ArtPub | een creatief avondje in de kroeg

ArtPub

Een aantal weken geleden werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan één van de workshops van ArtPub. Iets dat me meteen ontzettend leuk leek: ik hou van uitgaan én ik hou van creatief bezig zijn. Win-win situatie, toch? Ondanks dat ik er niet goed in ben, vind ik het leuk om te tekenen en schilderen. De workshops van ArtPub zijn geen gewone workshops. Ze worden gecombineerd met een avondje in de kroeg, gezelligheid en een drankje. Onder begeleiding van een docent leer je hoe je stap voor stap een specifiek schilderij kunt maken. Leuk om samen met vriendinnen of familie te doen. En ik kan jullie vertellen dat het echt de moeite waard is, we hebben het ontzettend leuk gehad.

Workshop

De workshops van ArtPub worden door heel het land gegeven. Je kunt op de website van ArtPub opzoeken waar en wanneer er avonden zijn. Tevens kun je kiezen welk schilderij je dan zou willen schilderen. Tijdens de workshop staat er een schilderij centraal dat iedereen gaat naschilderen met behulp van een voorbeeld en uitleg. Je mag er natuurlijk je eigen draai aan geven, maar de basis is hetzelfde. Je hoeft geen talent voor schilderen te hebben om deel te nemen aan een workshop. De docent zal je helpen om het resultaat tot een goed einde te brengen. Je zult verbaasd staan van je eigen talent.

Ik volgde de workshop in Maastricht in cafe De Sjans. Ik nam mijn mama mee, omdat ik het leuk vond om dit samen met haar te kunnen doen. We zijn allebei heel creatief en willen al langer samen schilderlessen gaan volgen. Eenmaal aangekomen bij de locatie, werden we naar boven begeleid. We werden vriendelijk ontvangen door de docent en mochten een plekje uitkiezen. Er zaten al zeker twintig dames.

Ik wist niet wat ik kon verwachten en ik vond het echt leuk om te zien dat er zoveel dames enthousiast waren om te gaan schilderen. Mama en ik namen plaats en wachtten onder het genot van een drankje op het begin van de workshop.

ArtPub

Dikke dames schilderen

We begonnen met de eerste stap – het tekenen van de gezichten en contouren. Het hilarische was dat toen al iedereen begon te gillen en lachen. De ene opmerking was nog grappiger dan de andere opmerking en dat maakte de hele avond gewoon heel gezellig. We hebben ontzettend gelachen, met allemaal dames die we helemaal niet kende. Het is ook best ‘akelig’ om op een leeg doek te gaan kliederen, als je geen idee hebt waar je mee bezig bent.

Resultaat

Naarmate de tijd verstreek zag je dat ieder schilderij steeds mooier werd. Zelfs bij degene waarvan je in het begin dacht dat het nooit meer iets zou worden. Echt heel leuk om te zien dat inderdaad iedereen kan schilderen – met een beetje hulp. De docente heeft precies uitgelegd in welke logische volgorde je zou moeten schilderen en ook dat was af en toe verrassend. Ik begon te snappen waarom mijn schilderpogingen de afgelopen jaren vaak zijn mislukt. Het schilderij van mijn mama is echt heel mooi geworden, die van mij wat minder. Laten we maar zeggen dat ik andere talenten heb, al moet ik bekennen dat het voor een eerste keer niet verschrikkelijk was.

ArtPubArtPub

Mijn mams en ik waren na afloop heel enthousiast over de avond, we hebben het ontzettend leuk gehad. We zijn van plan om het zeker nog een keertje te gaan doen, met meer dames die we kennen. We hebben van veel dames positieve reacties gekregen en het viel me op dat veel van hen zeiden dat ze dit ook wel zouden willen doen. Wat ons betreft is het een echte aanrader en zeker de moeite waard.

Voor meer informatie over de locaties en data kunnen jullie een kijkje nemen op de website.

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. Nicole Seldenthuis
    27 maart 2017 / 11:00

    Hoi Alyssa, Ik vond het zelf ook een geweldige avond, niet alleen jullie inzet en CREATIVITEIT was super, maar inderdaad ook de leuke opmerkingen EN het vele gelach van iedereen Waren Hilarisch…. Daarom vind ik deze avonden ook heerlijk om te doen, en ik zie je graag nog een keer terug met je vriendinnen.
    Groetjes, Nicole – artpub docent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?