Het zonnebrillen seizoen is (bijna) aangebroken; dit zijn de trends van 2017!

Na een koude, veel te lange winter wordt het deze maand eindelijk weer lente! Om alvast in de stemming te komen heb ik vorige maand al een aantal producten met jullie gedeeld die het voorjaar in huis halen. Om ook buitenshuis het sprankelende lentegevoel te hebben is eigenlijk maar één accessoire essentieel: de zonnebril! De eerste keer dat de bril weer op de neus kan worden gezet vind ik altijd een beetje magisch en het geeft mij gegarandeerd een goed humeur. Al hoeft de zon natuurlijk niet persé te schijnen, een zonnebril is natuurlijk ook gewoon een fijne accessoire om een outfit mee af te maken en de perfecte camouflage van vermoeide ogen na een kort nachtje. De zonnebrillentrends voor deze lente en zomer zijn op z’n zachts gezegd bijzonder te noemen. Meer dan de moeite waard dus om even bij stil te staan.

Terug van nooit weggeweest

Oversized lijkt nog altijd het codewoord. Dus mocht je nog een extra groot exemplaar van vorige zomer hebben liggen, dan kan deze ook dit seizoen weer gewoon gedragen worden. Andere modellen die we al een aantal jaar de revue zien passeren zijn de bril met ronde (gekleurde) glazen en het ‘cat eye’ model waar je altijd een pittig en vrouwelijk statement mee maakt. Een klassieker die nooit helemaal weggeweest lijkt te zijn is de pilotenbril. Dit is ook zeker één van mijn persoonlijke favorieten en je ziet ‘m dan ook zo nu en dan terug in mijn OOTD posts. Deze van oorsprong klassieke zonnebrillen van Ray-Ban zijn dit seizoen in de meest uiteenlopende varianten te vinden. Zo komen ze in geheel plastic, met paarse of oranje glazen, maar bijvoorbeeld ook met een montuur in marmerprint.

Nieuwe trends

Er dienen zich dit seizoen een aantal opvallende nieuwe trends aan, niet allemaal even flatteus als je het mij vraagt, maar je wordt zeker gezien met zo’n bijzondere zonnebril op je neus:

  • Zo hebben veel brillen die zijn geshowd in de lente/zomer collectie van 2017 een aparte, geometrische vorm. Van 6- en 8-hoekige glazen tot triangel-vormig, in alle kleuren(combinaties) en materialen.
  • Misschien herinner je nog de brillen met een hartje of ander figuurtje van strass steentjes in de linker of rechter benedenhoek van de roze, paars of blauw gekleurde zonnebril? De stras steentjes zijn terug van lang weggeweest! Ze omlijsten deze lente en zomer de gehele bril.
  • Niet alleen sieren glinsterende steentjes het montuur, ook figuurtjes zoals schelpjes en ananasjes vind je dit seizoen aan de linker en rechter bovenhoek van je zonnebrillenframe.

Wat vind jij van de zonnebrillentrends voor deze zomer? Hou jij het bij het model van vorig jaar? Of heb je wel zin in een nieuw, opvallend montuur? xA

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben negenentwintig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share: