vervolgens de batterij van je smartphone leeg is? Niet dat ik nou zo’n kei ben in kaartlezen, maar toch….

Los van het bovenstaande heb ik standaard een lippenbalsem, pleisters en zakdoekjes in mijn tas zitten. Gewoon, om op alles voorbereid te zijn.

Deze blogpost bevat items die mij zijn toegestuurd ter review. 

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. Nero Giardini
  12 april 2017 / 11:34

  Wat een leuk artikel. Vooral goede tip van de mini-portemonnee!

 2. 16 maart 2017 / 20:41

  Wat een prachtige tas is die Lily-bag van Valentino. Sowieso de tassen van Valentino, love it! Ik neem meestal mijn pinpas, cash geld, zonnebrandcreme, een flesje water en m’n smartphone + powerbank mee als ik in een vreemde stad ben. Meer heb ik eigenlijk niet nodig.

 3. 16 maart 2017 / 10:49

  Ik neem ook altijd een klein portemonneetje mee op reis, ook voor dezelfde reden. Zonnecrème is inderdaad ook echt onmisbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?