Waarom een kerstboom in oktober heel oké is.

Yes, I did. Op 28 oktober besloot ik om de kerstboom op te zetten. Het was een druilerige zaterdagochtend en ik had al de hele week gepland om op die ochtend mijn kerstoom op te zetten. Ik hou van de gezelligheid en ik hou van het idee dat ik al mijn herinneringen in de boom kan hangen, met kerstmuziek op de achtergrond en thee erbij. En het belangrijkste: dat ik ‘s avonds naar mijn boom kan kijken en kan genieten van de vele lichtjes en de gezelligheid. Dat is namelijk iets waar ik heel blij van word.

En nu hoor jullie allemaal zeggen en denken: ‘heb je NU al de kerstboom opgezet’. Dat is meestal hoe mensen reageren wanneer je je kerstboom op een ander moment op besluit op te zetten dan dat voor hen ‘normaal’ is. De ondertoon negeer ik altijd maar gewoon. Ik vraag me sowieso af waarom er zo’n gigantische ‘taboe’ over heerst. Ik vind mijn kerstboom namelijk vele malen gezelliger dan de zoveelste discussie over Piet.

Mijn boom

Vorig jaar woonde ik in een appartement met een open slaapkamer en een plafond van ongeveer 4 meter hoog. Ik wist meteen al dat ik een grote boom wilde met kerst, gewoon omdat ik daar de perfecte ruimte voor had. Ik kocht een boom van 2,40 meter hoog en die zag er in mijn grote appartement echt sprookjesachtig uit.

Wanneer je voor het eerst een boom gaat opzetten is het een dure bijkomstigheid. Natuurlijk kan je budget heel veel mooie kerstballen en hangers vinden, maar wanneer je er zoveeeeel nodig hebt dan kan het alsnog veel geld kosten. Daarom besloot ik om mijn boom begin november al op te zetten. Ik investeerde er namelijk veel geld en tijd in om voor het eerst mijn eigen boom te kunnen opzetten. Dat vond iedereen heel gek, maar voor mij is het logisch om iets waar ik zoveel tijd in heb besteed in elk geval een aantal weken te laten staan.

In mijn boom hangen veel verschillende kerstballen en hangers. Zo heb ik een pluk haar van Juup in een doorzichtige kerstbal gedaan, zodat hij ieder jaar een plaatsje in mijn boom krijgt. In kleine fotolijstjes heb ik een aantal dierbare foto’s gedaan. Ook hangen er hele oude kerstballen in, die al meer dan honderd jaar oud zijn. Dit zijn erfstukken van mijn grootouders.

Aangezien ik van sarcasme houd heb ik er ook een Buddha in gehangen….;-)

Kritiek

Het is typisch dat veel mensen hier met opgetrokken neus of wenkbrauwen op reageren. Beoordelend en met een betuttelende ondertoon van: ‘ah gut, wat heb jij nou gedaan’. Ik ben niet dom, ik ben geen klein kind. Ik weet precies waar ik wel en niet gelukkig van word. En van een mooie kerstoom, veel lichtjes en gezelligheid – daar word ik intens gelukkig van. Dus ik vind het dan oprecht heel jammer wanneer anderen mijn ‘vibe’ gaan killen.

Joy to the world

Los van alle beoordelende reacties, krijg ik ook veel positieve reacties. Er zijn mensen die veel eerder hun boom hebben opgezet, omdat ik het ook al heb gedaan. En het daardoor voor hen minder gek voelde om de boom ‘al’ op te zetten. Dat vind ik super leuk! De wereld kan wel wat meer positieve dingen gebruiken, toch?

Wat mij betreft moet iedereen gewoon doen waar hij/zij zich goed bij voelt. En in mijn geval is dat mijn kerstboom opzetten in oktober.

 

Ik ga nog even genieten van mijn mooie boom. xA

 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

2 Reacties

  1. 26 november 2017 / 09:39

    Ik heb hem vorig jaar ook al begin november gezet, omdat ik behoefte had aan licht en gezelligheid in de donkere maanden. Ik heb hem toen zelfs (een beetje omgeturnd naar ‘voorjaarsboom’) ook tot half februari laten staan, omdat ik er geen afscheid van kon nemen. Dit jaar moet ik vanwege mijn naderende verhuizing nog even geduld hebben, maar ik denk dat ik hem ook nu gewoon nog lekker laat staan in januari ♥

  2. 25 november 2017 / 11:21

    Het liefste zet ik de mijne ook zo vroeg als maar kan ♡


Zoek je iets?