Berlin is always a good idea

Toen Tom en ik in januari voor het eerst samen naar Berlijn gingen, voelde ik meteen dat ik deze stad heel bijzonder vond. Vorige week gingen we een lang weekend terug en sinds dat moment weet ik het zeker: Berlijn is mijn stad. Terwijl anderen Londen, Barcelona of New York hun favoriete stad noemen, hou ik het bij Berlijn. Ik kan nog duizend keer terug gaan en het nog steeds mooi en bijzonder vinden. Ik heb zelfs het gevoel dat ik er wel zou kunnen wonen.

In januari bezochten we vooral de bekende trekpleisters en gingen we waar de wind ons heen blies. Het was ontzettend koud en op sommige momenten sneeuwde het zelfs, waardoor het niet altijd aangenaam was om buiten te lopen. Dat hield ons niet tegen – we hebben het ontzettend leuk en fijn gehad. We zeiden tegen elkaar dat we zeker nog eens terug zouden komen. Het liefst in een warmer seizoen, omdat alles er dan nog mooier uit zou zien. Toen ik een verjaardagscadeautje voor Tom aan het verzinnen was dacht ik: waarom niet. En ik boekte vier dagen Berlijn.

In tegenstelling tot de vorige keer maakten we deze keer een lijstje van dingen die we graag wilden bezoeken. Leuke restaurantjes, winkels, barretjes en andere hotspots die we de vorige keer niet zagen. Via Google Maps maakte ik onze eigen kaart met daarop alle hotspots die op ons lijstje stonden. Ontzettend handig in combinatie met de app van BVG (lees: het openbaar vervoer in Berlijn). Dankzij onze Berlin WelcomeCard mochten we voor € 35,50 per persoon, vier dagen lang al het openbaar vervoer gebruiken (zone A, B en C). Deze kaart is een echte aanrader.

Verblijf

We verbleven net zoals de vorige keer in een klein, simpel hotel in het stadsdeel Prenzlauer Berg. Wanneer we in Berlijn zijn verblijven we eigenlijk altijd in een simpel hotel, omdat we weten dat we toch bijna niet op de kamer zullen zijn. Ontbijten doen we niet in het hotel, maar in het centrum. Hotel Abell is daarom geschikt voor ons. Natuurlijk zijn er in Berlijn talloze mooie, fotogenieke en hippe hotels te vinden. We hebben dan ook afgesproken om de volgende keer toch voor ietsje meer mooi en luxe te kiezen. Hotel Abell krijg gemiddeld een 7,5 – meer dan prima dus wanneer je op zoek bent naar een simpel en betaalbaar hotel.

Op ongeveer drie minuten lopen ligt station Schönhauser Allee. Vanaf hier ben je met de U2 binnen enkele minuten bij Alexander Platz en talloze andere plekken die de moeite waard zijn. Mede vanwege de goede locatie hebben we al twee keer voor dit hotel gekozen.

Prenzlauer Berg

OV: U Pankow

In de omgeving van het hotel is veel bedrijvigheid. Er liggen (vegan)winkels, leuke restaurantjes, eettentjes en koffiezaakjes. Aan de overkant van het station ligt een groot winkelcentrum met o.a. een H&M, Flying Tiger, twee supermarkten en nog een heleboel andere toffe winkels. Daar gaan we natuurlijk niet voor naar Berlijn, maar het is altijd gezelliger dan een leeg straatbeeld.

Op nog geen honderd meter van het hotel ligt een Italiaans restaurantje (San Marco) dat ook bij locals populair is. Je kunt er heerlijke pizza’s en pasta’s krijgen. In januari at ik er een hele lekkere pizza, die maar € 2,70 kostte. Toen we in januari het restaurantje binnenliepen was dit puur omdat we het gezellig vonden uit zien. Later kwamen we er pas achter dat het zo goedkoop was. Op internet staan wisselende recenties, maar ik weet dan niet helemaal wat iemand verwacht als een pizza nog geen drie euro kost. Wij zijn er in ieder geval opnieuw gaan eten.

Van een collega hadden we de tip gekregen om eens een kijkje te gaan nemen bij Deck 5. Een hip en leuk dakterras in de stijl van een beachclub. De laatste ochtend zagen we pas dat dit nog geen drie minuten van het hotel ligt. Mochten we nog een keer naar Berlijn gaan, dan gaan we hier zeker een drankje drinken.

So many things, so little time

Vier dagen lang hebben we samen door Berlijn gewandeld. We hebben vrijwel alle dingen die op ons lijstje stonden gezien. Onderweg naar onze hotspots kwamen we weer genoeg inspiratie tegen voor een volgende keer Berlijn. De vraag is niet of we ooit nog eens terug gaan naar Berlijn, de vraag is meer WANNEER we zullen gaan. We hebben zoveel leuke plekken ontdekt! In een volgend artikel zal ik een aantal van onze hotspots uitgebreid toelichten.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 3 september 2017 / 11:29

  Berlijn lijkt me gewEldig om in te verdwalen, staat hoog op mijn bucketlist om te zien :) fijn dat jullie het weer zo tof hebBen gehad en veel gezien hebben.

  • Alyssa
   Auteur
   14 september 2017 / 15:13

   Berlijn is echt mijn favoriete stad. Wanneer je de kans hebt, zeker een keertje heen gaan <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?