Wat ik wil doen in 2018

Nu het jaar goed en wel begonnen is, heb ik genoeg tijd gehad om na te denken over wat ik dit jaar allemaal wil gaan doen. Goede voornemens doe ik niet aan. Daarentegen vind ik het wel belangrijk om doelen voor ogen te hebben. Iets om naar toe te leven of om naar uit te kijken. In dit artikel beschrijf ik wat ik wil doen in 2018.

doelen in plaats van goede voornemens

Omdat ik niet zo’n goede ervaringen heb met goede voornemens, besloot ik een aantal jaar geleden om het anders aan te pakken. In plaats van een heleboel – onbereikbare – goede voornemens te verzinnen, ben ik begonnen met het stellen van doelen. Met daarbij de stappen die ik moet nemen om deze doelen te bereiken. Dit werkt voor mij veel beter dan een lijstje met goede voornemens die niet realistisch zijn.

Eigenlijk zijn goede voornemens en doelen vrijwel hetzelfde, maar door het anders aan te pakken werkt het voor mij beter en daar ben ik blij om.

Minimaliseren

Iets waar ik de laatste maanden al actief mee bezig ben geweest en dit jaar wil doorzetten: het minimaliseren van de spullen om mij heen. Omdat ik vind dat ik teveel spullen heb en vaak door de bomen het bos niet meer kan zien. Ik vind het onwijs moeilijk om dingen weg te gooien en dat maakt dit doel wel een uitdaging.

Ik probeer het te combineren met een ander doel en dat maakt het dan weer net iets makkelijker :-). Het eerste deel wat ik wil gaan minimaliseren is mijn veel te uitgebreide garderobe. Ik wil eenderde aan favoriete items behouden en de rest een andere bestemming geven of ergens anders opslaan voor later.

Lezen

Ondanks dat ik het heel leuk vind om te lezen, heb ik het de afgelopen jaren heel weinig gedaan. Daar wil ik al langer verandering in brengen en ook met dit doel ben ik in 2017 al bezig geweest. In december heb ik twee boeken gelezen en ik ben nu bezig met het tweede boek van januari. Dus ik kan wel zeggen dat het goed gaat.

Ik heb via de website Goodreads een lijst gemaakt van boeken die ik nog wil lezen, inclusief een Reading Challenge om dit jaar dertig boeken te gaan lezen. Ik ben benieuwd hoeveel boeken ik aan het einde van dit jaar gelezen heb. Mochten jullie nog leuke leestips hebben dan hoor ik het graag. Ik ben momenteel bezig in dit boek.

Bullet Journal

Ik loop een beetje achter de fanfare aan met mijn idee om dit jaar een bullet journal bij te gaan houden, maar ik vind het wel ontzettend leuk om te doen. Ik ben er nu een aantal dagen mee bezig en ik merk dat het voor mij heel ontspannend en goed werkt. Wanneer ik er een aantal weken mee bezig ben, zal ik er een artikel over schrijven. Nu valt er nog niet zo heel veel te zien. Ik vind het echt een leuke manier om creatief bezig te zijn en daarnaast is het heel handig.

Ik vraag me nu af waarom ik er niet eerder mee begonnen ben. Al is het wel leuk dat er juist nu ontzettend veel inspiratie te vinden is op o.a. Pinterest.

Zoveel mogelijk plantaardig

Ik benoemde al eerder op mijn blog dat ik sinds een aantal maanden geen vlees meer eet en deze levensstijl verder wil gaan uitbreiden. Ik vind leven zonder vlees niet moeilijk. Er zijn ontzettend veel vleesvervangers die super lekker zijn. Melk drink ik ook niet meer en we gebruiken alleen eitjes van eigen kippen die een goed leven hebben.

Wel eet ik af en toe nog vis. Ik ben op dit moment geen voorbeeldige vegetarier of vegan, maar ik probeer wel zoveel mogelijk plantaardig te leven en rekening te houden met de dieren. Het is voor mij iets dat ik in stappen wil doen, omdat ik anders niet goed weet hoe ik het aan moet pakken.

(Kleding)stijl definiëren

Dit sluit goed aan bij mijn eerste doel. Hierbij hoort namelijk het afscheid nemen van kleding en accessoires die ik toch niet meer wil dragen, omdat het niet meer bij me past. De realiteit is dat ik door de jaren heen heel erg veranderd ben en mijn kledingstijl ook. De laatste maanden ben ik een stuk makkelijk geworden. Mijn hakken maakten plaats voor sneakers en ik heb minder evenementen waarbij ik sjieke jurkjes moet dragen. Het is jammer, maar van de andere kant ook weer heel leuk om hiermee bezig te zijn. En om op zoek te gaan naar items die beter bij me passen.

Mijn laatste nieuwe aanwinst is de groene sjaal die ik op de foto’s draag. Groen is mijn lievelingskleur (lees: zou je niet zeggen hè ;-)) en ik vind deze sjaal zo mooi! Daarnaast is de sjaal heerlijk warm en past ‘ie bijna overal bij. Hij is afkomstig van My Jewellery. Een beetje in strijd met mijn doel om te minimaliseren. Daarentegen is het een item waar ik ontzettend veel plezier van ga hebben en waar ik blij van word. Marie Kondo zou trots op me zijn ;-)

Er zijn nog meer dingen die op mijn doelen-lijstje staan dit jaar. Zo wil ik proberen te sparen en zoveel mogelijk reizen maken. Daarnaast zijn er een aantal dingen waar ik in 2017 al goed mee op weg was en waar ik dit jaar gewoon mee verder ga.

Heb jij goede voornemens of doelen voor 2018? xA

Dit artikel bevat producten die mij zijn toegestuurd ter review.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 15 januari 2018 / 15:35

    Oooh die Puma’s! <3 (staan al eeuwen in m'n winkelmand op me te wachten :p) Mooie dingen die je wil bereiken dit jaar! Soms denk ik ook dat ik zou moeten minimaliseren of m'n kledingstijl een beetje opschonen maar het gaat niet (minimaliseren vast wel maar ik heb er niet zo'n nood aan eigenlijk). Ik vind tegenwoordig bijna alles uit m'n kast even leuk en het is een hele mix van stijltjes maar dat vin dik wel fijn :)
    Een bujo wil ik ook wel terug maar ik heb een agenda dus ik houd me nu daar aan. Ik ga wel een journal starten, niet als planner dan maar om gewoon dingetjes in bij te houden, collages in te maken, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?