12 fijne dingen die je kunt doen voor het slapen gaan

fijne dingen die je kunt doen voor het slapen gaan

De laatste maanden heb ik regelmatig moeite met in slaap te vallen. Vaak ben ik de hele dag bezig met van alles en nog wat, waardoor mijn hersenen nog op volle toeren werken op het moment dat ik eigenlijk wil gaan slapen. En dat werkt natuurlijk niet: zonder rust in je hoofd, kun je ook niet rustig in slaap vallen.

Afschakelen

Inmiddels heb ik ontdekt dat wanneer ik voor het slapen gaan iets doe om af te schakelen, ik sneller in slaap val. En dat is dus ook wat ik sinds korte tijd doe: een rustig moment nemen voor het slapen gaan. Soms lees ik een boek, op andere momenten schrijf ik in mijn journal. Er zijn talloze rustgevende (kleine) dingen te verzinnen die je kunt doen voor het slapen gaan.

 1. Een half uurtje lezen in een fijn boek.
 2. Een aantal toeren breien aan een nieuwe sjaal.
 3. Het to do-lijstje maken voor de dag erna.
 4. Muziek luisteren.
 5. Alvast je outfit verzinnen en klaarleggen voor de volgende dag.
 6. Nog een beetje kletsen over van alles en nog wat met je partner.
 7. Schrijf over je belevenissen van de dag in een dagboek.
 8. Maak een tekening en bewaar deze allemaal in een mooi boekje of map voor later.
 9. Drink een beker warme melk (met anijs) of een kopje thee.
 10. Neem een warme, ontspannende douche met je lievelings douchegel.
 11. Schrijf alles op wat er in je hoofd spookt – zo wordt je hoofd leger.
 12. Creëer een routine voor het slapen gaan. Smeer je handen in met je favoriete handcrème en verzorg je lippen met balsem.

Een goed bed

Sinds Tom en ik een nieuw matras hebben aangeschaft is mijn nachtrust stukken verbeterd. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat een goede matras en een goed bed, echt een musthave zijn wanneer je lekker wilt slapen. Op dit moment slapen we op twee bedbodems van Auping, maar in de toekomst willen we graag overstappen op een Auping boxspring. Heel luxe, maar lekker slapen is voor mij heel belangrijk.

Prikkels

Iets anders waarmee ik probeer om mijn nachtrust te verbeteren, is door mijn telefoon en laptop een uur voordat ik ga slapen uit te zetten. Of in ieder geval aan de kant te leggen. Ga niet eindeloos door social media scrollen en zet je laptop uit. Deze dingen werken niet ontspannend en kunnen juist voorkomen dat je in slaap valt.

Ik zeg niet dat bovenstaande dingen ook voor jou werken, maar het is het proberen waard wanneer je moeite hebt met in slaap te komen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 20 december 2017 / 09:12

  Leuk artikel om te lezen hoe anderen dingen doen voor ze gaan slapen. Vanaf 21 uur ben ik gewoon met mijn mobiel offline, ben dus alleen bereikbaar voor mijn man als we niet samen zijn. Kijk ik lekker een netflix serie met een heerlijk kopje thee en doe ik letterlijk niks meer en wanneer we niet thuis zijn, doen ik dit natuurlijk vanaf het moment dat we thuis zijn. Echt je mobiel offline vanaf een bepaalde tijd geeft zoveel rust.

 2. 13 december 2017 / 22:03

  Een to-do lijstje vind ik een hele goed tip, ik word daar altijd erg ontspannen van. Veel dingen die jij noemt die kun je doen in het zogenaamde ‘Amish-hour’, dat betekent dat je een uur voor het slapen geen technologie meer gebruikt. Heb ik wel een tijd gedaan, alleen verveelde ik me dat uur steeds meer (en ging ik vroeger slapen, dus eigenlijk werkte het fantastisch ;-))

  Ik heb eigenlijk weinig problemen meer met slapen sinds ik mediteer. Ik probeer gewoon m’n gedachtes uit te zetten en naar geluiden te luisteren ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?