Wij gaan een containerwoning bouwen!


Een wens die toch wel ergens bovenaan onze bucketlist staat: samen een containerwoning bouwen. Een uniek en speciaal thuis, helemaal naar onze wens aangepast en gefinetuned.

Het idee

Voordat ik mijn vriend leerde kennen had ik er nog nooit van gehoord. Het klinkt ook wel een beetje gek, net alsof je in een (afval)container gaat wonen. Trailer Trash 2.0. Misschien dachten sommige van jullie hier ook wel aan bij het lezen van de titel van deze post. Niets is minder waar: van woon- en zeecontainers kun je namelijk prachtige constructies maken.

Daarnaast is het ontzettend budget: voor €40.000 kun je al een prachtige en stijlvolle woning neerzetten.

Droomhuis

Ik ga op dit moment niet in detail vertellen over ons echte plan en hoe we willen dat ons huis er dan precies uit komt te zien. Dat is voor nu even ons geheim. Ik kan wel iets vertellen over de dingen die we sowieso willen gaan toepassen.

De bedoeling is dat het een huis vol licht gaat worden, met veel ramen en lichte kleuren. Daarnaast zijn er een aantal kamers die we sowieso graag willen. Een ruime slaapkamer, een hobbykamer en een inloopkast. Ook zou het tof zijn wanneer er ruimte is voor mijn vriend zijn hobby. De hoeveelheid kamers is ook afhankelijk van met hoeveel personen we in het huis willen gaan wonen – if you know what I mean. Maar zo ver zijn we nu nog niet.

Ik zou het echt helemaal leuk vinden als ik een stuk grond zou hebben waar ik dieren op kan houden, maar daar zijn de meningen nog een beetje over verdeeld, haha!

Inspiratie opdoen

In mijn hoofd weet ik al een beetje hoe ik de badkamer zou willen hebben. Het lijkt me heel tof om een vrijstaand bad in het midden van de ruimte te hebben, met een mooie inloopdouche en heel veel planten. Omdat ik niet echt een foodie ben, heb ik over de keuken nog geen specifieke eisen. Wel heb ik alvast rondgekeken en bij Keukenmaxx leuke keuken inspiratie opgedaan. Ook op Pinterest staan zoveel leuke ideeën. Dat wordt nog een hele kluif om uit te zoeken!

Het zal nog wel een tijdje duren voordat we daadwerkelijk gaan beginnen met het uitvoeren van ons plan. Het is geen tienjarenplan, maar het is verder weg dan de nabije toekomst. De voorpret is in ieder geval al heel leuk. Mocht ik tegen de tijd dat we dit plan gaan uitvoeren nog bloggen, dan lijkt het me zeker leuk om jullie te laten zien hoe we dit allemaal gaan aanpakken.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

 1. 18 december 2017 / 19:46

  Wat apart! Heel tof dat je er van kunt maken wat je maar wilt!

 2. 15 december 2017 / 13:49

  Wij hebben hier ook even dat idee gehad, maar toen vonden we ons huis :) Lijkt me echt supertof! Ben ook heel benieuwd hoe het gaat worden. En ik ben voor diertjes in de tuin! Als onze tuin opgeknapt is, wil ik hier ook wat leven :D

 3. 15 december 2017 / 11:43

  Wat gaaf zeg!! Ik had er wel eens iets over gehoord/gelezen/gezien, maar nooit echt bij stil gestaan. Ben heeel benieuwd hoe die van jullie eruit gaat zien. Lijkt me wel heel spannend om mee bezig te zijn. Ik zou heeeel graag nog een huis willen laten bouwen in Spanje (keep on dreaming haha). Mijn vriend komt daar vandaan en zijn ouders hebben dat ook laten doen. Denk dat het heel gaaf is om iets te (laten) maken wat helemaal van jou is. Succes met alles!

 4. 15 december 2017 / 10:08

  Ah wat ontzettend tof!
  Ben heel benieuwd hoe jullie plan eruit komt te zien en wat het uiteindelijke resultaat gaat zijn:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?