Steigerhout mooi wit verven: onze nieuwe tafel

steigerhout wit verven

Sinds vorige week staat er een heel mooie nieuwe tafel in onze woonkamer. Ik wilde al een hele tijd een grote tafel in onze woonkamer en vorige week kwam deze wens uit. We zijn er allebei ontzettend blij mee. Onze nieuwe tafel is een stuk groter dan de vorige tafel die er stond en past veel beter bij de stijl en inrichting van ons huis. De tafel was naturel ook al erg mooi, maar we besloten toch om het steigerhout wit te verven. In dit artikel leg ik uit hoe we dit gedaan hebben.

De tafel

Toen ik vorig jaar op mezelf ging wonen wilde ik eigenlijk al een grote steigerhouten tafel. Dat idee paste op dat moment niet binnen mijn budget. In plaats daarvan kocht ik een andere (ronde) tafel. Deze stond heel mooi in een hoek van mijn grote woonkamer. Diezelfde tafel hebben we meegenomen naar ons nieuwe huis, met de intentie om deze ook weer in onze woonkamer te zetten. De ronde tafel zag er in onze nieuwe woonkamer heel anders uit en kwam niet meer mooi tot zijn recht. Het paste gewoon niet in de ruimte.

steigerhout wit vervensteigerhout wit vervensteigerhout wit verven

Bij Gadero mochten we een nieuwe eettafel uitzoeken en dat kwam mooi uit, want ze hadden precies de tafel staan die wij in gedachten hadden! De onbewerkte look van de tafel zag er eigenlijk al ontzettend tof uit. Om de tafel meer bij onze andere meubels te laten passen, besloten we de tafel te verven in mijn favoriete kleur: wit.

Steigerhout wit verven

Samen met mijn vriend ging ik aan de slag. We begonnen met het schuren van de tafel.

Doordat het steigerhout nog onbewerkt was, zaten er hier en daar nog ruwe stukken. Met name bij knoesten, de hoeken en de zijkanten. Na het schuren hebben we met een zachte borstel en stofzuiger al het stof van de tafel verwijderd. Het schuren en schoonmaken duurde ongeveer twintig minuten.

steigerhout wit verven

Na het bovenstaande zijn we begonnen met het verven van de tafel. We begonnen met een witte grondverf op waterbasis. Deze dekte meteen goed en gaf al een eerste indruk over hoe de tafel er in het wit uit zou zien. Daar waren we al heel blij mee. We deden over het verven ongeveer anderhalf uur. De grondverf trok een beetje in het steigerhout, waardoor de grondverf vrijwel meteen droog aanvoelde. We lieten de tafel ‘s nachts nog beter drogen om te kijken wat de grondverf zou doen.

Tevreden met het resultaat gingen we de dag erna verder met verven, maar nu met de ‘echte’ verf. We gebruikte de kleur Sneeuwwit van Karwei – mijn favoriete witte verf. Snel droog, goede kwaliteit en vrijwel geurloos. Het resultaat na een laag grondverf was al prachtig, maar deze echte laag verf maakte het plaatje af. Na een nacht goed drogen hebben we de tafel op zijn plek gezet.

steigerhout wit vervensteigerhout wit vervensteigerhout wit verven

Resultaat

We zijn onwijs blij met het resultaat. Door de tafel wit te verven, lijkt de tafel minder bombastisch. Het mooie is dat we nu met heel veel mensen gezellig aan onze tafel kunnen zitten. De stoelen horen eigenlijk bij mijn oude tafel, maar staan ook heel goed bij onze nieuwe tafel. We willen graag aan beide kanten drie stoelen, dus we gaan nog op zoek naar twee andere stoeltjes. Het liefst nog twee verschillende modellen, zodat ze (niet) bij de andere drie stoelen passen.

steigerhout wit vervensteigerhout wit vervensteigerhout wit verven

Het mooie aan onze nieuwe tafel vind ik dat hij zo leuk te stylen is. Op dit moment heb ik de collage van ons eerste weekend Berlijn op het uiteinde tegen de muur gezet, samen met een bos bloemen. Wanneer we ‘s avonds op de bank zitten, zeggen we steeds tegen elkaar: ‘de tafel is echt mooie geworden, he?’. We zijn er echt heel blij mee.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

6 Reacties

 1. 12 september 2017 / 15:19

  Heel tof! Ik vind echt dat jullie een geweldige smaak hebben. Ondanks dat de tafel heel groot is, lijkt hij toch niet zo enorm doordat jullie alles zo mooi en rustig wit hebben gehouden.

  • Alyssa
   Auteur
   14 september 2017 / 15:08

   Dankjewel voor het compliment, heel lief! We zijn zelf ook heel blij met onze inrichting. De tafel maakt het af.

 2. Sarah
  12 september 2017 / 09:42

  Heel mooi geworden!

 3. Michelle
  12 september 2017 / 09:41

  De tafel is echt heel mooi geworden! Ziet er goed uit, weet zeker dat hij heel mooi in jullie woning staat.

 4. 9 september 2017 / 18:50

  Wauw ‘t is super mooi gelukt! Vind een witte tafel heel tof. De onze is heel licht hout met bijpassende stoelen. We wilden eigenlijk ook wit maar we hebben al super veel wit in ons huis en dat zou een beetje teveel zijn. Dus bij ons is dat hout prachtig. Vind het vooral ook tof dat je allemaal verschillende stoelen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?