Dingen die je denkt wanneer je met iets nieuws begint

dingen die je denkt wanneer je met iets nieuws begint

Vorige week vertelde ik jullie over mijn nieuwe project. Ik besloot nog niet zolang geleden dat ik mijn zelfgemaakte items via Etsy wil gaan verkopen. Een beslissing waar ik al langer over twijfel en nadenk. Ik denk dat het heel normaal is dat je onzeker bent wanneer je met iets nieuws begint. Zullen mensen het wel leuk vinden? Is het niet stom dat ik dit doe? Waarom doe ik dit eigenlijk? En zo zijn er nog wel meer gedachten die uit het niets in je hoofd verschijnen voor of nadat je een beslissing neemt. Vandaag deel ik  een aantal dingen die je denkt wanneer je met iets nieuws begint.

‘Moet ik dit wel doen?’

Ik denk dat dit de nummer een (negatieve) gedachten is die in je hoofd verschijnt. Dit is namelijk vrijwel altijd meteen wat ik denk wanneer ik op het punt sta om een beslissing tot iets nieuws te nemen. Beslissingen nemen is ook gewoon iets dat heel ingewikkeld kan zijn en waar veel denkwerk bij komt kijken. En dat terwijl het antwoord vaak heel simpel is. Wanneer je weet dat iets eigenlijk een heel goed idee is dan is er geen reden om te twijfelen. De enige manier om erachter te komen is door het gewoon te DOEN. Werk je idee uit en begin ermee. En na een tijdje zul je pas weten of het echt een goed idee was. En mocht het dan toch geen goed idee zijn geweest, dan heb je het wel geprobeerd.

 

‘Als anderen het kunnen, dan kan ik het ook’

Dit is een dingetje waar ik steeds vaker aan denk wanneer ik twijfel om iets te doen of ergens mee te beginnen. Het klinkt heel simpel en eigenlijk is het ook gewoon. Wanneer anderen het kunnen doen, dan is er geen reden waarom jij het niet zou kunnen doen. Dat het misschien minder goed, succesvol of goedlopend zal zijn is een dingetje apart. Dat ligt ook aan veel andere dingen. Ook dingen waar we (vaak) zelf geen invloed op hebben.

dingen die je denkt wanneer je met iets nieuws begint

‘Mensen zullen het vast stom vinden’

Ja, die kans is aanwezig. Er zijn altijd mensen die iets stom vinden. Of denken dat ze iets stom (moeten) vinden. Of door een achterliggende reden dingen vanzelf stom vinden. Dat houd je nooit tegen eigenlijk. Niet alle mensen hebben het vermogen om anderen iets te gunnen of om over het algemeen dingen leuk te vinden. Dat ligt niet aan jou, dat is gewoon hoe deze wereld in elkaar zit. De gedachten dat anderen het vast stom zullen vinden is geen motivatie om iets dan ook maar niet te doen. Er komt altijd een dag dat je spijt hebt dat je je daardoor hebt laten leiden. Of lijden, want soms doe je jezelf tekort door je te laten beinvloeden door anderen.

 

‘Misschien wordt het juist wel heel succesvol’

Dit is de kleinste en allerlaatste gedachten die meestal in mijn hoofd verschijnt. Eigenlijk heel jammer, want dit zou de eerste gedachten moeten zijn en dan duizend keer overtuigender. Deze gedachten is namelijk vaak de reden om toch ergens voor te gaan of ergens mee te beginnen. Zonder deze kleine gedachten zouden we nergens meer zijn. Ik heb nog niet helemaal uitgevonden hoe ik deze kleine gedachten waardevoller kan laten zijn, maar ik probeer er wel zoveel mogelijk aan te denken. Vaak denken we automatisch alleen aan het negatieve dat kan gebeuren, maar eigenlijk is het veel waardevoller om aan het positieve te denken.

Ik wens jullie allemaal een fijne dag – xA

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

14 Reacties

 1. 25 september 2017 / 10:33

  super herkenbare gedachten, heb ik ook vaak last van maar probeer ze altijd te veranderen in een positieve vibe, wat zien je zelf gemaakte sieraden er echt pretty uit <3
  Liefs, Evelien

 2. 21 september 2017 / 09:31

  Haha best wel herkenbaar… P.s. ik vind de armbandjes ECHT heel tof <3

 3. 21 september 2017 / 09:13

  Precies het lijstje wat ook door mijn hoofd gaat als ik vol ideeen zit om nieuwe dingen een te pakken of toe ben aan verandering. EN dan is het inderdaad weer de negatieve gedachten die het idee weer doen ondersneeuwen.

  Ik vind het echt tof dat je een Etsy winkeltje bent gestart!

 4. 19 september 2017 / 19:03

  Dit is letterlijk het lijstje dat er door mijn hoofd spookt als ik een plan voor me zie en op het punt sta om het uit te gaan voeren. uiteindelijk blijft het dan jammer genoeg ook vaker bij dat ik het toch maar niet besluit te doen.. Jij bent een goed voorbeeld dat je het gewoon moet doen, dus wie weet dat ik jouw voorbeeld ooit nog eens besluit te volgen:).

  • Alyssa
   Auteur
   20 september 2017 / 10:49

   Lieve reactie :-)! Ik heb een keer het boek ‘Big Magic’ gelezen. Dat gaat over het hebben van ideeen en ze vervolgens niet uitvoeren en welke gevolgen dat kan hebben. Misschien kan dat jou ook inspireren om er een keertje wel voor te gaan :-)

 5. 19 september 2017 / 17:49

  Wat super tof dat je bent begonnen met een etsy winkeltje. Met Nieuwe dingen beginnen blijft spannend, maar als je het niet probeert dan weet je ook niet of het werkt. Je kunt er alleen maar van leren :) De tweede gedachte deed me denken aan een mooie quote: ”Everyone can do my job, but no one can be me.” Je hebt altijd iets wat een ander niet heeft, iets wat jou speciaal maakt. <3

  • Alyssa
   Auteur
   20 september 2017 / 10:51

   Dat klopt Sija, dat is een hele mooie quote <3! Bedankt voor de lieve reactie.

 6. 19 september 2017 / 15:25

  Ik kan het mij heel goed voorstellen, de gedachten zijn helemaal niet gek. OP DE FOTO’S TE ZIEN VIND IK JE ARMBANDJES SUPER LEUK EN DENK IK DAT JE BEDRIJFJE ZEKER SUCCESVOL KAN WORDEN! EN ALS HET MISSCHIEN NIET DIRECT LUKT, GEEF NIET OP!:-) ook al is dit misschien makkelijk gezegd dan gedaan. Ik vind het iedergeval een top idee! you go girl :-)
  LIefs, NAthalie

  • 19 september 2017 / 15:26

   Oops, zie dat ik lekker slordig met hoofdletters heb getypt. Sorry hihi!

   • Alyssa
    Auteur
    20 september 2017 / 10:51

    Haha, dat is nogal een dingetje op mijn blog. Ik moet er binnenkort eens naar kijken.

  • Alyssa
   Auteur
   20 september 2017 / 10:52

   Dankjewel voor je lieve reactie <3

 7. 19 september 2017 / 14:28

  Ja echt precies die dingen denk ik dan ook heel vaak. Herkenbaar artikel

 8. 19 september 2017 / 10:25

  Hele herkenbare gedachten! Komt me vooral bekend voor toen ik vorige week een compleet andere weg insloeg en naar de Uni ging nadat mijn HBO-periode echt vervelend en moeizaam was afgesloten. Velen vonden het maar stom, en ik dacht juist dat ik het wel tot een succes kon brengen (en tot nu toe is dat zo!)

  • Alyssa
   Auteur
   20 september 2017 / 11:11

   Goed dat je die keuze toch gemaakt heb, ondanks de mening van anderen. Ik weet ook zeker dat je het wel tot een succes kunt brengen! You go girl :-)


Zoek je iets?