Customized: Ibiza inspired bikini

Ibiza inspired bikini

Ondanks dat het nog wel even duurt voordat het zomer is, kijk ik er nu al naar uit. De eerste reizen zijn geboekt en ik kan niet wachten totdat ik al mijn zomerse kleding weer kan dragen. Om alvast in de stemming te komen, laat ik in dit artikel een Ibiza inspired bikini zien die ik vorig jaar tijdens onze zomervakantie customizede.

Het idee – Ibiza inspired bikini

Een aantal jaar geleden lanceerde het merk Bikinibiza hun eerste collectie: witte bikini’s met gekleurde bloemetjes en andere versieringen. Op dat moment had ik helaas geen mogelijkheid een van hun bikini’s te kopen, ik kon het simpelweg niet betalen. Ik ging op zoek naar een witte bikini met het idee om deze zelf te versieren en een soortgelijke bikini te stylen. Gewoon, voor eigen gebruik. Zonder commerciele bijbedoelingen.

Wanneer je een creatief brein hebt, zie je altijd overal mogelijkheden en oplossingen. Zo verzin ik vaak ter plekke manieren om iets zelf te maken, wanneer ik iets te duur vind om te kopen. Om een of andere reden heb ik dit idee vervolgens nooit verder uitgevoerd. Tot vorig jaar zomer. Met het oog op onze vakantie naar Italie pakte ik het idee op om de bikini te customizen.

Hoe deed ik het?

Een aantal jaar geleden kocht ik een wit bikinibroekje in de sale bij H&M en betaalde hier 1 euro voor. Vorig jaar zocht ik hier een bikinitop bij en vond deze bij New Look voor 11 euro. Toen de basis compleet was, ben ik begonnen met het versieren van het broekje en de top.

Van een kennis kreeg ik begin vorig jaar allerlei stukjes kant in pastelkleuren. Deze kwamen heel goed van pas bij het versieren van mijn bikini. Hier maakte ik allerlei rozetjes (lees: bloemetjes) van, groot en klein. Deze heb ik vervolgens met wat kralen en schelpjes op de bikini genaaid. Gewoon met de hand, met naald en draad. Omdat ik de bikini thuis niet helemaal afkreeg, heb ik in de auto naar Italie en de eerste dag op het strand de bikini nog af zitten te maken. Ik zat met naald en draad, in de zon, bloemetjes op mijn bikini te naaien.

Ibiza inspired bikini

Copycat?

Wanneer ik het idee krijg om iets te gaan (na)maken ben ik enthousiast. Tegenover dat enthousiaste gevoel staat een gevoel van onzekerheid. Ik vind het namelijk vaak moeilijk om aan te geven dat ik geinspireerd ben door iets of iemand anders. Ik wil namelijk voorkomen dat ik als copycat word bestempeld. Iets dat op internet vaak gebeurd. En dat terwijl ik geen verkeerde intenties heb. De bikini is voor eigen gebruik en niet tot in de puntjes nagemaakt. Wel is duidelijk waar mijn inspiratie vandaan komt.

Ik heb me laten inspireren door iets dat ik mooi vind en aan de hand daarvan heb ik zelf een bikini versierd op een soortgelijke manier. Heb ik me laten inspireren: ja. Lijkt het op elkaar: ja. Dat ga ik niet ontkennen. Mag dat? Ik vind van wel, maar daar zullen de meningen wel over verdeeld zijn :-)

Resultaat

Ibiza inspired bikini

Zoals jullie zien is het resultaat niet precies tot in de puntjes hetzelfde als de originele, dat was ook niet de bedoeling. Ik ben erg blij met het resultaat. Met deze bikini heb ik al in de Adriatische zee en in het Gardameer gezwommen. Alles blijft heel mooi op zijn plek zitten en verkleurt niet. Ik ben benieuwd welke plekken deze bikini nog zal gaan zien dit jaar.

Heb jij al eens iets nagemaakt omdat je het mooi vond maar niet kon betalen? xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

6 Reacties

 1. Naomi
  6 februari 2018 / 17:08

  Beetje inspiratie opdoen is niets mis mee. Ik vind eindresultaat leuk, prima bikini.

 2. 26 januari 2018 / 21:56

  Prachtig! Je brengt me op ideetjes!

 3. 26 januari 2018 / 11:29

  Ik kan Geen bikini meer hebben, maar wat vind ik dit gaaf zeg!
  Liefs

 4. 24 januari 2018 / 13:46

  Oh wauw zo mooi! De “originele” bikini’s zijn ook prachtig! Ik vind het niet erg dat je je laat inspireren door iets of iemand. Kan bijvoorbeeld ook goed zijn dat je zoiets zelf bedenkt en dan achteraf blijkt het al te bestaan.

 5. 24 januari 2018 / 12:37

  Wat heb je dit tof gedaan zeg! Ik heb helemaal geen moeite met dit soort dingen. Ik laat wel eens bepaalde jurken maken met een ander ontwerp als inspiratie maar zolang je daar eerlijk over bent en het niet exact hetzelfde is heb ik er geen moeite mee.

 6. 24 januari 2018 / 11:19

  Wauw wat heb je dat leuk gedaan, ziet er mooi uit! Kan niet wachten tot het weer lekker weer is.


Zoek je iets?