Review: Aquarelverf van Ali Express

Review Aquarelverf van Ali Express

Vorig jaar ben ik na lange tijd weer begonnen met tekenen en schilderen. Een tijdje geleden werd voor mij duidelijk dat ik het meest gelukkig word van dingen creëren en creatief zijn. Dat is dan ook iets waarmee ik dit jaar zeker wil doorgaan. Daar hoort ook bij het uitproberen van nieuwe creatieve dingen, zoals in dit geval aquarellen. Ik bestelde een palet aquarelverf bij Ali Express en in deze review deel ik mijn ervaringen hiermee.

Budget

Omdat ik niet zeker wist of ik aquarellen wel leuk zou vinden, besloot ik om niet meteen heel veel geld aan materialen uit te geven. Ik heb er wel vaker een handje aan om heel impulsief met iets nieuws te beginnen en dan meteen (dure) materialen te kopen. Tijdens een rondje op Ali Express kwam ik diverse paletten tegen. Het is altijd de vraag of de kwaliteit dan wel echt goed is, toch besloot ik om de gok te wagen. Ik bestelde dit palet met 24 kleuren voor 8,55 euro bij deze verkoper.

Aquarelverf van Ali Express

Voordat ik het palet kocht heb ik uitgebreid gekeken naar de reviews. De meeste kopers zijn enthousiast over het palet. Een aantal geven wel aan dat het pigment niet helemaal super is, maar wel goed genoeg om mee te schilderen. Er staan ook foto’s bij die laten zien hoe de verf eruit ziet op papier. Aan de hand daarvan besloot ik om het palet te bestellen. Ik bestelde het palet voor de feestdagen en kreeg het twee weken geleden binnen.

Andere materialen

Voordat ik het palet daadwerkelijk ging uitproberen heb ik op internet gezocht naar handige tips en tricks over aquarellen. Op YouTube staan een heleboel handige video’s. Daarnaast is er veel informatie op internet te vinden, met name op fora. Aan de hand van wat ik allemaal gezien en gelezen heb, besloot ik om duurder aquarelpapier te kopen. Met een aantal goede kwasten. Goed aquarelpapier is niet goedkoop, maar je krijgt er wel het beste resultaat mee.

Ik had al een heleboel kwasten en daar kocht ik nog drie goede (merk)kwasten bij. Ik ben altijd heel tevreden over de kwasten van Action, maar besloot om daarbij een aantal ‘goede’ te kopen. Tot nu toe heb ik nog niet echt groot verschil gemerkt, dus ik ga zeker nog zo’n fijn setje bij Action bijkopen. Als back-up. Deze zie ik ook regelmatig terugkomen op de fora waar ik terecht kwam voor tips. Ik combineer mijn goedkopere palet met wat duurder papier en goede kwasten.

Het palet

Ik was echt onwijs excited om het palet uit te proberen. Vooral omdat ik nog nooit met aquarel had gewerkt. Ik tekende vierentwintig cirkels op een leeg vel papier. Daarbij tekende ik een extra cirkel om het verschil tussen duur en goedkoop te kunnen zien. De vierentwintig cirkels kleurde ik allemaal in met een andere kleur uit het palet. De laatste cirkel kleurde ik in met een roze tube aquarelverf van Van Gogh (lees: dit is de paars/roze cirkel rechtsonder).

Review Aquarelverf van Ali Express

pigmentatie

Tijdens het inkleuren van de cirkels viel mij op dat sommige kleuren beter te doseren zijn dan andere kleuren. De pigmentering van het palet vind ik goed, al zijn er een aantal kleuren waarvan het pigment een stuk minder is. Daarnaast vind ik het jammer dat er een aantal kleuren erg veel op elkaar lijken. Dat neemt niet weg dat er met dit palet prima te werken is. Zeker als beginner.

De aquarelverf in het palet is niet helemaal te vergelijken met de aquarelverf van een duurder merk. Als beginner kun je met dit palet rustig wat dingen uitproberen en experimenteren, zonder dat je bang hoeft te zijn om dure verf te verspillen. Wat dat betreft vind ik het dus wel een aanrader.

Review: Aquarelverf van Ali Express

Ik heb afgelopen weekend een aantal dingen geschilderd en combineerde mijn duurdere palet met dit goedkope palet. Mijn ervaring is dat dit prima werkt. Zonder dat je ziet dat het om goedkope verf gaat. Mijn technieken zijn nog niet geweldig, maar ik mag niet klagen over de werking van de verf.

Vinden jullie het leuk om te schilderen of tekenen? xA

 In dit artikel zijn affiliate links opgenomen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

9 Reacties

 1. 23 januari 2018 / 13:10

  Ik was al nieuwsgierig naar de kwaliteit van aquarelverf van ali express. Ziet er inderdaad uit als een prima palette voor beginners! Ik gebruik op dit moment tubetjes waterverf van Winsor & Newton, héle goede verf maar wel erg duur. Mooie foto’s trouwens <3

  • Alyssa
   Auteur
   24 januari 2018 / 08:21

   Ik vind zoiets altijd heel interessant om uit te proberen. Ik heb nog een ‘beter’ palet van Van Gogh, maar vind het leuk om te combineren. En het werkt verrassend goed.

   Dankjewel :-)

 2. 22 januari 2018 / 21:56

  Je zegt dat je verfkunsten nog niet geweldig zijn, maar ik vind je tekening echtttt heel mooi! Ik heb zelf aquarelverf van Van Gogh en die is heel fijn maar wel echt duur.

  • Alyssa
   Auteur
   24 januari 2018 / 08:22

   Aaah, super lief! Ik ben er nog heel onzeker over, maar vind het leuk om te ‘oefenen’ en te verbeteren. Gelukkig is er veel inspiratie te vinden om o.a. Pinterest. Ik heb ook een klein palet van Van Gogh en daar ben ik ook tevreden over, alleen wel wat duurder indd.

 3. 22 januari 2018 / 19:17

  Dat ziet er goed uit!

 4. 22 januari 2018 / 18:39

  Wat een mooi pallet! En wat ziet het er, als iemand zijnde die er geen verstand van heeft, goed uit! Ik koop vaak alleen maar nagellak benodigdheden of telefoonhoedjes via AliExpress, maar dit soort freule dingetjes zijn blijkbaar ook prima om te kopen voor weinig! Leuk:).

  • Alyssa
   Auteur
   24 januari 2018 / 08:25

   Ik kocht ook altijd de ‘gebruikelijke’ spulletjes bij Ali Express, maar de laatste tijd bestel ik ook wel eens knutselspullen. Ook heel tof en betaalbaar :-)

 5. 22 januari 2018 / 15:15

  Oh dat ziet er goed uit! Goed om te weten dat je tevreden bent van het Aliexpress palette. Dacht er een tijdje geleden ook over na om het eens te proberen. Je schilderijtje onderaan is echt héél mooi trouwens!

  • Alyssa
   Auteur
   24 januari 2018 / 08:24

   Ja, ik was ook blij verrast!

   Dankjewel <3


Zoek je iets?