Tastea – mijn ervaring

Ongeveer vier weken geleden ben ik begonnen met de 30 days detox van Tastea. Door middel van dit artikel wil ik mijn ervaringen met jullie delen. Voordat ik begon was ik ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat van de thee – zou het echt werken? Inmiddels kan ik daar antwoord op geven en zal ik vertellen wat ik van deze manier van detoxen vond.

De reden waarom ik deze thee graag wilde uitproberen is omdat ik de laatste maanden nogal wat klachten heb omtrent mijn gezondheid. In de webshop is een lijstje terug te vinden van dingen waarbij deze thee kan ondersteunen. Deze dingen spraken mij ontzettend aan. Ik begrijp natuurlijk dat het geen wonderthee is die alles kan oplossen, maar het leek me wel een mooie (lees: en gezonde) manier om een begin te maken. De teablends van Tastea zijn 100% natuurlijk.

In de webshop van Tastea zijn verschillende soorten thee terug te vinden, allemaal met een eigen ‘werking’. Zo is er een thee voor mama’s in spé, een thee die voor meer energie zorgt, een thee die zorgt voor een mooie huid en zo zijn er nog meer thema’s. Voor iedereen zit er wel een passend thema tussen. Ik besloot om voor de 30 days detox te gaan omdat deze thee eigenlijk het meeste inhield dat voor mij van toepassing is.

 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht
 • Verminderen van opgeblazen gevoel
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
 • Verhogen van je weerstand
 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust
 • Onderdrukken van honger gevoel

Mooi toch? Ik denk dat we allemaal wel zo’n theetje zouden kunnen gebruiken. Ik was dan ook erg enthousiast om te beginnen. De 30 days detox bestaat uit twee blikken thee, eentje voor in de morning en eentje voor in de evening. Beide blikken bevatten 75 gram thee (lees: samen 150 gram). Dit is voldoende om dertig dagen twee bekers thee te drinken – één ‘s ochtends en één in de avond. Per beker thee dien je ongeveer 2,5 gram theebladeren te gebruiken – dit staat ongeveer gelijk aan 2,5 theelepels theebladen. De handige beker werd bij de thee geleverd, dus dit was fijn. Doordat de beker dubbelwandig is, blijft de thee lang warm. Ideaal voor onderweg of wanneer je niet zo snel drinkt.

Kleurrijk

Toen ik beide blikken opende werd ik verrast door de mooie kleurrijke theebladeren. Hoe mooi zijn deze blaadjes? Ik kreeg meteen zin om er thee van te gaan maken. Het thee maken op zich is helemaal niet lastig, het is een kwestie van de juiste hoeveelheid theeblaadjes in de beker te doen, water te koken en het gekookte water vervolgens in de beker te gieten. Ik liet altijd de beker even zonder dop staan, zodat de thee al een beetje kon afkoelen voordat ik de dop op de beker draaide. Zo voorkom je dat de dop open kan springen door de warmte. Vervolgens nam ik de thee mee naar mijn werk of onderweg.

Drinken

Het thee drinken ging me op zich goed af. Omdat ik thee nooit heel warm kan drinken, duurde het vaak een tijdje voordat ik kon beginnen met het drinken van de thee. Dat was in het begin even wennen, maar uiteindelijk ging dit allemaal prima. De bekers zijn behoorlijk groot – veeeeeel thee – maar ook daar wende ik vrij snel aan. Beide teablends smaken erg lekker. Een rijke en volle smaak.

 

De werking

De werking van de thee was niet meteen aanwezig, maar na een paar dagen begon ik wel dingen te merken. Zo was mijn buik minder opgezet en leek het alsof ik minder moe was. En dat is al heel iets voor iemand die altijd moe is. Mijn huid ziet er een stuk beter uit, maar dit komt ook wel omdat ik meer water ben gaan drinken. Een combinatie van verschillende dingen hebben er eigenlijk voor gezorgd dat ik me beter voel. De thee heeft hier zeker aan bijgedragen en daar ben ik heel blij om. Wat mij betreft is het dus een echte aanrader  wanneer je wilt beginnen met je gezonder en fitter voelen. Natuurlijk dien je daarbij nog andere dingen te doen om het plaatje compleet te maken.

Mochten jullie de Tastea willen uitproberen, dan mag ik jullie een korting aanbieden van 10%. Wanneer jullie de code missmurphy gebruiken zal de korting verrekend worden. De 30 days detox thee kost 39,95 euro (lees: dan krijg je beide blikken) en de speciale beker kost 19,95 euro.

Drink jij graag thee? xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Find me on: Facebook

Share:

2 Reacties

 1. 9 juli 2017 / 10:53

  Ik vind die beker een super tof concept, maar de thee zelf vind ik maar niets. Geef mij maar gewone groene thee. :D

  xo Noor

 2. 6 juli 2017 / 14:11

  Ik heb deze detox ook eens geprobeerd, merkte jammer genoeg zelf niet veel verschil.