Maak jouw eigen kerstboompje! #knutseligekerst

Maak jouw eigen kerstboompje

Nog tien nachtjes slapen en dan is het kerst! Eergisteren liet ik jullie op mijn blog zien hoe je zelf kleine mutsjes voor in de kerstboom kunt maken. Ik vind het altijd ontzettend leuk om dingen voor kerst te knutselen. Omdat er zoveel leuks te maken valt, krijg ik altijd ontzettend veel inspiratie en zin om creatief bezig te zijn rondom kerst. In deze post laat ik zien hoe je van een kartonnen doos mini-kerstboompjes kunt maken.

Recycling van een kartonnen doos

Ik geef toe dat ik altijd onwijs veel knutselmaterialen koop. Er is momenteel zoveel op de markt en er zijn zoveel winkels die leuke (budget) spulletjes verkopen, dat ik het vaak moeilijk vind om dingen te laten liggen. Toch zijn er in het dagelijks leven veel materialen die we kunnen hergebruiken om mee te knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een kartonnen doos – de mogelijkheden hiermee zijn eindeloos. Vision Direct dacht precies hetzelfde en verzon een leuke kerstactie rondom de verpakking van hun bestellingen.

#knutseligekerst

In december zit namelijk bij elke bestelling een sjabloon om een eigen, zelfgemaakt kerstboom te knutselen van de kartonnen doos waar de bestelling in verstuurd wordt. De traditionele blauw met witte doos is namelijk perfect om mee te knutselen. En je kunt er leuke prijzen mee winnen. De leukste kerstbomen worden beloond met een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50, €25 en €25. In totaal zullen er dus drie winnaars zijn die voor een leuk bedrag bij Bol.com kunnen shoppen. De algemene voorwaarden vind je terug op deze pagina.

Maak jouw eigen kerstboompje!

Maak jouw eigen kerstboompje

Zelf ging ik ook aan de slag met de sjablonen en maakte drie kerstboompjes die ik versierde. Het maken van de kerstboompjes is niet moeilijk. In de doos zitten namelijk verschillende sjablonen die je kunt gebruiken. Deze knip je uit en leg je vervolgens verspreid over de kartonnen doos. Vouw de doos wel eerst open voordat je begint met knutselen.

Maak jouw eigen kerstboompje

Wanneer je de sjablonen op de doos hebt gelegd, kun je deze omlijnen met een potlood of stift. Vervolgens knip je ze uit. Vergeet niet om ook de stippellijnen door te knippen. Op deze manier kun je de twee delen in elkaar schuiven en blijft het kerstboompje mooi rechtop staan.

Maak jouw eigen kerstboompjeMaak jouw eigen kerstboompje

Super leuk toch? Bovenstaande kerstboompjes vond ik eigenlijk al heel tof, maar natuurlijk nog niet helemaal af. Daarom heb ik de kerstboompjes geverfd en versierd met strikken en kleine pompoms. Van één kerstboompje heb ik een hanger gemaakt door er een lintje aan vast te plakken. Dit deed ik allemaal met een lijmpistool. Snel, makkelijk en vooral stevig. Zie hieronder mijn creaties.

Maak jouw eigen kerstboompjeMaak jouw eigen kerstboompje

De verf pakte niet helemaal goed op het gladde karton, maar ik vind het resultaat toch wel leuk geworden.

Meedoen?

Zodra je je eigen kerstboompje in elkaar hebt geknutseld, kun je je creatie delen op social media. Deel een foto van je kerstboompje op Facebook met de hashtag #KnutseligeKerst en #VisionDirectNL. Zo neem je deel aan de kerstwedstrijd en maak je kans op een van de drie prijzen. Deelnemen kan t.e.m. zondag 17 december 2017.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?