We Are Knitters

we are knitters

De laatste tijd vind ik het weer erg leuk om te breien. Dat komt voornamelijk door de (koude) tijd van het jaar. De afgelopen jaren heb ik ongeveer honderd sjaals gebreid en daarom wilde ik wel eens iets anders proberen. En net toen ik me aan het bedenken was over hetgeen ik graag wilde gaan maken (lees: proberen), kreeg ik een mailtje van WeAreKnitters.com.

We Are Knitters is een internationale website waarop je breiprojecten kunt bestellen in een heel modern en leuk (gebreid) jasje. Je bestelt een compleet pakket met daarin alle benodigdheden die je nodig hebt om bijvoorbeeld een muts, sjaal, vest of trui te breien. Je kunt daarbij zelf kiezen welke kleur garen je wilt gebruiken, er is keuze tussen een heleboel toffe kleuren.

Omdat er zoveel keus is vond ik het moeilijk om een kleur te kiezen. Uiteindelijk heb ik voor de kleur ‘olive’ gekozen, omdat dit nou eenmaal één van mijn lievelingskleuren is. Samen met het garen ontvang je:

  • een set breinaalden
  • het patroon – in vier talen
  • twee (stop)naalden om het geheel aan elkaar te stikken
  • een We Are Knitters-label

Dit alles zit in een bruine, papieren zak. Deze kun je neerzetten en gebruiken om  je breiwerk in te bewaren.

Ik kende deze website nog niet, maar vond het meteen een ontzettend tof concept. Bij de breipakketten die je kunt kiezen wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende gradaties. Zo kun je kiezen voor beginners projecten, maar ook voor projecten die voor gevorderden zijn of iets daartussenin.

Zelf koos ik voor een trui waarvan ik het model ontzettend leuk vind – the Buttercream Sweater. Een beginners project. Niet zo zeer omdat ik echt een beginner ben, maar meer omdat ik nog nooit eerder zelf een trui heb gebreid. Zoals Pipi zou zeggen: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Nu ik de beschrijving heb gelezen weet ik zeker dat het me wel moet gaan lukken. Zo niet, dan kan mijn mama me altijd een beetje helpen. Ik moet in ieder geval gaan werken met een steek die ik nog niet kende (lees: de boordsteek).

Ik ben nog niet begonnen met breien, maar heb wel veel zin om met dit project te gaan beginnen. Momenteel ben ik bezig met het breien van sokken op een breiring. Zodra ik deze af heb, ga ik aan dit project beginnen. Ik zal de voortgang én het resultaat op mijn blog en mijn IG-account laten zien.

Dit artikel bevat producten die mij zijn toegestuurd ter review en affiliate links. .

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 17 november 2017 / 10:47

    Het is al jaren geleden dat ik voor het laatst gebreid heb :o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?