Het Achterhuis in stripvorm

Het Achterhuis in stripvorm

Met als doel om meer te gaan lezen in 2018, was ik blij verrast toen ik deze bijzondere variant van Het Achterhuis voorbij zag komen op Instagram. Ondanks dat er eigenlijk nog een heleboel andere boeken op de leesstapel lagen, besloot ik toch om dit boek als eerste te lezen. Ik was zo vreselijk nieuwsgierig! Binnen een aantal dagen had ik het al uit.

Anne Frank

Al van keins af aan weet ik wie Anne Frank is en dat ze tijdens de oorlog met haar familie ondergedoken heeft gezeten in het Achterhuis in Amsterdam. Tijdens deze periode hield ze een dagboek bij, dat na de oorlog werd gepubliceerd als boek. Als kind heb ik een aantal keren geprobeerd om het boek te lezen, omdat ik oprecht nieuwsgierig was naar Anne’s verhaal. Mede omdat er altijd zoveel over gezegd en geschreven werd (lees: wordt).

Helaas is het me nooit gelukt om het boek volledig te lezen, waarom weet ik eigenlijk niet. Het is niet zo dat ik het niet boeiend vond, maar ik kwam er gewoon niet aan toe om het volledig uit te lezen. Daarom was ik ook zo enthousiast toen ik op Instagram een foto voorbij zag komen van Het Achterhuis in stripvorm. Voor mij een mogelijkheid om een nieuwe poging te wagen.

Omdat ik erg nieuwsgierig was heb ik het boek meteen besteld. De dag erna had ik het boek al in huis en ben ik begonnen met lezen. Nu – ongeveer een week later – heb ik het boek uit. Wat een ontzettend mooi boek, prachtig vormgegeven! En laagdrempelig om te lezen dankzij de mooie tekeningen.

Het Achterhuis in stripvorm

Het stripboek

Waar ik het originele boek een beetje zwaar en ingewikkeld vond, was het stripboek luchtiger en duidelijker. Anne was ontzettend intelligent en veel gedachten die ze op papier gezet heeft, moest ik in het originele boek een aantal keer opnieuw lezen om het volledig te begrijpen.

Door de prachtige tekeningen in het stripboek krijg je een beter beeld van hoe het er in het Achterhuis aan toe is gegaan en wat Anne bedoelde met haar gedachten. Daarnaast zijn er bepaalde passages samengevat, waardoor het wat ‘luchtiger’ is dan het originele boek. Het is niet zo dat dingen geromantiseerd zijn, maar het is anders en beter te begrijpen.

Wanneer de tekenaar het volledige boek had moeten illustreren tot stripboek, dan waren er maar liefst 3500 pagina’s nodig geweest. Het boek bevat nu 160 pagina’s. Een behoorlijk dik stripboek dus, maar zeker de moeite waard. Niet alleen voor kinderen of jongeren als eerste kennismaking met het beroemde verhaal, maar ook wanneer je als volwassenen nieuwsgierig bent naar Anne Frank.

Zoals jullie kunnen merken ben ik enthousiast en zou ik het liefst iedereen aanraden om dit boek te lezen. Het stripboek is uitgebracht ter ere van het 70-jarig jubileum van het originele dagboek. Dit werd namelijk zeventig jaar geleden voor het eerst gepubliceerd. Je kunt het boek o.a. kopen bij bol.com.

 

Welk boek wil jij nog graag lezen? xA

In dit artikel zijn affiliate links opgenomen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 11 januari 2018 / 21:07

  Ziet er goed uit! Heb het boek zelf nog nooit gelezen. Maar meer boeken lezen is zeker ook mijn voornemen voor 2018.
  Liefs,
  Yara

 2. Leny Köster-Buntinx
  11 januari 2018 / 17:23

  Leuk Allyssa!! Ga het ook bestellen!! Heb het boek ook nog niet gelezen!
  Groetjes aan de hele Fam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?