Creëer zelf een minimalistisch wall grid voor nog geen 15 euro

wall grid

De inspiratie voor dit artikel komt uit de tijd dat ik nog thuis woonde. Lang voordat wall grids hot and happening werden, had mijn mama er al eentje aan de muur hangen als vervanging van een standaard prikbord. Met kleine wasknijpers maakten we van alles vast aan de metalen vierkantjes en zo ontstond er een super leuk, creatief geheel. Pas nu, jaren later, zie ik steeds meer wall grids voorbij komen. Voornamelijk op Pinterest of in interieur magazines. Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf (lees: en heel budget) zo’n hip wall grid kunt maken.

Mijn wandrek

Wall grids hoeven niet duur te zijn. Het wandrek dat ik gebruik is afkomstig van de Gamma en kostte €11,95 (150x60cm). Oorspronkelijk is het niet als wandrek bedoeld, maar als gaaspaneel (lees: voor in de tuin). Dat neemt niet weg dat je het perfect als wall grid kunt gebruiken. Je kunt er namelijk precies hetzelfde van maken cq. mee doen. Dit gaaspaneel is ook verkrijgbaar in andere kleuren (lees: zwart en groen).

De inrichting van mijn hobbykamer is minimalistisch met veel wit. Wel wilden ik graag iets in de vorm van een prikbord aan één muur hangen. Ik besloot dat dit een wall grid moest zijn, mede vanwege de creatieve en hippe uitstraling. We gingen naar de Gamma en kochten een wit exemplaar. Mijn vriend bevestigde het wall grid met vier haken aan de muur (lees: in elke hoek één haak). Daarna kon ik beginnen met het stylen van mijn wall grid.

wall grid

Foto’s, kaarten, tekeningen

Ik zocht allerlei foto’s, kaarten, tekeningen en andere herinneringen bij elkaar. Deze heb ik vervolgens één voor één op het wall grid gehangen. Niet teveel, zodat het raster toch nog voor een deel zichtbaar is gebleven. De attributen maakte ik op allerlei verschillende manieren vast. Op mijn wall grid hangen allemaal dingen waar ik blij van word en dat was ook een beetje wat ik wilde creëren.

wall grid

 

Ik probeerde om deze dingen zo mooi mogelijk vast te maken. Ik kocht een zakje met vijftien mini wasknijpers bij de Action. Toen deze op waren, ging ik heel creatief op zoek naar andere manieren. Ik gebruikte o.a. grote en kleine paperclips en papierklemmen. Dit leverde het resultaat dat ik in gedachten had. Altijd heel fijn wanneer iets precies zo wordt zoals je in gedachten hebt.

Ik ben er onwijs blij mee en kijk iedere dag met een glimlach naar mijn mooie prikbord. Ook een beetje trots omdat ik van een goedkoop gaaspaneel, zoiets leuks heb kunnen maken.

wall gridwall gridwall gridwall gridwall grid

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

  1. Aniek stegeman
    4 september 2017 / 14:24

    Supergaaf! Zelf laatst ook een memobord besteld bij Wiredesign. Zelfde idee maar hier hebben ze ook allerlei bakjes, klemmetjes en haakjes erbij.

  2. 28 juli 2017 / 17:51

    erg leuk gedaan zo! Die kleine knijpertjes zijn ook leuk :) Wij hebben zo’n rek van de Hema in de gang hangen, daar hangen wat kaartjes aan en zonnebrillen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?