Festival Make-Up

Als Maastrichtse ben ik gezegend met het feit dat ik me een aantal dagen per jaar helemaal mag uitleven met make-up, kapsels en bijpassende outfits. Hier in het zuiden vieren we namelijk Carnaval. Het moment waarop men zich helemaal kan uitleven met make-up en schmink, zonder dat er raar van op wordt gekeken. Dat is dan ook iets waar ik me ieder jaar weer ontzettend op kan verheugen en wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Ik ben vaak al weken bezig met het uitwerken van mijn ideeën en het maken van verkleedkleding / carnavalskleding.

Festival Make-Up

Gelukkig zijn er ook andere momenten waarop het niet gek is om je uit te leven met make-up of schmink. Nu het festivalseizoen weer is begonnen, zie ik regelmatig foto’s voorbij komen van meiden met prachtige festival make-up. Wanneer ik die foto’s zie moet ik altijd denken aan hoe leuk ik het zelf vind om zulke looks te creëren. En eigenlijk is dit helemaal niet zo lastig als dat het misschien lijkt. Er kan niet zoveel mis gaan en er zijn op Pinterest heel wat toffe voorbeelden te vinden.

Ook thema-feestjes zijn een leuk moment om je uit te leven met make-up, kapsels en een bijpassende outfit. Zo had ik een tijd geleden een foute party – een vrij populair thema. Ik toverde mezelf om tot een fitness instructrice uit de jaren 80, met een gigantische kuif, legging met luipaardprint en zo’n maf turnpakje. Echt fantastisch vind ik dat, ik zou willen dat ik wekelijks zo’n leuke feestjes had.

Beauty Guru

Helaas ben ik niet in de wieg gelegd om professioneel beauty guru te zijn. Ik heb niet de handigheid van Nikkie en ik ben gewoon niet fotogeniek genoeg. Mijn looks zien er in de spiegel altijd veel beter uit dan dat ik op foto krijg vastgelegd. De technieken (als je het al zo kunt noemen) die ik gebruik zijn heel simpel en daardoor door iedereen toe te passen. Deze manier van schminken / opmaken heb ik mezelf door de jaren heen aangeleerd tijdens Carnaval. Dit is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met hoe ‘echte’ beauty guru’s dit doen, maar voor mij is het prima.

Producten

Let er overigens wel altijd op dat je goede producten op je gezicht (en in je haar) smeert. Tegenwoordig krijg je overal make-up, ook bij veel budget winkels. Ik zeg niet dat er iets mis mee is, maar hou wel rekening ermee dat de kwaliteit minder is. Je hebt maar één huid, wees daar zuinig op.

Zelf gebruik ik een professioneel schminkpalet van een  goed merk, met nog wat losse kleuren en glitters die speciaal bedoeld zijn voor op het gezicht. Let vooral met glitters goed op: je kunt niet zomaar iedere glitter op je gezicht gebruiken. Soms gebruik ik ook speciale sponsjes om mee te schminken.

de look

Meestal maak ik me net iets zwaarder op dan anders en voeg ik daar met professionele schmink nog wat details aan toe. Ik gebruik kleine diamantjes die ik met speciale lijm (en soms ook Nivea) op mijn gezicht plak. En vaak gebruik ik heel veel glitters. Glitter is life.

Op Pinterest zijn een heleboel mooie voorbeelden te vinden. Veel glitter, highlighter en etnische tekens op wangen en voorhoofd. Bohemian en Gipsy zijn een veel voorkomend thema wanneer het om festival make-up gaat en daar kun je veel kanten mee op. Soms worden er zelfs hoofdtooien of bloemenkransen aan de look toegevoegd. Dit vind ik persoonlijk voor een festival net iets te heftig, maar voor Carnaval of themafeestjes kan dit natuurlijk wel.

 

maar hoe maak je dan zoiets?

Ik ga aan de slag met schmink, diamantjes, veren en andere feestdecoratie. Vaak vind je in een feestwinkel tussen de feestartikelen al een heleboel handige en leuke items die je kunt gebruiken. Met de juiste lijm en handigheid kun je al heel veel.

Festival Make-Up

Voor Carnaval maakte ik afgelopen jaar een hoofdtooi van een oude diadeem, kunstbloemen van het tuincentrum, veren en (afgeprijsde) sieraden van C&A. Een bij elkaar geraapt zooitje van verschillende items. Ik kreeg onwijs veel complimenten en iedereen vroeg waar mijn hoofdtooi van was. Nou, die maak je gewoon zelf. Hou wel je lijmpistool in de aanslag.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?