Mijn nieuwe visitekaartjes

Toen ik ongeveer twee jaar aan het bloggen was, besloot ik dat ik graag mijn eigen visitekaartjes wilde om uit te delen aan mensen die interesse hadden in mijn blog. Ik ontwierp zelf een visitekaartje met veel roze, mijn logo van toen en een hotmail-adres dat ik toen gebruikte. Op dat moment vond ik ze ontzettend ‘fancy’ en ik liet in mijn enthousiasme vijfhonderd visitekaartjes drukken. Ik realiseer me eigenlijk nu pas hoe ontzettend veel dat dat is.

Nu, vijf jaar later, kom ik tot de conclusie dat ik amper kaartjes heb uitgedeeld. Mede omdat de gegevens op het kaartje al snel niet meer actueel waren. Tijd voor iets nieuws! Sinds vorige week heb ik dan ook nieuwe visitekaartjes.

Ontwerp

Ook deze visitekaartjes heb ik zelf ontworpen, iets dat ik ontzettend leuk vind om te doen. Ze zijn niet direct in de stijl van mijn blog, maar passen er wel bij. Ik wilde graag een algemener visitekaartje waarop mijn blog wel benoemd wordt, maar dat ik ook kan geven wanneer iemand mijn algemene contactgegevens vraagt. Als ik eraan denk hoe vaak ik de afgelopen jaren mijn URL op afgescheurde papiertjes, servetjes en post-its heb gekrabbeld, ben ik blij dat ik nu een mooi visitekaartje heb dat ik kan geven, wanneer iemand naar mijn blog of mijn contactgegevens vraagt.

Inspiratie

Ter inspiratie heb ik op Pinterest gezocht naar voorbeelden van business cards die ik mooi vind. Aan de hand daarvan heb ik besloten welke stijl het zou worden. Ik heb gekozen voor een bloemetjespatroon van Kelli Murray (lees: freebie wallpaper) op de voorkant, met daarin een wit blok met mijn naam in sierletters. De achterkant bestaat voor de helft uit datzelfde bloemetjespatroon met daaronder wederom mijn naam in sierletters en de overige informatie in een ander lettertype. Ik ben er ongeveer twee uurtjes mee bezig geweest. Ik ben in mijn nopjes met het resultaat <3

Wetende dat ik vorige keer een beetje te enthousiast was, liet ik deze keer 100 visitiekaartjes drukken. Een mooi aantal om mee te beginnen. De visitekaartjes werden gedrukt op dik papier met een matte finish. Dit past mooi bij het ontwerp van mijn visitekaartje. Ze hebben de standaard afmeting van 85 x 55 mm. Ik vind mijn ontwerp heel tof geworden, al zeg ik het zelf. Zeker in combinatie met de mooie wijze waarop de visitekaartjes zijn gedrukt.

Het enige waar ik een beetje over twijfel is de regel onder mijn naam. Voor nu heb ik gekozen voor ‘blogger & fashionista’, maar eigenlijk ‘ben’ ik nog zoveel meer. Ik ben creatief, ik schrijf en ik maak dingen. Wellicht dat ik voor de volgende lichting die regel nog een beetje aan ga passen. Al weet ik op dit moment even niet op welke manier, dat komt nog wel. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat ik kan beginnen met uitdelen.

Lees: mijn telefoonnummer onderaan het visitekaartje heb ik bewust weggeblend op de foto’s :-)

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

  1. 8 april 2017 / 16:36

    Ik vind ze er supermooi uitzien, prachtige foto’s ook! Ik maakte trouwens dezelfde fout als jij met mijn eerste oplage visitekaartjes haha… ze pasten perfect bij de bloglay-out die ik toen had, maar die werd ik al snel zat. Nu heb ik kaartjes waar ik heel blij mee ben, voor mezelf maar ook voor mijn websites.

  2. 6 april 2017 / 22:02

    Wauw die kaartjes zijn prachtig! Kan me voorstellen dat je ze graag gaat rondstrooien ?, alvast heel veel plezier! Je gaat vast veel complimentjes krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?