Op dit moment zijn Tom en ik druk bezig met klussen en verhuizen. Dat is ook de reden waarom ik de laatste dagen niet zo actief was op mijn blog. Er moet nog veel geverfd worden en de spullen worden dit weekend verhuisd. Ondanks dat we ontzettend veel te doen hebben, heb ik een moment vrij gemaakt om mijn tafeltje te schilderen en ik ben erg blij met het resultaat.
Miss Mustard Seed’s Milk Paint
Laatst kreeg ik een mailtje van Yasmin van Ruby Wonen, of ik het leuk zou vinden om een testpakketje te ontvangen met Miss Mustard Seed’s Milk Paint. Een verf op natuurlijk basis, die geleverd wordt in poedervorm. Ontzettend leuk natuurlijk, want ik vind het heel leuk om dingen te verven en oude meubeltjes een make-over te geven.
Boxwood
Aangezien ik heel erg van groen houd besloot ik om de kleur Boxwood te kiezen. Al twijfelde ik heel erg, want er zijn zoveel toffe kleuren verkrijgbaar. De ene kleur nog leuker dan de andere.
Het pakketje
In het pakketje dat ik van Yasmin kreeg, zat een uitgebreide beschrijving over hoe de verf gemengd en gebruikt dient te worden. Plus informatie over alle producten. Daarnaast zat er het volgende in:
- een schepje (om de juiste verhoudingen te kunnen mengen)
- een mixer om het water en de poeder mee door elkaar te roeren
- een zakje met poeder (lees: verf)
- een potje met Bees Wax om het tafeltje achteraf mee te behandelen
- een flesje Bonding Agent (niet noodzakelijk, maar kan eventueel gebruikt worden)
- een kleurenkaart met alle kleuren die verkrijgbaar zijn
Inspiratie
Los van de handleiding die bij het pakketje zat, zijn er op YouTube een heleboel handige filmpjes te vinden. Daarnaast staan er een heleboel foto’s met geverfde meubels op de website van Yasmin, waarop duidelijk te zien is hoe de kleuren er uiteindelijk uit gaan zien. Echt heel leuk, een mooie manier van verven.
het mengen van de verf
Het verven op zich is geen hogere wiskunde: je gaat het poeder mengen met water. Ik heb hiervoor twee plastic bekertjes gebruikt: één bekertje met water en één leeg bekertje om de verf in te mengen. In de handleiding staat dat je telkens dezelfde verhouding moet gebruiken. Dat wil zeggen: één schepje water en vervolgens één schepje verf. Totdat je de juiste combinatie hebt.
Ik ben begonnen met één schepje water en daar heb ik vervolgens één schepje verf aan toegevoegd. Vervolgens heb ik met de mixer geroerd, totdat de kleur zichtbaar werd en de klonters verdwenen waren. De poeder van deze verf heeft een okergele kleur, heel grappig om te zien dat de verf uiteindelijk toch mooi groen kleurde (lees: daar twijfelde ik in het begin even aan).
Deze handeling ben ik blijven herhalen, totdat ik alle poeder (lees: verf) had vermengd met water. Dit was van één zakje verf, iets meer dan een half bekertje vol. Voor de zekerheid heb ik wat langer geroerd met de mixer, om er zeker van te zijn dat de verf goed zou zijn om mee te werken.
Verven
Ik gebruikte een kwast van Action om mee te verven, eentje met dunne synthetische haartjes.
Stiekem vind ik het altijd een beetje spannend om te beginnen met verven, bij de eerste streek kun je vaak al zien welk effect de verf heeft. Ik zag meteen dat de verf ietsje te waterig was geworden, maar besloot om wel gewoon te gaan verven. Yasmin had me verteld dat één zakje voldoende zou zijn om een klein bijzettafeltje mee te verven, dus ik ging ervan uit dat het wel goed zou komen. En dat kwam het gelukkig ook.
Resultaat
Ik heb het tafeltje die avond twee keer geverfd en de dag erna nog een keertje bijgewerkt. Zelfs toen was er nog een bodempje verf over. Het verven ging makkelijk, snel en de verf is heel mooi opgedroogd. Hier en daar zitten wat crackles in de verf, maar dat effect vind ik juist tof. Het doet me aan het effect van krijtverf denken, wat kan kloppen omdat krijt één van de ingrediënten van deze verf is. Nadat de verf is opgedroogd kun je eventueel nog afschuren om de verf een ‘oudere’ en verweerde look te geven, dat heb ik niet gedaan. Voor nu laat ik het tafeltje even zo.
Toen ik aan het verven was, leek het net alsof het een totaal andere kleur groen werd dan dat ik had uitgekozen. Dit is helemaal bijgekleurd nadat de verf volledig droog was. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. De laatste maanden heb ik een soort van liefde voor deze groene kleur ontwikkeld en er zullen dan ook veel meer groene dingen terug gaan komen in ons interieur. Ik kreeg meteen zin en energie om nog meer te gaan knutselen en verven.
Ervaring
Ik vond de verf dusdanig fijn werken, dat ik een volgende keer zeker weer opnieuw zou kiezen voor Miss Mustard Seed’s Milk Paint. Er zijn nog zoveel andere mooie kleuren! Daarnaast vond ik het mengen heel makkelijk en snel, je kunt eigenlijk niet echt iets fout doen. De droogtijd viel me ook echt mee, ik kan het wel waarderen wanneer iets snel droog is.
Het sample pakketje is afkomstig van Ruby Wonen. Op 3 juni a.s. zal de winkel van Yasmin geopend worden in Bergen op Zoom (Bosstraat 12). Hier zal o.a. de Miss Mustard Seed’s Milk Paint verkocht worden. Voor meer informatie zou ik zeker eens kijken op de website of Instagram. De verf is trouwens ook verkrijgbaar via de website van Ruby Wonen. Een sample pakketje kost €12,50.
Deze blogpost bevat producten die mij zijn toegestuurd ter review.
Karin Ooijen- Pluym
Wat een ontzettende leuke blog en heerlijk om te lezen dat je er zo van genoten hebt.
Het is een suowrleuke blikvanger geworden met een erg mooie kleur.
Zo’n testoakketje is altijd leuk en je kan er inDerdaad toch iets leuke mee verven.
Altijd leuk om ook een worskhop te volgen, handig om wat extra uitleg, tips en adviezen te krijgen en gewoon erg leuk om te zien hoe anderen hu. Restyle project doen.