3 tips om te (be)sparen wanneer je gaat verhuizen

Vandaag geef ik drie tips waarmee je zonder dat je het merkt of veel voor hoeft te doen, geld kunt (be)sparen. En dat geld kun je dan veel beter gebruiken om leukere dingen mee te doen.

Niet alles tegelijk willen

Wanneer je als koppel besluit om samen te gaan wonen, is dit best een grote stap. Het kan dan ook nogal ‘overwhelming’ zijn als je je realiseert dat er veel bij komt kijken. Zo kan het zijn dat er aan de woning van alles moet gebeuren (lees: verven, vloeren leggen, verbouwen, etc.) of dat er nog van alles gekocht moet worden. Maak een lijstje en bepaal voor jezelf de volgorde van belangrijk zijn. Anders blijft het een oneindige lijst met dingen die je nog wilt of ‘moet’. Realiseren dat alles op zijn tijd komt kan voor meer rust zorgen. Ik ben zelf een persoon die altijd alles zo snel mogelijk wilt, maar ik ben er tijdens de verhuizing achter gekomen dat het niet altijd zo werkt. Wanneer je alles een beetje uit elkaar planned ben je ook niet in één keer een groot bedrag kwijt, maar kun je het verspreiden. Dat scheelt.

Bekijk meerdere opties en vergelijk

Zoals ik al zei zijn er veel dingen waar je over na moet denken wanneer je gaat verhuizen. Dingen die zichtbaar zijn, zoals je interieur, de kleuren van je muren en de inrichting van je huis. Daarnaast zijn er ook dingen die je niet met het blote oog kunt zien, maar wel belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een internetverbinding en een stroom. Wanneer je voor de eerste keer een keuze moet maken tussen verschillende energieleveranciers, kan dit best lastig zijn. Daarom is het heel handig je bijvoorbeeld naar een energie vergelijk website kunt gaan voor meer informatie. Persoonlijk vonden wij dit mega-handig, omdat we geen idee hadden waar we naar moesten kijken. Daarnaast kwamen we tot de ontdekking dat er de prijzen kunnen verschillen.

Spullen reorganiseren

Vanaf het moment waarop ik wist dat we samen zouden gaan verhuizen, vond ik het belangrijk om onze spullen goed uit te zoeken. Vooral omdat ik van mening ben dat wij mensen – in het algemeen – veel te veel spullen hebben. En daar maak ik me zelf echt onwijs schuldig aan. Er zijn ook onwijs veel spullen waar ik helemaal nooit afscheid van wil nemen, maar er waren ook een heleboel spullen waar ik al jaren niets meer mee deed. Deze spullen heb ik uitgezocht en ik heb er een nieuwe bestemming voor gezocht. Een deel heb ik verkocht en van dit geld heb ik opzij gezet voor de vakantie. Tijdens het reorganiseren kwamen we o.a. vergeten spullen tegen die we weer van ons ‘dit moeten we nog kopen’-lijstje konden afstrepen. Ook een vorm van besparen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?