Hoe maak je van iedere dag een fijne dag

Hoe maak je van iedere dag een fijne dag

Iedere dag is anders. Er zijn dagen waar je lange tijd naar uit kunt kijken, maar er zijn ook dagen waarvan je weet dat ze minder leuk gaan zijn dan andere dagen. Door gebeurtenissen of gewoon de sleur van het dagelijks leven. En eigenlijk is dat niet de bedoeling, want iedere dag zou leuk moeten zijn, zodat je aan het einde van de dag met een grote glimlach op je gezicht in slaap kunt vallen en mag dromen over leuke dingen. Maar hoe maak je van iedere dag een fijne dag?

Natuurlijk zijn er altijd situaties waar je zelf geen invloed op hebt. Wanneer er bijvoorbeeld een dierbaar iemand overlijdt is het erg lastig om nog een fijn gevoel te hebben. Zo zijn er nog situaties waar niet echt iets goeds van te maken valt. Toch ben ik van mening dat het vaak niet de situatie is die je dag zwaarder maakt, maar meer de manier hoe je met de situatie omgaat.

Sta ‘s ochtends op met het idee dat het een geweldige dag gaat worden.

Bedenk wat je allemaal gaat doen en verzin kleine dingen die je dag leuker gaan maken. Trek je favoriete jurkje aan, koop iets lekkers bij de bakker of knuffel je hond even goed. It’s the little things. Met kleine dingen kun je zelf klein geluk creëren. Dat heb je allemaal zelf in de hand.

Wees aardig tegen mensen

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar wat je de wereld in brengt zul je ook terug krijgen. Wanneer jij de grumpy-pants aanhebt, dan zullen mensen ook niet aardig tegen jou gaan doen. Wanneer je de fancy-pants aantrekt en een glimlach opzet, dan zul je merken dat de mensen anders naar je kijken en je ook vriendelijkheid terug krijgt. Spread the love! Het doet geen pijn om aardig te zijn.

Laat je niet uit het veld slaan

Laatst liet ik mijn vrijwel nieuwe iPhone uit mijn handen vallen (lees: zoals ik wel vaker iets kostbaars laat vallen). En ja hoor: het scherm lag in duizend stukjes. Iedereen reageerde dramatisch, terwijl ik het na vijf minuten alweer vergeten was. Het heeft geen zin om drama’s te gaan maken over dingen die al gebeurd zijn. Ik heb de telefoon weggebracht, scherm werd gerepareerd en klaar. Jammer van het geld, maar gelukkig was het op te lossen. Moraal van het verhaal: laat dingen die je kunt oplossen je dag niet verpesten. It could be so much worse.

Positief denken

Met welk gevoel we de dag door gaan, heeft heel veel te maken met onze gedachten. Wanneer je een nare gedachte over iets hebt, is het heel lastig om je er goed bij te voelen. Je hebt nooit ‘opeens’ een rot gevoel – dit komt altijd vanuit een negatieve / nare gedachte. Wanneer je positief blijft denken – of dit in ieder geval probeert – zul je zien dat je je beter en gelukkiger voelt. Wat er ook mag gebeuren, probeer altijd positief te blijven denken. Je gedachten bepalen uiteindelijk hoe je je voelt.

Niet zeuren

Ah, don’t we love that: zeuren als een malle. Sommige mensen hebben er een ware hobby van gemaakt om altijd maar te zeuren, zeuren, zeuren. En ik snap dat ook wel, want zeuren is zooooo makkelijk. Over het weer, over de buren, over de hond van de buren, over je collega’s, over je werk, over weet ik niet wat allemaal. Zeuren is nou eenmaal makkelijk en snel en daarom doen veel mensen het ook (lees: ik ook hoor, als ik er zin in heb). Iedereen heeft het recht om af en toe eens lekker te zeuren, maar het zal je dag niet veel positiever en leuker maken :-)

Wees dankbaar

Net zoals dat zeuren makkelijk is, is het ook makkelijk om je zorgen te maken over wat je allemaal niet hebt. Een mooie auto, een vriend, een leuke baan, het jurkje dat je zo graag zou willen hebben. Vermoeiend en negatief. Je weet nooit wat morgen je gaat brengen, dus alles ligt nog binnen handbereik. Daarom is het veel beter om te kijken naar de dingen die je juist wél hebt en je daar dankbaar over te voelen. Je zou aan het einde van elke dag een lijstje kunnen maken met dingen waar je die dag dankbaar voor was. Grote en kleine dingen.

Soms heeft het even tijd nodig om bovenstaande dingen te verwerken en in je systeem te brengen. Vaak is de makkelijke stap juist de sleur van verveling en negatief denken. Iedere dag is uniek en je krijgt elke dag maar één keer. Dan kun je er maar beter een cadeautje van maken <3

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

12 Reacties

 1. 27 augustus 2016 / 17:48

  Je hebt helemaal gelijk! Vooral je laatste tip over dankbaarheid is eigenlijk dé reden dat ik een blog begonnen ben, om dit soort dingen op te schrijven en later terug te lezen. En dat niet-zeuren is ook heel waar. Ik vind het altijd superirritant als m’n collega’s of vriendinnen aan het zeuren zijn, maar ga daar vervolgens wel weer over zeuren tegen mijn vriend, eigenlijk best hypocriet haha. Die moet ik denk ook maar op mijn gewoontes-om-af-te-leren-lijstje zetten…

 2. 26 augustus 2016 / 17:55

  Goeie tips! Vooral dat positief beginnen en geen drama’s maken is heel waardevol.

 3. 23 augustus 2016 / 15:54

  Mooie blog!
  Voor mij werkt vooral “wees aardig tegen anderen” echt heel erg goed. Ik vind dat zo fijn om te doen. Gewoon net iets aardiger dan nodig. Je hoeft geen “grootse” dingen te doen. Het is al leuk om de ogen van een oud vrouwtje te zien sprankelen als je haar vriendelijk gedag zegt, terwijl ze heel erg ineen gekropen liep.. Kleine dingen maken het verschil.. <3

 4. 22 augustus 2016 / 22:51

  Iedere ochtend wordt ik wakker en het eerste wat ik zeg is ‘ik wil niet’ haha. Niet omdat mijn baan niet leuk is (juist wel!), maar gewoon omdat ik het lekkere warme bedje niet uit wil. Dan denk ik idd ook aan die dingen die jij beschrijft. Hoe leuker je de dag zelf maakt hoe beter die wordt :D

 5. 24 augustus 2015 / 14:08

  Wat een fijne blogpost om te lezen! Je schrijft over dingen die eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn (vind ik), maar die je al snel vergeet als het even tegen zit. Vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, positiviteit en dankbaarheid. Zó essentieel! Ik probeer uit elke dag kleine geluksmomentjes te halen. Dat kan echt van alles zijn… de zon die schijnt, een te gek liedje op de radio, een lief kaartje. Dat zijn van die kleine dingetjes die je dag net iets beter kunnen maken. Het kan geen kwaad om daar een af en toe momentje bij stil te staan. Liefs, Annelies

 6. 17 augustus 2015 / 11:48

  Dat zijn goeie tips! Zelf hecht ik heel veel waarde aan het ‘vriendelijk zijn tegen andere mensen’-principe. Zo heb niet alleen jij een fijne dag, maar ook de ander. Fijn!

 7. 16 augustus 2015 / 22:17

  Fijn artikel! Ik heb er eigenlijk niets meer aan toe te voegen <3

 8. Chrystal
  16 augustus 2015 / 21:26

  Dank je wel voor de fijne tips, ik ga ze zeker proberen toe te passen om wat positiever te worden!

 9. 16 augustus 2015 / 21:24

  wat een mooi positief artikel! aardig doen tegen andere helpt zo goed!

 10. 16 augustus 2015 / 09:45

  Heel erg leuk geschreven en voor mij heel toepasselijk! Soms heb ik geen zin om te werken en dan trakteer ik mezelf op een lekkere lunch of iets, kan ik dan helemaal blij van worden & dan achteraf was de werkdag niet zo dramatisch haha! En ook ik kan lekker zeuren en klagen, maar daarna is het weer klaar. Ik heb zoveel mooie dingen in mijn leven, daar probeer ik elke avond voor het slapengaan even bij stil te staan!

 11. 15 augustus 2015 / 21:51

  Wat een fijne tips! Morgen als ik opsta ga ik het zeker uitproberen, nee gewoon doen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?