Dankjewel, 2017

Het is altijd zo cliche om te zeggen dat een jaar snel voorbij is gevlogen, maar het is nou eenmaal zo dat 2017 heel snel voorbij is gegaan. Gelukkig is er veel goeds om naar terug te kijken: ik heb 2017 als een ontzettend goed en fijn jaar ervaren. Met heel veel ups en een aantal downs. In dit artikel kijk ik terug op mijn 2017 en deel ik mijn hoogte- en dieptepunten.

Januari

In januari gingen Tom en ik naar Berlijn. Een ondergesneeuwd Berlijn. Het was ons eerste weekend samen weg en we hebben het ontzettend leuk gehad. Sinds dat eerste weekend staat Berlijn in mijn top drie van favoriete steden. We gingen in 2017 nog een keertje terug en we zijn van plan om in 2018 nog een keertje terug te gaan. Ondanks dat we al veel gezien hebben, staat er nog een heleboel op ons lijstje.

 

Februari

Februari was een drukke maand, waarin echt van alles gebeurde.

 • Mijn ouders kregen hun nieuwe hondje, Krissie. Een volledig zwarte teckel. Inmiddels zijn we dikke vriendjes, maar ik heb er wel even aan moeten wennen.
 • In het kader van Valentijnsdag kwam er een Valentijns-DIY van mij in de Metro te staan. Zo ontzettend tof. Ik weet nog dat we heel vroeg naar Maastricht CS zijn gereden om een exemplaar te bemachtigen en dat ik er toen dus geen kon vinden. Uiteindelijk is dit gelukkig helemaal goedgekomen.
 • Tom en ik gingen naar een galafeest.
 • We vierden één dag Carnaval met mijn familie uit Italie. Die waren een aantal dagen in Nederland. Carnavalszondag is mijn favoriete dag van de drie en ik ben blij dat ik vorig jaar ben gaan vieren, ondanks dat ik twijfelde. Een dag om te koesteren bleek later dit jaar.
 • We plande voor begin maart een last-minute mini-trip naar Albufeira. Dat werd één van mijn favoriete momenten van 2017.

Maart

Begin maart vertrokken we samen met Tom zijn broer een weekend naar Albufeira om de ouders van Tom op te zoeken. De weersvoorspellingen waren heel slecht, maar uiteindelijk hebben we drie heerlijke dagen gehad. Het was kort maar krachtig. Ik was nog nooit in Portugal geweest en werd verrast door een prachtige omgeving en super mooie stranden. Ik wil er zeker nog een keertje terug.

Vanwege ontzettend veel gedoe omtrend mijn geliefde appartement, besloot ik in maart dat het niet meer langer zo kon. Hoe mooi ik het appartement ook vond, de situatie was onhoudbaar en vooral heel onveilig. Beschimmelde muren, een half uitgezakte en ingestorte badkamer, een zwaargewonde buurman en een gigantische brand. Met pijn in mijn hart – nog steeds – besloot ik om de huur op te zeggen.

Toen ik al een aantal nachten niet meer goed had geslapen, nam Tom me mee om een nacht in het Radisson Blu in Hasselt te slapen. We sliepen op de elfde verdieping en hadden prachtig uitzicht over de stad, met ‘s avonds allemaal lichtjes. Dat was echt een fijn moment.

April

Omdat ik nogal halsoverkop mijn huur stopzette en nog geen andere woning had gevonden, verbleven Tom en ik de hele maand april op een camping in de buurt – in een camper. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar dat was het niet. Het was super gezellig en leuk. Een heel avontuur.

In april verscheen voor het eerst mijn bijdrage in City Magazine Maastricht. Ik heb een aantal maanden twee pagina’s met tips gedeeld, over allerlei onderwerpen. Heel leuk om te doen. Ik had nog nooit eerder voor een magazine geschreven en ik ben heel trots dat ik de kans kreeg om dit te doen.

Mei

Eigenlijk was mei niet zo’n spannende maand – er gebeurde niet zoveel. Ik vierde mijn 29ste verjaardag. Tom had allerlei leuke verrassingen en ik had voor het eerst sinds jaren een verjaardag om niet te vergeten.

Juni/Juli

In juni en juli gingen we twee weken op vakantie naar Italie. We vertrokken rond 9.00 uur in de ochtend en waren om 19.00 uur in Sirmione. Daar hebben we de eerste nacht doorgebracht. Wat een prachtige omgeving, ik was echt sprakeloos toen ik het Gardameer voor het eerst zag. Zo veel kleuren blauw en zo’n mooie omgeving. En vooral zoveel rust. Wakker worden met zo’n mooi uitzicht is echt een geschenk.

De tweede dag vertrokken we naar Lido di Jesolo, waar mijn familie woont. Gewoon een week niets doen en op het strand liggen. Lekker eten, beetje winkelen en tijd met mijn familie doorbrengen. Op de planning stond om naar Venetie te gaan, maar aangezien we de boot hadden gemist, hebben we dat idee laten varen.

De tweede week brachten we in Sirmione door. We sliepen de eerste dagen in een heel leuk hotelletje en de laatste nacht in de camper. Tijdens ons verblijf hebben we een aantal stadjes bezocht, waaronder Verona en Bardolino. Het was echt een super fijne vakantie. Ik was dan ook een beetje sip toen we terugreden naar het regenachtige Nederland…

 • Op 4 juli gingen we naar het concert van Robbie Williams in Nijmegen. Die kaarten had ik al heel lang en ik keek al meer dan een jaar naar het concert uit.
 • Om de vakantie af te sluiten gingen we samen sushi eten in Hasselt, bij ons favoriete sushi restaurant.
 • Tom was jarig en we maakte er een fijne dag van samen.
 • Samen met mijn ouders gingen we een avond naar Rieu – ook heel gezellig.
 • Ik kocht in juli mijn eerste naaimachine. Ik hoop dat ik er veel mooie dingen mee ga maken.

 

Augustus

Eind augustus gingen we wederom een weekend naar Berlijn. Deze keer met warm weer en veel zon. We hebben iedere dag gemiddeld 15 km gelopen en ontzettend veel gezien. We hadden vooraf een lijstje samengesteld van dingen die we sowieso wilde bezoeken. Het was wederom fantastisch en we spraken af om snel weer terug te gaan.

September / Oktober

 • Op 13 september werd mijn lieve oma 80 jaar. Een mijlpaal om bij stil te staan. We gingen dan ook met de hele familie uiteten om dit te vieren.
 • In september begon ik met naailessen, waardoor ik inmiddels in staat ben om helemaal zelf een rechte rok te tekenen en te maken. Iets dat ik al jaren wilde, maar nooit eerder deed.
 • Begin oktober besloot ik om te stoppen met het eten van vlees, het drinken van melk en stopte met veel andere producten die dierlijke ingrediënten bevatten. Ik ben niet 100% vegetarisch of vegan. Af en toe eet ik nog vis, ik brei nog wel eens met wol en heb nog items waar leer in verwerkt zit. Dit wil ik in de toekomst gaan minderen. Ik weet niet of ik ooit volledig plantaardig zal gaan leven, maar ik wil wel zoveel als mogelijk stoppen met dierlijke producten.
 • Eind oktober zette ik mijn kerstboom op.

November

Op 22 november waren Tom en ik een jaar samen. Een dag om even bij stil te staan. Ik gaf Tom een weekend Brugge cadeau en ik kreeg van hem een weekend Berlijn. Dat wil zeggen dat er voor dit jaar al twee weekendjes weg op de planning staan. Ik verheug me er ontzettend op.

December

 • Krissie kwam een aantal keer logeren. Altijd zo cute, hij achtervolgt me dan ov-er-al. Me and my shadow.
 • We vierden Sinterklaas en kerst. Heel gezellig.
 • Het leukste aan de feestdagen vind ik cadeautjes uitzoeken en kopen voor iedereen. Ik ben niet zo van het krijgen, ik ben meer van het geven.
 • Ik knutselde een aantal dingen voor kerst en vond het echt leuk om weer creatief te zijn.

Los van al het bovenstaande kijk ik met plezier terug naar alle herinneringen en foto’s die ik over heb gehouden aan 2017. Alle gezellige avondjes samen, alle drankjes, alle etentjes, sushi-avonden met vriendinnen en nog veel meer. 2017 was een heel goed jaar. Ik hoop dat 2018 even goed of zelfs nog beter zal worden.

Ik wens jullie alle goeds voor aankomend jaar. Maak er iets moois van. Volg je levensdoel of achterhaal je levensdoel. Maak dromen waar en probeer zoveel mogelijk dingen te doen, die je eigenlijk niet durft. Het moment is altijd NU. Niet morgen of volgend jaar.

Heb elkaar lief en wees lief voor elkaar. xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

1 Reactie

 1. 4 januari 2018 / 17:48

  Wat een mooie hoogtepunten en wat een fijn jar was het! Hopelijk brengt 2018 nog veel meer moois!


Zoek je iets?