Dingen die je kunt doen wanneer je een offday hebt

Dingen die je kunt doen wanneer je een offday hebt

Er zijn wel eens dagen waarop het even niet zo lekker gaat. En daar is niets mis mee, want iedereen heeft hier wel eens last van. Vooral nu de donkere maanden zijn aangebroken. In dit artikel beschrijf ik een aantal dingen die je kunt doen wanneer je een offday hebt.

Zorg voor jezelf

Voor jezelf zorgen is belangrijk. Dit is altijd al zo, maar wanneer je een offday hebt is het nog veel belangrijker. Je mag af en toe best een mindere dag hebben en wees dan gewoon wat extra lief voor jezelf. Vroeger werd ik wel eens boos op mezelf en ging ik mezelf opjagen omdat ik persé mijn offday wilde doorbreken. Vaak lukt dat toch niet, dus dan is het beter om te accepteren dat je een mindere dag hebt en je activiteiten aan te passen. Er komen nog heel veel dagen dat het wel allemaal lukt en leuk is.

Doe waar jij zin in hebt

Over het algemeen is het nooit goed om dingen tegen je zin in te doen. Op een offday is het vaak zo dat je nergens zin in lijkt te hebben. Ook dat mag er zijn. Doe dan gewoon waar je wél zin in hebt. Ook al wilt dat zeggen dat je de hele dag series ligt te kijken in bed en tegelijkertijd duizend chocoladekoekjes eet. Daar is niets mis mee (lees: klinkt eigenlijk heel verleidelijk).

Het mag er zijn

Dit kan ik eigenlijk niet vaak genoeg zeggen, omdat ik het belangrijk vind dat een taboe doorbroken wordt. Je mag je af en toe best niet oké voelen. Daar is niets mis mee. Het is ook niet nodig om jezelf dan meteen in één of ander hokje te stoppen. Het leven kent up en downs en het is eigenlijk logisch dat ons humeur zich daar aan aanpast. Ik kan duizend woorden schrijven over positief zijn en positieve energie – waar ik voorstander van ben – maar ik vind het ook realistisch om te zeggen dat je je soms niet oké mag voelen. That’s life.

Bezinning

Wanneer je dan je duizend chocoladekoekjes tijdens het serie kijken in bed ligt te eten, is er meteen een moment van bezinning. Dat klinkt deftiger dan dat het in werkelijkheid is. Los van al het bovenstaand is het wel goed  om na te denken over de reden van je off-day. Zijn er vaker dagen waarop je je door dezelfde reden down voelt? Of zijn er bepaalde gebeurtenissen die dit triggeren? Vaak zijn er thema’s die terug blijven komen, waar je aan kunt werken zodra je ze herkend.

Wees er open over

Het is niet mogelijk om iedere offday thuis door te brengen. Het dagelijks leven gaat gewoon door. Mocht je een offday hebben en aan het werk gaan, vertel dan gewoon dat je je dag niet hebt. Dan begrijpen de mensen om je heen waarom je anders bent dan anders. Waarom je anders reageert dan anders en waarom je bijvoorbeeld niet blij kijkt. Dat schept begrip bij je naasten en vaak ook herkenning. Je bent namelijk niet de enige die zich wel eens rot voelt, ook al lijkt dat soms wel zo.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

Zoek je iets?