Inrichting woonkamer: onze nieuwe locker

Onze locker staat eindelijk op zijn plek! Voordat de locker eindelijk in onze keuken stond, moest er van alles gebeuren. Vandaag laat ik julllie zien hoe de locker in onze keuken staat en hoe ik de locker heb gestyled.

Ruimte creëren

Toen we pas in ons huis woonde, kwam ik tot de conclusie dat de opbergruimte in de keuken nogal beperkt was. Voornamelijk omdat we dus geen bovenkasten hebben, Glazen uit een onderkast halen vind ik gewoon een onhandig iets. Daarom bedachten we dat we een extra kast in onze keuken wilde voor alle glazen en mokken.

Onze (open) keuken ligt aan de woonkamer, waardoor de kast echt onderdeel van de woonkamer is. Daarom wilde we graag iets subtiels dat een lijn met de keuken zou zijn. Al vrij snel kwamen we op het idee dat het een locker zou worden. Ook omdat we lockers altijd ontzettend mooi vinden, het past binnen de interieurstijl waar we van houden.


Onze locker

De broer van Tom heeft verkoopt vintage en industriële interieur spullen. Behalve een heleboel toffe lampen en meubels, had hij ook een aantal gebroken witte lockers staan. Eentje daarvan staat nu mooi te zijn in onze keuken. Het resultaat is nog mooier dan ik had verwacht, ik vind het echt heel tof staan. De locker bestaat uit drie kasten, waardoor ik niet helemaal weet of ik het nou een ‘locker’ of ‘lockers’ moet noemen. Het zijn drie kasten, maar het is een geheel.

Het upcycle proces

Voordat we de locker op zijn plek konden zetten, moest er hier en daar nog iets verbeterd worden. Logisch natuurlijk, want de locker begint nu aan zijn tweede (lees: of misschien wel derde) leven. De eerste stap was het grondig schoonmaken van de locker – hier ben ik een aantal uurtjes mee bezig geweest. Gelukkig ging al het vuil er vrij makkelijk af. De roestplekken die nu nog te zien zijn hebben we bewust zo gelaten, omdat we de verweerde look juist heel mooi vinden.

Verder moest er niet echt iets aan de locker gebeuren. Één deurtje is een beetje verbogen, dit willen we in de toekomst nog wel een beetje verbuigen.

 

Extra schapjes

Een nadeel van originele lockers als deze is dat er normaal gezien maar één schapje in zit – bovenin. Daardoor kun je er niet veel in kwijt. Na het poetsen heeft mijn vriend dan ook drie extra schapjes in de middelste locker gemaakt. Dit deed hij met de schapjes uit zo’n zelfde locker, die verder niet meer bruikbaar was (sloop). Daardoor zijn de extra schapjes origineel en passen ze precies. Dat is eigenlijk een luxe, want normaal gezien zou je extra schapjes moeten maken van ander materiaal.

Nu de locker op zijn plek staat, vind ik het leuk om de locker te stylen met plantjes, flessen en andere accessoires. De inhoud is niet verrassend: er staan glazen in en ik heb de kookboeken van mijn vriend erin gezet. Dankzij deze locker is de inrichting van onze woonkamer c.q. keuken helemaal af.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

5 Reacties

 1. 5 september 2017 / 15:41

  Prachtig! Zo’n mooie locker zou bij ons in huis ook goed passen en ik hoop nog steeds dat ik er tweedehands ooit een tegen ‘t lijf loop voor een redelijke prijs. Wat dat betreft ben ik een echte Nederlander want ik bespaar graag. Ik vind de kast ook mooi gestyled zo met dat plantje en die mooie oude apothekersflessen. Ik ben benieuwd naar de rest van jullie inrichting.

  • Alyssa
   Auteur
   14 september 2017 / 15:12

   Dankjewel :-)! Het is ook wel moeilijk om een echt mooie te vinden voor een leuke prijs. Gelukkig had de broer van mijn vriend er een aantal staan en was eentje daarvan (gebroken) wit. Het stylen vind ik zo leuk om te doen!

 2. 4 september 2017 / 15:12

  Wat tof, lijkt me echt een leuke eye-catcher in je interieur!

 3. 3 september 2017 / 19:47

  Super gaaf! Ik vind lockers ook altijd zo tof om te zien.

 4. 3 september 2017 / 18:14

  Oooh prachtig! Dat zou hier in huis ook nog tof staan. Ik ben fan van zo’n soort meubels :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?