Emma Matras, omdat je dromen het beste matras verdienen

Emma Matras

Één van mijn favoriete momenten van de dag is het moment waarop ik aan het einde van een lange dag in mijn eigen warme bed kan kruipen. Om vervolgens warm en knus te gaan slapen. Een lekker bed is daarvoor essentieel en een fijn matras speelt daarbij een grote rol. Maar hoe kies je nou de perfecte matras uit? Ongeveer een maand geleden ontving ik een nieuw matras van Emma-Matras.nl. Sindsdien hebben mijn vriend en ik op deze matras geslapen. In deze post vertel ik over onze ervaring met de Emma Matras en geef ik een aantal tips over hoe je het beste de juiste matras kunt kiezen – omdat je dromen het beste matras verdienen.

mind the gap

Sinds mijn verhuizing slaap ik in een heel fijn tweepersoonsbed van Auping, deze heb ik gekregen van mijn ouders. Omdat dit bed uit twee losse bodems bestaat, lagen er al die tijd ook twee losse matrassen op. Met bijbehorende gap ertussen. Op zich is daar niets mis mee wanneer je alleen slaapt. Nu we regelmatig samen in het bed slapen is the gap minder fijn, vooral wanneer je kort bij elkaar wilt liggen. Er ligt altijd iemand in the gap (lees: meestal ik). Dankzij de nieuwe Emma Matras is daar verandering in gekomen.

Levering

De matras werd geleverd in een langwerpige doos. De inhoud kon bijna niet missen, aangezien er met grote letters ‘Emma’ op de doos staat gedrukt. Ondanks dat de doos best gigantisch is, verwacht je niet dat er een tweepersoonsmatras in past. De matras zit dan ook vacuum gezogen en volledig opgerold in plastic in de doos verpakt.

Zodra je het plastic van de matras af haalt, zuigt de matras zich vol lucht en krijgt de matras zijn vorm. Binnen een minuut verandert een volledig opgerold pakketje in een volwaardig matras. Eigenlijk wel heel tof om te zien. Bijna magisch.

Emma Matras

De matras

De matras heeft een fijne dikte en een mooi design. De matras heeft een witte bovenkant en een grijze onderkant. De Emma Matras heeft een gecombineerde vulling bestaande uit traagschuim, koudschuim en Airgocell®schuim. Dankzij deze gecombineerde vulling past de matras zich aan je lichaam aan terwijl je er op ligt.

We hebben vanaf de eerste nacht eigenlijk meteen heel goed geslapen, beide. Blijkbaar is deze matras heel geschikt voor ons allebei. Het viel ons wel op dat de matras snel warm aanvoelt, maar hier hebben we niet zoveel last van. Het is eigenlijk precies goed en ik heb nooit meer last van koude voeten.

Emma MatrasEmma MatrasEmma Matras

Ervaring

Het leek ons wel grappig om een weekend in de woonkamer te ‘kamperen’, voordat we de matras naar boven zouden sjouwen. We hebben de eerste twee dagen op de nieuwe matras midden in de woonkamer geslapen. Heel knus en gezellig, recht voor de televisie. Na de eerste nacht was al heel duidelijk dat het gewoon een ontzettend fijn matras is.

Nu we een aantal weken op deze matras hebben geslapen, moet ik toegeven dat ik beter slaap dan voorheen. Ik voel me een stuk fitter en meer uitgerust wanneer ik wakker word. We slapen allebei ontzettend goed – het matras ligt en slaapt echt zalig. We zijn er ontzettend blij mee.

Tips

  • Een goed matras is ontzettend belangrijk voor je rug en nachtrust. Een nieuw matras kopen is vaak toch wel een grote investering. De juiste matras kiezen is daarom heel belangrijk en kan lastig zijn. Vooral als je geen idee hebt waar je op moet letten en wat de verschillen zijn.
  • Er zijn een heleboel verschillende soorten vullingen op de markt en daar zit dan ook meteen het grootste verschil. Een aantal voorbeelden zijn de pocketvering-, bonellvering- of de schuimmatras. Iedere vullingsoort heeft uniek eigenschappen die wel of niet geschikt zijn voor jouw lichaam. Een verkoper kan daar meer informatie over geven.
  • De prijzen van matrassen kunnen erg verschillend zijn. De prijs hoeft niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van een matras.
  • In sommigen gevallen mag je een matras uitproberen. Je krijgt dan een periode waarin je een matras mag testen. Bevalt de matras niet, dan mag je deze retourneren. Dit is ook het geval bij de Emma Matras. Heel handig, vooral omdat het niet goedkoop is om een nieuw matras te kopen. Vraag wel naar de voorwaarden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Overleg de details met een verkoper. Transpireer je veel? Ben je een zij- of een rugslaper? Heb je allergien? Allemaal dingen die belangrijk zijn om te weten wanneer je een nieuw matras gaat kopen.

Onze ervaring met de Emma Matras is goed en vanuit mijn ervaring kan ik iedereen deze matras aanraden. Toch is het persoonlijk en zal voor iedereen deze ervaring anders zijn. Mede daarom is het handig dat je de mogelijkheid krijgt om de Emma Matras eerst honderd dagen uit te proberen. Mocht de matras niet bevallen, dan kun je deze altijd nog retourneren en op zoek gaan naar een matras die wel bij jouw wensen aansluit.

Deze product werd mij toegestuurd ter review en deze blogpost bevat affiliate links

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?