VT Wonen spelen

VT Wonen spelen

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, ontdekte ik dat ik het super leuk vind om met interieur bezig te zijn. Kamers inrichten, meubels combineren en mooie hoekjes stylen – daar kan ik uren mee bezig zijn. Daarnaast vind ik het leuk om oude meubeltjes op te knappen en te verven. Afgelopen week was het ook weer zover: het begon te kriebelen en ik heb vervolgens onze woonkamer een make-over gegeven. Een soort van VT Wonen spelen.

VT Wonen spelen

Toen ik bezig was met het verslepen van de zoveelste bloempot, bedacht ik me dat ik vroeger als kind eigenlijk nooit met de barbiepoppen zelf speelde, maar wel telkens opnieuw hun hele huis opnieuw inrichtte. Iets wat ik nu ook nog steeds doe, maar dan in het groot. Eigenlijk speelde ik toen al een soort ‘eigen huis en tuin’ en ‘VT Wonen bij mij thuis’ in plaats van vadertje en moedertje. Cute toch? Doe ik nu nog steeds. Alleen zijn de meubels nu wat zwaarder.

Zo nu en dan begint het te kriebelen en heb ik zin om alles in huis anders neer te zetten. Qua meubels ben ik dan vrij beperkt, maar qua accessoires niet. Ik ga dan aan de slag met het maken van nieuwe kussens voor op de bank, herindelen van de vensterbank en probeer af en toe een nieuwe kleur uit. Zo kun je makkelijk en met kleine dingen je woning toch een andere uitstraling geven.

ons droomhuis

Op dit moment zitten we prima in ons huidige (huur)huisje. Toch willen we in de toekomst graag een eigen huis, helemaal naar onze smaak. We weten nog niet of we zelf iets willen bouwen of op zoek gaan naar een bestaand droomhuis. Tot die tijd is het leuk om te fantaseren over hoe dit huis er dan uit zou komen te zien. Pinterest is daarbij een handig hulpmiddel. Hier staat zoveel leuke en mooie inspiratie op! Iedere dag kom ik weer nieuwe ideeën tegen.

Het is niet zo dat ik ontevreden ben over ons huidige huis. Eigenlijk wonen we hier gewoon echt heel fijn. Het is een leuk huis, we hebben genoeg ruimte en we wonen in een fijne buurt. Toch zijn er twee dingen die ik heel graag zou willen veranderen. Één daarvan is onze badkamer. Ik mis gewoon een ligbad en de ruimte om er echt iets moois van te maken. Onze badkamer is verder prima hoor, maar mijn droom badkamer ziet er toch wel anders uit.

Daarnaast zou ik graag andere vloeren willen. We hebben op dit moment een heel lichte kleur vinyl – die ligt standaard in dit huis. Zelf zou ik het heel mooi vinden om een witte (houten) vloer te hebben. Ik vind dat dit zoveel ruimte en rust uitstraalt. Iets wat ik zeker in een eigen huis zou toepassen. Het hoeft dan niet persé echt hout te zijn, tegenwoordig heb je heel mooie vloeren van PVC. Hier zitten veel voordelen aan, aangezien het makkelijk te onderhouden is en geluid dempt.

We hebben ons droomhuis nu nog niet gevonden. Voor nu is het gewoon af en toe rondkijken of we een leuk huis zien en verder genieten van onze woning op dit moment. 

onze tuin stylen

We zijn op dit moment bezig met het stylen van onze tuin. Mijn vriend heeft zelf een pergola gemaakt van hout. Deze is bijna af. Daarna gaan we een op maat gemaakte tuinset van oude pallets maken, zodat we er ook onder kunnen zitten. Ik verheug me hier echt ontzettend op, zodat we ook ‘s avonds nog even een uurtje buiten kunnen zitten. Voor in het najaar komt er een houtkachel, zodat we een vuurtje kunnen stoken en nog wat langer buiten kunnen zitten. Vinden jullie het leuk als ik hiervan de voortgang laat zien op mijn blog?

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?