Dit heb ik geshopt in Berlijn

Berlijn shoplog

Ondanks dat we niet naar Berlijn gaan om te winkelen, kan ik nooit voorkomen dat ik bij sommige winkels toch even binnen wil kijken. Met name winkels die we hier in Nederland niet (meer) hebben. Tijdens ons weekend Berlijn hebben we niet alleen dingen bezocht, maar ook een beetje gewinkeld. In dit artikel laat ik zien wat ik  heb geshopt in Berlijn.

Sabon

Zoals ik in een eerder artikel over Berlijn al vertelde, kwamen we heel onverwacht een Sabon tegen. Ik was totaal verrast en sprong een gat in de lucht. Ik heb een tijd voor Sabon gewerkt en ik kan  nog steeds HEEL blij worden van hun fijne producten. Aangezien er in het zuiden geen winkels meer zijn (edit: ik heb net gelezen dat er sinds 23 augustus helemaal geen winkels in Nederland meer zijn), kreeg ik niet meer de kans om bepaalde producten bij te kopen. De Nederlandse webshop is inmiddels ook verdwenen.

Berlijn shoplog

Het was ontzettend tof om weer eens in een Sabon-winkel te zijn en te zien welke producten er nog steeds zijn en welke producten nieuw zijn. Ik besloot om een nieuwe pot van mijn meest favoriete product te kopen: het moddermasker. Works like a charm en ruikt zo ontzettend lekker! Ik denk dat dit product wel in de top drie van mijn favoriete beautyproducten allertijden staat. Niet goedkoop, een pot kost iets van 35 euro, maar je doet er wel echt heel lang mee.

Dackel Socken

Berlijn shoplog

Toen Tom en ik op zoek waren naar dat ene leuke hofje aan de Rosenthaler Strasse, kwamen we spontaan langs een winkeltje met allemaal vrolijke sokken van merken als Happy Socks en Jimmy Lion. In de etalage lag een paar sokken met allemaal kleine teckeltjes erop en dat was een trigger om naar binnen te gaan. Daar hingen nog veel meer leuke en kleurrijke sokken. Het teckel-paar in de etalage bleek het laatste paar te zijn en ik kreeg ze cadeau. Zo lief en leuk <3

Parfois

Berlijn shoplog

Deze winkel stond op mijn lijstje – ik vind het een ontzettend leuk merk. Voorheen verkochten ze dit merk bij de V&D, maar die is nu weg. Ik heb begrepen dat er in Nederland een aantal winkels geopend gaan worden, dus daar verheug ik me wel op. In Berlijn ligt er eentje in winkelcentrum Alexa. We zijn er twee keer geweest en ik kon tot twee keer toe niet kiezen. Ik wilde heel graag een mooie tas, maar er was gewoon teveel keuze. Wel kocht ik een haarband en een beige sjaal, waar ik heel blij mee ben. De tassen kan ik eventueel ook via de online shop bestellen.

DM

Berlijn shoplog

Toen we de vorige keer in Berlijn waren, was ik voor het eerst in een DM. Natuurlijk had ik er al veel over gelezen op andere blogs, maar ik had nooit eerder zelf een DM bezocht. Er ging een hele wereld voor me open en sinds mijn eerste bezoek zijn we nog een keer naar Aachen gereden om voor de vakantie een heleboel dingen in te slaan. Zo goedkoop allemaal! Vlakbij ons hotel ligt een hele grote DM en daar zijn we dan ook nog even gaan shoppen voordat we naar huis gingen.

Ik kocht een nieuwe fles van de douchegel die we mee op vakantie namen – Bahamas Dream van Balea (55 cent). Deze douchegel ruikt echt naar vakantie en neemt me mee terug naar Italie. Zo lekker! Behalve deze douchegel kocht ik twee douchecreme’s van Treaclemoon (3,99 euro). Ik vind dit echt een heel tof merk, ze hebben veel fijne producten. One Ginger Morning is mijn favoriet en ruikt echt ontzettend lekker. Omdat ik vaak volume poeder gebruik, wilde ik deze budget versie van Balea eens uitproberen (2,49 euro).

Berlijn shoplog

De lipstick en het lippotlood zijn van Trend It Up – het eigen make-up merk van de DM. Ik kocht al eerder twee lakjes van dit merk en die bevallen heel goed. Mijn oog viel deze keer op de vele kleuren lipstick die het merk in hun assortiment heeft. Ik was al langer op zoek naar een donkerpaarse lipstick en vond een erg mooie kleur (2,49 euro). Het leuke vind ik dat dit merk echt super budget is en dat je bij iedere lipstick een bijpassend potlood (1,69 euro) kunt kopen. Echt top en voor de kleine prijs is de lipstick meer dan prima. Ik kan niet wachten om weer naar de DM te gaan om meer van deze ‘setjes’ in te slaan.

Sarah’s Scribbles

Tijdens ons eerste bezoek aan Berlijn kwamen we op de Potzdammer Platz een heel tof boekwinkeltje tegen. Het assortiment van deze winkel bestaat voor een groot deel uit boeken over films en acteurs, met daarbij nog wat merchandise over films. Dat komt omdat de winkel grenst aan het filmmuseum van Berlijn. Vorig jaar kocht ik er het eerste boek van Sarah Anderson (Sarah’s Scribbles) en sindsdien ben ik wel een beetje fan van deze comics. Ze zijn zo leuk! Op internet las ik dat er inmiddels een tweede boek is uitgebracht en ik nam me voor om ook dit tweede boek in deze winkel te kopen.

Berlijn shoplog

Mijn vriend kocht een ander boek dat we eigenlijk de vorige keer al wilde kopen. In dit boek wordt op iedere pagina door middel van pictogrammen een bekende film uitgebeeld. Super leuk! Achter in het boek zit een index met alle antwoorden. Beiden aanraders. Niet alleen om zelf te lezen, maar ook zeker om cadeau te geven.

Dackel kaartje

Berlijn shoplog

Op de voorlaatste avond zijn we nog even snel door BIKINI Berlin (lees: winkelcentrum) heen gewandeld en daar waren een aantal kleine pop-up stores in het midden van het winkelcentrum. In één van deze winkeltjes kwam ik dit kaartje tegen met een teckel. Die ik natuurlijk moest hebben. Deze heb ik bij Juup neergezet in een lijstje. Ik ben er heel blij mee.

Deze blogpost bevat affiliate links

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 30 september 2017 / 13:31

    oh dat boek, film in five seconds is echt iets voor mijn vriend, die heeft namelijk een hele filmverzameling. HEB HET METEEN EVEN OPGESLAGEN, als ideetje voor zijn verjaardag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?