5 mini make-overs met lege Gin flessen

mini make-overs met lege Gin flessen

Gin Tonic is het meest populaire drankje van de afgelopen tijd. Zelf drink ik het ook heel graag, vooral in combinatie met Rose Lemonade. Het is één van mijn favoriete drankjes. De lege flessen gooi ik nooit weg en dat zou niemand moeten doen, want je kunt er zoveel toffe dingen mee! Ik heb een aantal lege gin flessen een make-over gegeven. In dit artikel laat ik een aantal manieren zien waarop je dit kunt doen.

Maak er een lampje van

mini make-overs met lege Gin flessen

Dit vind ik nog steeds een van de allerleukste dingen die ik zelf gemaakt heb voor in huis. Omdat ik de flessen van Hendrick’s Gin zo mooi vind, besloot ik om van een lege fles een lampje te maken. Niet helemaal zelf, want een collega van mijn vader boorde met een speciale boor een gat aan de achterkant (lees: voor het snoer).

Door de dop eraf te laten, kun je het snoer door het geboorde gat naar boven halen, om deze vervolgens door de hals naar buiten te laten komen. Hier kun je dan met een schroevendraaier de fitting aan bevestigen. Ik ben geen elektricien, maar dit was niet heel ingewikkeld. De elektrische onderdelen kocht ik bij de bouwmarkt en de lampenkap komt van Action.

Bloemen

mini make-overs met lege Gin flessen

Mijn tweede lege fles heb ik afgespoeld met warm water en afwasmiddel. Heel voorzichtig, want ik wilde natuurlijk niet dat er iets met het mooie etiket zou gebeuren. Daarna heb ik er bloemen in gezet. Deze staat nu als vaas in de woonkamer. Je kunt er voor kiezen om er telkens verse bloemen in te zetten of een mooi bosje nep-bloemen.

Geurstokjes

mini make-overs met lege Gin flessen

Ik ben gek op geurstokjes en in huis staan dan ook op verschillende plekken geurstokjes van Rituals. Eerlijk: ik vind dit echt de meest lekkere geurstokjes die er zijn. Het originele vaasje vind ik daarentegen niet fantastisch. Daarom heb ik de vloeistof uit het flesje omgegoten in een lege Hendrick’s fles. Nadat ik de fles goed had uitgespoeld natuurlijk. Het resultaat staat in de keuken.

Kaarshouder

Laatst heb ik bij ome Ali een flessnijder besteld, omdat ik mijn gin-fles-upcycle-avontuur tot een hoger level wilde tillen. Ik wist natuurlijk niet óf zoiets wel zou werken, maar ik kan jullie vertellen: het werkte heel goed. Ik sneed de bovenkant van een fles eraf, waardoor er een mooi glaasje over bleef.

Hier kun je natuurlijk van alles mee doen, zoals bijvoorbeeld een waxinelichtje erin zetten. Het bovenstuk – met de hals – kan je overigens ook gebruiken als kandelaar.

Bloempotje / Vaasje

mini make-overs met lege Gin flessenmini make-overs met lege Gin flessen

Wanneer je de bovenkant van een lege gin fles af hebt gesneden, blijft er een glaasje over. Zelf deed ik dit met een flessensnijder van Ali Express. Hierboven sprak ik al over kaarsen, maar je kunt er natuurlijk veel meer mee. Bloemen, plantjes, make-up kwasten. Eigenlijk kun je er dan van alles in zetten. Bij mij staat er nu een plantje in.

Deze blogpost bevat affiliate links

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

  1. 17 september 2017 / 16:21

    ooh, dit ziet er echt super leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?