Weekly diary 1

Na lange tijd heb ik besloten om weer wekelijks diary’s te gaan posten op mijn blog. Er zijn zoveel dingen die ik met jullie wil delen, maar vaak wil ik daar dan niet een heel (apart) artikel aan wijden. Op deze manier is het makkelijk voor mij om te plaatsen en vlotter te lezen voor jullie.

Maandag begon ik sinds een aantal maanden weer met werken. Nadat ik bijna vier maanden thuiszat. Dit heb ik bewust met niemand gedeeld, omdat ik op mijn eigen manier wilde verwerken dat het niet zo goed met me ging. Zonder – vaak goed bedoeld – advies en commentaar van anderen. Daarnaast voelde het als een nederlaag dat ik wederom de handdoek in de ring heb gegooid en niet sterk genoeg was om voor mezelf op te komen.

Ik heb een andere werkplek binnen het bedrijf gekregen, waardoor ik rustiger kan werken en minder in aanraking kom met negatieve invloeden. Ik ben benieuwd hoe het de aankomende tijd zal gaan. Ik zag er best tegenop om weer te gaan werken, gelukkig viel het mee.

‘s Avonds vond ik het wel weleens tijd voor een maskertje. Dus dat deed ik.

 

Dinsdag werkte ik vanuit thuis aan mijn blog en andere projecten. De afgelopen maanden is er op mijn blog niet veel online gekomen, maar ik ben achter de schermen met veel dingen bezig geweest. Ik heb veel nagedacht over mijn blog, mijn manier van werken en andere gerelateerde onderwerpen. Daardoor kwam ik tot bepaalde inzichten, waar ik aan gewerkt hebt.

Zo heb ik een productiviteit module gevolgd bij Celine Charlotte. Onwijs interessant en leuk. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Zo werkte ik eigenlijk al langer met thema-dagen en kreeg nu bevestigd dat dit best een goede manier van werken is. Ik leerde dingen bij over structuur en het afhandelen van mijn e-mails. Daar heb ik echt iets aan gehad.

Ik kreeg een bestelling van Mango binnen, ik had een aantal tops besteld. Helaas waren de bandjes veel te lang, maar de tops wel goed. Daarom besloot ik om meteen de bandjes in te nemen. Hebben jullie dat ook wel eens?

Woensdag heb ik na het werk een aantal klusjes thuis afgemaakt. Soms blijven er een heleboel dingen liggen, die ik dan maar allemaal op één middag doe. Eigenlijk niet zo efficiënt, maar het gaat even niet anders omdat ik vaak nog ontzettend moe ben. Het geeft overigens wel echt een voldaan gevoel wanneer ik bepaalde klusjes ein-de-lijk van mijn to do-list kan strepen.

Ik had een klein dilemma over slippers die ik had besteld. Ik vind ze ZO tof, maar eigenlijk zaten ze veel te ruim. Te breed. Ik gebruikte voor het eerst een poll op Instagram en kwam uiteindelijk tot het besluit om ze terug te sturen.

Ook deed ik boodschappen en kocht ik de Zwitsal geurstokjes van Robijn. Om eerlijk te zijn had ik er niet zoveel verwachtingen van, maar de geur is echt wel aanwezig. Mijn vriend vroeg bij thuiskomst meteen waarom het zo naar Zwitsal rook. Wat mij betreft dus een aanrader! Ze kosten €8,99 en zijn volgens mij gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

 

Donderdag ben ik in de ochtend bezig geweest met de webshop. Er waren een aantal bestellingen die verstuurd moesten worden en er waren nieuwe items die ik erin heb gezet. Het is overigens niet zo dat dit een fulltime iets is, af en toe vinden we het leuk om dingen te verkopen en dat doen we dan via Etsy. Misschien dat ik het in de toekomst nog wil uitbreiden, maar voor nu is het hobby. Het was een fijne afleiding toen ik ziek thuis zat.

‘s Middags ging ik aan de slag met mijn planten. Ik heb er best wel wat en kan wel zeggen dat dit ook een soort hobby is geworden (lees: hobby #204938). Zo eens in de zoveel tijd kijk ik alle planten goed na en vaak moeten er dan een weer een aantal verpot worden. Ik vind dit zó leuk om te doen en ik vind het nog leuker om te zien hoe goed de planten groeien. Er waren ook weer planten die ik kon stekken. ‘s Avonds gingen we gezellig uiteten. Ik dronk een Ginger Martini – daarvoor nog nooit eerder gehad – en die was echt mega lekker! Ga ik zeker vaker drinken.

 

Omdat ik donderdag niet meer genoeg plastic potten had, ging ik vrijdag naar Intratuin. Ik had ergens op een blog de tip gelezen om bij een tuincentrum te vragen of ze wellicht van die plastic potten over hadden. Ik heb al heel wat van deze plastic potten gekocht en het is niet dat ik te gierig ben om ze te kopen, maar het is een beetje een verhaal zonder einde. Want over een aantal weken heb ik er weer een heleboel nodig.

Ik kreeg als antwoord dat ze deze plastic potten niet mogen weggeven, omdat ze ook zulke plastic potten verkopen. Beetje treurig als je het mij vraagt, vooral omdat de oceanen vol liggen met plastic en het voor mij een mooie manier zou zijn om plastic te recyclen. Iets waar ik altijd rekening mee probeer te houden. Nu gooien ze waarschijnlijk op jaarbasis duizenden van die plastic potten weg, waar anderen nog plezier van zouden hebben.

Voor mij reden om voortaan een ander tuincentrum te bezoeken, waar ik de plastic potten wel mag recyclen. Het gaat me overigens niet om het gratis, ik zou er best een klein bedrag betalen voor de gebruikte potten. Nu was ik wederom €15 aan plastic potten kwijt. Plus nog wat nieuwe plantjes.

 

Zaterdag sliep ik tot 9.00 uur en daarna ben ik de hele ochtend gaan bloggen. Ik merk dat ik de laatste tijd erg de behoefte heb om te schrijven, maar vaak niet weet waarover. Daarom besloot ik om weer aan de slag te gaan met artikelen als deze. Tevens maakte ik een krans van de bos rozen die ik voor mijn dertigste verjaardag kreeg. Hier zal wel een los artikel over online komen. Daarna heb ik nog wat in de tuin zitten lezen en ‘s avonds deden we nog een kleine avondwandeling in de buurt.

Zondag stonden Tom en ik vroeg op om op pad te gaan. Één van de dingen die we samen heel leuk vinden om te doen is vlooienmarkten afstruinen. Op zoek naar mooie spulletjes voor in huis. Bij ons in de buurt en omstreken zijn er iedere week wel een aantal markten. Super leuk en gezellig. Het was niet overdreven warm, de zon scheen en er was een fijn briesje. We hebben heerlijk rondgestruind. Helaas deze keer niet veel succes: we kwamen met niets thuis. Ook niet erg, volgende keer beter.

 

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne week hebben. xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

4 Reacties

 1. Ellen
  11 juli 2018 / 14:25

  Heel leuk en overzichtelijk geschreven,en je schrijft altijd over leuke en intressante items,waar we oom nog eens wst van kunnen leten!Toppie!.😊

 2. 10 juli 2018 / 17:39

  Jahaaa leuk dat je weer posts deelt :D

 3. 10 juli 2018 / 00:10

  Wat heb je weer een heerlijk overzicht gedeeld!

 4. 9 juli 2018 / 21:26

  Jaaa leuk zo’n weekoverzichtjes! Doe het sinds een tijdje ook en vind het heel fijn om de foto’s terug te zoeken en even na te gaan wat ik nu weer allemaal deed die week :) Ik heb er eigenlijk nog nooit aan gedacht om bandjes in te korten. Haha. meestal laat ik het topje dan links liggen, maar wel een goed idee! Ik heb trouwens gelijkaardige slippers als die die jij had besteld maar mijne komen van Stradivarius en zitten voor mij wel echt goed!


Zoek je iets?