Fujifilm Instax Square SQ10

Fujifilm Instax Square SQ10

Een instant camera stond al een tijdje op mijn wishlist. Het leek me een leuke manier om mooie momenten vast te leggen en meteen af te kunnen drukken. Voor mijn verjaardag kreeg ik van Tom de Fujifilm Instax Square SQ10 cadeau. Een instant en digitale camera in één. Extra aan deze instant camera is dat je de foto’s eerst kunt bekijken en bewerken voordat je ze afdrukt. Voor mij een groot pluspunt. In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen met deze mooie camera.

Fujifilm Instax Square SQ10

Jullie zullen begrijpen dat ik helemaal in de wolken ben met dit mooie cadeau. Niet alleen de camera is een cadeau, maar ook iedere foto die ik er direct mee kan afdrukken. De afgedrukte foto’s kan ik weggeven of thuis een plekje geven. Allemaal kleine cadeautjes, iedere dag opnieuw.

Ik heb de camera nu bijna een maand en ik heb er echt al veel gebruik van gemaakt. Ik merk dat ik op deze manier bewuster kies waar ik foto’s van wil maken en dat ik daardoor op een andere manier terugkijk naar de leuke dingen die ik heb meegemaakt. Daarnaast vind ik het ook echt leuk om foto’s weg te geven. Zo hebben anderen ook een leuke herinnering van ons moment.

eerst bewerken, dan pas afdrukken

Na het maken van een foto kun je deze (digitaal) opslaan, bewerken via het scherm en afdrukken wanneer en hoe vaak je maar wilt. Mocht je film op zijn, dan kun je de foto op een later moment nog afdrukken. Mocht je een foto meerdere keren willen afdrukken dan is dit ook mogelijk. Tevens is er de mogelijkheid om meerdere foto’s (lees: thumbnails) op één foto af te drukken.

Fujifilm Instax Square SQ10

Er zijn tien verschillende filters waarmee je de foto’s kunt bewerken, deze kun je vergelijken met de filters van Instagram. Daarnaast kun je de helderheid van de foto’s aanpassen en een vignette (lees: donkere of lichte rand) toevoegen. Zo kun je elke foto een eigen uitstraling geven. Deze bewerkingen kun je later aanpassen of ongedaan maken. Je kunt dus altijd nog terug naar de originele (onbewerkte) foto.

De camera heeft een intern geheugen waar je 50 foto’s op kunt bewaren. Dit kan verder uitgebreid worden met een micro SD kaart, waardoor je veel meer foto’s kunt opslaan voor later.

vierkante foto’s

In tegenstelling tot de populaire Instax Mini, drukt deze camera vierkante foto’s af. Deze camera was de eerste camera van Fujifilm met vierkante foto’s. Inmiddels is er ook een SQ6 op de markt, die ook vierkante foto’s afdrukt. De films voor deze (square)camera’s kosten €9,95 en hiervoor krijg je tien foto’s. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij bol.com. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard.

Fujifilm Instax Square SQ10Fujifilm Instax Square SQ10Fujifilm Instax Square SQ10Fujifilm Instax Square SQ10

design

Het design van de camera vind ik heel mooi en fancy. Een echte eye-catcher. De camera is op dit moment in twee kleuren verkrijgbaar: wit en zwart. Aangezien ik erg van wit houd, heb ik voor de witte variant gekozen. Het design is vergelijkbaar met de Instax Mini, al zit de lens van de Square in het midden en is deze camera vierkanter. Zoals de naam al doet vermoeden.

Aan de achterzijde zit een LCD-scherm en een draaischijfje. De werking van dit systeem is hetzelfde als die van een digitale camera. Aan de voorzijde zitten twee knoppen en deze kunnen voor verschillende functies worden ingesteld. Zelf heb ik beide knoppen ingesteld als shutter-knop.

mijn mening

Nu ik de camera een tijdje in gebruik heb, kan ik alleen maar zeggen dat ik ‘m nog veel leuker vind dan dat ik had gehoopt. Ik gebruik mijn SQ10 veel en neem hem regelmatig mee. Qua formaat gaat dit heel makkelijk, de camera past makkelijk in een (gewone) handtas.

De kwaliteit van de foto’s vind ik meer dan prima. Niet te vergelijken met afdrukken van een digitale camera, maar je kunt heel duidelijk zien wat er op de foto staat. Voor mij is het echt een enorm pluspunt dat je de foto’s eerst kunt bewerken en vervolgens meerdere keren kunt afdrukken.

Het enige minpunt vind ik dat de films duur zijn, al gebruik je er wel minder omdat je veel bewuster de keuze kunt maken tussen wel of niet afdrukken. Dat scheelt wel. Ik zou deze camera zeker opnieuw op mijn wishlist zetten en weet zeker dat ik er nog veel gebruikt van zal maken.

De witte SQ10 is inmiddels in Nederland niet meer makkelijk verkrijgbaar. De zwarte daarentegen is nog te koop bij bol.com. De vernieuwde en vergelijkbare SQ20 is te koop bij MediaMarkt.

Deze blogpost bevat affiliate links

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 21 juni 2018 / 09:00

    Wat een géweldige camera! Ik heb de insta mini camera in het lichtroze, zo leuk zijn ze!

    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?