Lock-It Concealer Crème – Kat Von D

Lock-It Concealer Crème

Op vakantie werd ik in de Sephora verrast met een viertal mooie producten van Kat Von D. Waaronder de Lock-It Concealer Crème, waar ik al een tijdje heel nieuwsgierig naar was. In deze blogpost vertel ik over mijn ervaringen met deze fijne concealer.

Lock-It Concealer Crème

Foundation of concealer kopen vind ik altijd best moeilijk. Met vijftig swatches op de linker- en honderd swatches op de rechterhand, en dan nog steeds geen flauw idee hebben welke kleur de juiste is. Daardoor heb ik al vaak foute kleuren gekocht (lees: #303 Nacho Cheese). Mijn voorkeur gaat daarom ook uit naar het in real life kopen ervan, zodat een verkoopster mij kan helpen. De juiste keuze maken is bij deze concealer extra lastig, aangezien er maar liefst 21 verschillende kleuren zijn. Dit is natuurlijk een heel groot pluspunt, want zo zit er voor iedereen de juiste kleur tussen.

Gelukkig kwam een heel aardige dame me helpen en had ik binnen no time de kleur gevonden die het beste bij mij past – medium 23 cool. Nu ik de concealer al een aantal weken dagelijks gebruik, ervaar ik dat deze kleur écht heel goed past.

Lock-It Concealer CrèmeLock-It Concealer CrèmeLock-It Concealer CrèmeLock-It Concealer Crème

verpakking en vormgeving

De Lock-It Concealer Crème zit in een buisje met spons applicatie. De sponsapplicatie brengt makkelijk aan. Blenden doe ik met mijn ringvinger of een sponsje, dus ik gebruik de applicator echt alleen om de concealer aan te brengen. Daar is het prima voor.

Wel vraag ik me af hoe ik de laatste restjes uit het buisje kan krijgen, ik vind het altijd onwijs jammer om een half leeg product weg te gooien. Dat vind ik een klein nadeel, maar dat hebben heel veel producten en merken. De vormgeving van de verpakking vind ik prachtig. Ik hou wel van de stijl die Kat Von D gebruikt voor haar producten.

het product

Het eerste dat me opviel tijdens het gebruiken van de Lock-It Concealer Crème is dat de tint gewoon perfect is. Wanneer ik de concealer subtiel aanbreng en blend met mijn ringvinger of sponsje, valt het niet echt op dat ik concealer draag. De concealer mengt zich perfect met mijn huid. Dat is een groot pluspunt en precies hetgeen ik naar op zoek was.

Daarnaast ben ik erg te spreken over de dekking. Ik las op internet diverse reviews waarin staat dat de concealer erg cakey is, maar dat ligt er volgens mij echt aan hoe dik je de concealer aanbrengt. Ik ervaar dit namelijk niet. De textuur is dikker dan dat ik gewend ben van andere concealers, maar daardoor is de dekking heel goed. Je hebt niet veel van het product nodig voor een goede dekking.

In mijn geval verandert vooral de kleur van mijn huid, onder mijn ogen en aan de zij- / binnenkant van mijn neus. De wal op zich krijg ik moeilijk weg. Door de concealer ziet het er gewoon veel frisser uit. Ik denk dat ik met meerdere lagen een dekkender resultaat zou kunnen bereiken, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Juist omdat ik geen cakey effect wil.

De concealer gaat aan het einde van de dag wel een beetje in de lijntjes zitten. Vooral wanneer het extreem warm is buiten. Dit vind ik niet zo’n heel groot probleem, aangezien ik mijn make-up nooit langer dan tien uur draag. Daarnaast draag ik alleen de concealer. Ik gebruik geen setting spray, basis of wat dan ook. Ik ga er eigenlijk wel van uit dat bij het gebruik in combinatie met deze producten de concealer nóg langer en mooier blijft zitten.

De Lock-It Concealer Crème belooft op de verpakking om ’24-hour wear, crease-proof, full coverage en hydrating’ te zijn. De laatste twee beloftes worden naar mijn mening waargemaakt. De dekking is perfect en hydrateren doet de concealer ook. Van de meeste foundations en concealers krijg ik vaak van die nare kleine velletjes, daar heb ik bij deze concealer geen last van. De eerste twee beloftes worden in mijn geval gedeeltelijk waargemaakt, maar ik gebruik dan ook geen andere producten om dit effect te versterken.

mijn mening

Ik gebruik dagelijks concealer om de wallen onder mijn ogen te verminderen. Mijn wallen komen niet door te weinig slaap of te weinig vocht, maar zijn er gewoon altijd. Het is een erfelijk dingetje. Ik heb iedere dag, elk moment van de dag wallen. Iets waar ik heel onzeker over ben, maar helaas niet zo heel veel aan kan doen. Een goede concealer kan er echter wel voor zorgen dat het minder zichtbaar is of dat ik in ieder geval het gevoel heb dat het minder zichtbaar is.

Sinds een aantal maanden draag ik helemaal geen foundation meer. Dit is voor mij een grote stap, aangezien ik sinds mijn zestiende dagelijks foundation droeg. Vooral omdat ik me schaamde voor mijn sproeten en dit niet mooi vind. Ik vind het nog steeds niet geweldig, maar wel minder erg dan toen ik jonger was. Daarnaast was ik het zat om dagelijks zoveel troep op mijn gezicht te smeren. Het bevalt heel goed om geen foundation meer te gebruiken.

Ik was dus op zoek naar een concealer die ik ook zonder foundation kan gebruiken. Zonder dat het heel erg opvalt. Daarmee bedoel ik: dat het een soort van één word met mijn gezicht en niet dat er twee van die huidskleurige vlekken onder mijn ogen zichtbaar zouden zijn. Snappen jullie wat ik hiermee bedoel? Ik hoop het.

De Lock-It Concealer Crème is wat mij betreft een heel fijn producten en ik kan zeker aanraden om deze eens uit te proberen. Daarnaast zijn alle producten van Kat Von D volledig vegan / dierproefvrij. Iets dat voor mij echt een pré is. Het product is verkrijgbaar in diverse webshops en bij Sephora. De Lock-it Concealer Crème kost €26,00 (17 ml).

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 15 juli 2018 / 18:40

    ik heb een aantal kat von d palettes maar hoor veel goeds over de concealers en foundations :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?