Tips om de juiste tuinmeubelen aan te schaffen

Nu de lente is begonnen en het zonnetje fanatiek aanwezig is, kunnen de tuinmeubelen weer naar buiten. Als je een tuin hebt is het leuk om je tuin op te vrolijken met een aantal mooie tuinmeubelen. Het kan soms wel lastig zijn om de juiste meubelen hiervoor te vinden. Want naast mooie producten willen we het liefst ook comfortabele en onderhoudsvriendelijke materialen gebruiken. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen de juiste tuinmeubelen aan te schaffen.

Materialen

Als je op jacht bent naar tuinmeubelen zul je ontdekken dat je kunt kiezen uit vele materialen. Licht aluminium of kunststof is bijvoorbeeld roestbestendig en makkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn deze materialen licht van gewicht en vaak goedkoper. Ook zijn ze eenvoudig schoon te maken. Je kunt ook voor staal of smeedijzer gaan. Deze materialen zijn zwaar en stevig, maar regelmatig onderhoud is hier wel nodig. Je kunt ook voor rotan of riet gaan. Deze materialen doen het goed buiten waardoor onderhoud maar één keer per jaar nodig is. Je kunt ook voor hout gaan. Deze materiaalvorm is erg populair voor in de tuin want het zorgt voor een stevige en luxe uitstraling. Je moet hout alleen wel vaker onderhouden zodat het materiaal goed beschermd blijft.

Praktisch

Je kunt het beste kiezen voor praktische meubelen die snel en makkelijk te verplaatsen zijn als dit gewenst is. Zo kun je denken aan een verplaatsbare parasol of inklapbare tafels die handig zijn wanneer extra gasten blijven eten. Het is ook handig om goed na te denken wat voor tuinstoelen je aanschaft. Het belangrijkste is hierbij dat ze comfortabel zitten, dus kies liever niet voor lastige constructies zoals draden of elastiek. Ook moet je letten op de omvang. Kies liever niet voor te smalle of te diepe stoelen want dit zit niet erg fijn. Bovendien moeten de stoelen passen bij je terras. Het is daarom handig de producten gelijk uit te proberen in de winkel waar je ze aanschaft, of het nou gaat om een tuinbank, een loungestoel of zelfs een ligbed.

Goedkoop is duurkoop

Een andere tip die ik mee kan geven is goed na te denken over de prijs van een tuinmeubel voordat je deze aanschaft. Vaak geldt dat het een investering voor langere tijd betreft. Zo kun je beter meteen zorgen voor weerbestendig materiaal met een goede coating. Je zult dan wel meer geld kwijt zijn, maar op de lange termijn zal het een goede keuze blijken. Als je minder geld uitgeeft is de kans groter dat het materiaal tegen zal vallen.

Wanneer aanschaffen

Tenslotte is het handig om na te denken wanneer je tuinmeubelen aan gaat schaffen. Je zou denken dat de zomer de meest logische tijd is om een tuinmeubel te kopen, maar niets is minder waar. Als je ze buiten het seizoen aanschaft heb je namelijk meer kans op kortingen en acties. Dit kan zeker het geval zijn wanneer je net na de zomervakantie gaat shoppen. Winkels willen namelijk erg graag van hun overgebleven voorraad af en bieden tuinmeubelen aan die vaak goedkoper zijn dan in de zomer. Op de website van Fonteyn kun je verschillende tuinmeubelen bewonderen. Zo kun je een loungestoel aanschaffen waar je heerlijk in kunt duiken na een drukke dag.

Photo by Matthew T Rader on Unsplash

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?